неделя, 13 април 2008 г.

По-добре бързо, отколкото никога

Приемам поздрава на Иван Бедров и на свой ред казвам "Наздраве" на всички читатели на блога:Изглежда (все още) не съм абсолютен кретен.
Изглежда и че надежда за нормално политическо развитие в България (все още) има.
Очевидното се случи. Сега е ред на наистина същественото - осветяване на миналото на МВР и на връзките на властта с мафията, промяна на модела на упражняване на властта и финансиране на политиката.
Общественият натиск и влиянието на ЕС доведоха до сериозен успех. Важно е натискът да продължи.


10 коментара:

Unknown каза...

Браво на ДСБ, че започнаха разкритията. Браво на "Икономедия",че доказаха, че има още независими медии.
Наздраве!!!
Както писа вчера - Идат избори!

Анонимен каза...

Има надежда! Сега е важно да не остане в обществото каквото и да е съмнение относно причините, които доведоха до това развитие - оставката не е признак на политическа зрялост, както сигурно ще се опитат да ни убедят Станишев и някои от т.н. "социолози", а закономерен резултат от нетърпими безобразия в МВР! Пропагандната машина не спи и ние следва да останем нащрек!

Анонимен каза...

Pobeda, pobeda, nie peem samo za pobeda!

Анонимен каза...

Радвам се, че си оптимист, защото дотук нюхът ти не те е подвел и прогнозите ти все излизаха верни.

А колкото до ДСБ - отдавна са се доказали като „моята“ партия, така че не съм имал съмнения, че всичко активно (не само на приказки) и градивно (но действащо деградивно на комунистите) ще тръгне точно от „моите“ хора.

Наздраве!

Анонимен каза...

Да, честито!
Очаквах да се случи по-бързо, защото натискът беше огромен. Сега следва и БСП. ДПС може и да останат сухи за съжаление.
Но натискът не идва от опозицията. Атанасов не може да свали правителство без подкрепа и гръб на много по-големи риби.
Силно се надявам оптимизмът на Радан да се потвърди! На мен не ми изглежда така, но колко хубаво би било да не съм прав.

Анонимен каза...

Радане, подкрепям те в оптимизма ти. Признавам, че през последните две седмици мен почти ме беше напуснал. Но път и надежда наистина има, винаги, дори и на 13-ти:)
Към съществените неща, които трябва да се случат прибавям и разследване на Румен Петков от страна на Прокуратурата, както и да му се осигури многогодишна килия в Софийския затвор.

Анонимен каза...

Поздравления! :)

Радан Кънев каза...

Mного лесно се изпуска момента за продължаване на кампанията. Сега Р5 вече е в оставка, но очевидно повечето мутри остават агенти на службите (ДАНС) т.е. под чадър.

Натискът за осветяване на МВР трябва да продължи и да се задълбочи, както и общия натиск срещу корупцията:
Да се види кой застроява черноморието (ДПС?) и дали е в съответствие с новото законодателство, кой строи в Паничище (галеви?), кой строи пътищата в БГ (Божков?), кой се облагодетелства от енергийните далавери (Ковачки?) и т.н. Да се направи връзката между безобразията в държавата и спонсорите на властта.
Те явно са вярвали във вечната си безнаказаност и не са прикривали много-много.

Ясно е, че у нас няма журналистически потенциал за дълбинни разкрития, но пък в момента Европейската бюрокрация е адски чувствителна на тема България и ще реагира остро и на малко данни.

Радан Кънев каза...

Ето е едно много показателно изказване, което потвърждава подозренията, че последният човек, от когото може да се очаква сериозна реформа на МВР, е "бъдещият премиер":

http://news.bpost.bg/story-read-16555.php

То си заслужава отделен постинг, но днес няма да имам време.

RoujkaBG каза...

За какъв обществен натиск става дума, че не мога да се сетя, освен ако нямате пред вид себе си, тук, в
блогосферата.

Къде видяхте общество, че пък и неговият натиск!?

Ако изобщо е имало такъв то той е бил отвън,а не отвътре.Ония, които си туриха Румен Петков, те си го и махат,ама не за да не го гръмнат насред площада, а за го запазят като ценен кадър, който си е свършил задачата.

Още малко ще си повярвате, че Вие сте го свалили от министерският пост.Аз ще вдигна тост, когато тоя го видя в затвора, зад решетките, дори ако трябва да сваля
решетките от моите прозорци и да му услужа с тях.