събота, 15 октомври 2011 г.

Комиците и сценаристите


Кръстьо Лафазанов и Христо Гърбов със сигурност не са лоши актьори, никак даже. Изобщо не харесвам Любо Нейков, но хора, които разбират повече от мен, твърдят, че имал талант. Добре.

Проблемът на "Комиците" не е актьорската игра. Шоуто е трагично заради кух сценарий, безобразен диалог, евтини и дори долнопробни скечове, класически шаблон (повече за шаблона в хумора съм писал отдавна).

От три седмици "Комиците" правят кампания вместо ГЕРБ. Трупата е в състав Любо Нейков в ролята на бай Бойко, останалите актьори, Плевнелиев, Попова, Цветанов и представители на местната самодейност в ролята на кандидат-кметове. А, да. И Веско Маринов, разбира се.

Сценарият е по-слаб от обичайното. Шаблонът е още по-кух.

Няма какво да му се коментира на днешния "дебат" между трима кандидати за държавен глава. Скръб.

Росен Плевнелиев може да е имал качества за позицията в МРРБ. А може и да е нямал, но това е отделна тема. Доколкото изобщо има шансове да стане президент, аз се боя, че ще допринесе за тази институция колкото Искра Фидосова за парламентаризма.

По-добре да дойдат "Комиците"
.

5 коментара:

Мартин Д. каза...

Да бъдем реалисти - Румен Христов ще бъде президент.

Или вече подкрепяме Кунева?
Или, пу-пу, страх ме е да си го помисля...

Emil A. Georgiev каза...

Комиците са трагиците. Досущ като шефовете си.

Апостол Апостолов каза...

Винаги се повтаря едно и също- няма кандидат, който е достоен за поста, и трябва да гласуваш на принципа "Ела зло, че без теб още по- зло".

Ангел Грънчаров каза...

Ето и моите впечатления от "дебата": Парад на празните тенекета ако някой се интересува...

Аз лично не виждам съществени разлики между тримата кандидати. Ето какво съм написал в заключение:

Тъй че, другарки и другари, веч имаме възможността да избираме не между един и двама, а между цели трима кандидат-президенти комунисти! Богат избор! Изборът ни е избор от типа: фани единия, удари другия! Маладци сте, скъпи сънародници, че имате тоя избор!

Безличността на тримата кандидат-президенти, явяващи се довереници на комунистическата ни олигархия, се дължи на тяхната комуноидност. Комуноидът е безличникът, не някой друг. Личност ли си, не може да си комуноид, камо ли пък комунист!

Сега сещате ли си що символизира крещящата безличност на благонравните хрисими комунисти, между които кукловодите ни предлагат тоя път да изберем президента си? Помислете малко, не е трудно да се сетите.

Аз се оттеглям. Писна ми! Гнусна работа! Гнус и мерзост! Отчайващо е; помнете от мен поне това…

Банско каза...

Много добре се изказва човека по-горе. Комиците наистина са трагици като шефовете си. Пълна пародия колега. Да хващат едно Pattaya taxi и да се махат от ефира.