неделя, 31 август 2014 г.

Защо листите на Блока предизвикаха медийна буря и кога се кара на дълги светлини


Вторият въпрос изглежда излишен. На дълги се кара, когато срещу теб няма кола. Но и в още един случай - когато колите срещу теб не изключват дългите. Въпрос на самосъхранение. 

А медийната буря се дължи на факта, че Блокът показа, че няма да е украшение в 43-тия парламент на България. Противниците и опонентите ни наистина бяха повярвали, че ние сме бутиков проект на жълтите павета. Че сме интелектуалци с болонки (нищо лично към болонките и техните интелектуалци), които поради разсейване и грешка ще влязат в Народното събрание вместо в Галерията за чуждестранно изкуство. 

И ще обсъждат, леко отегчени, архитектурата на сградата, докато на Паша дере се лее бетон, фалиралата енергетика налива 200 милиона в партийни каси, Пеевски назначава в съдебната система и купува нови медии, а по Кремълската "петолъчка" свалят стратегии от сайта на българското, НАТО-вско министерство на отбраната. 

НЕ. Реформаторският блок не е разнородна група интелектуалци, не е маргинален критичен кръжок, не е и дясно НПО. Блокът е сериозно и силно обединение на всички електорално измерими десни партии извън ГЕРБ, Блокът разполага с най-добрите и преди всичко най-смелите и независими ескперти по енергетика, администрация, правосъдие, икономика, външна политика в България. А листите показаха, че Блокът е готов да преодолее най-сериозния недъг на "старата десница" и изгради мост към всички независими представители на десницата в местната власт, които не са се продали на ГЕРБ, ДПС и БСП през годините. Че може да сложи край на "етническия модел Доган" на изолация на етническите и религиозни малцинства и да сложи началото на европейски етнически модел, при който хора с различни имена и вяра са обединени от общи ценности. 

Реформаторският блок преодоля и кризата в отношенията между партиите и освен подкрепата на градската интелигенция получи подкрепата на местната власт, на политически независимия бизнес, на дребните предприемачи, на браншови и синдикални организации. Днешният му облик е ясна предпоставка за присъствието на истинска модерна дясна национална политическа сила във всички населени места, социални и етнически групи. Само такава политическа сила може:
- Да наложи, а не да предлага по медиите, намордник на управляващите и да спре рекета върху бизнеса; 
- Да отстрани БСП за дълъг период от управлението и разкара червената номенклатура от наследствените ѝ позиции в местната власт, бизнес и правосъдие; 
- Да отстрани ДПС от централната власт, но и да отнеме на Доган и Пеевски нелегитимните позиции в икономиката, да среже връзката на ДПС с парите на данъкоплатците; 
- Да премахне партийната намеса в администрацията;
- Да продължи смелата позиция срещу навлизането на руски интереси на българска територия и пълненето на български партийни каси от обслужващи руския интерес проекти;
- Да започне промяната в правосъдието и да иска конституционни промени, които да я направят необратима. 

Това е пътят, по който България трябва да тръгне, за да развива своята национална икономическа, образователна и социална стратегия. Трябва да наложим законността, за да можем да стъпим на пътя на образованието и богатството. Това е пътят, по който ДПС не искат да поемат, и затова техните медии са авангарда на атаката срещу Блока. Това е стратегия, която заплашва монополната позиция на ГЕРБ вдясно, и затова някои от техните среди (и то именно от тези сред тях, които са набъркани в рекет и корупция) пригласят на атаката. Това е краят на сенчестата власт на БСП и номенклатурата. 
Разбирам този писък - десетилетия те караха на дълги срещу гражданите на България, срещу предприемачите, срещу независимите хора. Сега, като им присветнаха дългите насреща, викат. Не е нужно да викат. Време е да изгасят дългите, когато срещу тях има друга кола. 

Разбирам и реакцията на мнозина приятели, които не харесват всичко в Блока и мнозина в листите му. Преди точно година се обърнах към Вас с един текст в защита на Реформаторския блок. Всичко, което съм написал тогава, е валидно и днес, година по-късно. Идеални листи няма, идеални съюзи и партии няма, идеални хора няма. Има обаче шанс - обединени и консолидирани - да постигнем целите си. 
Мнозина ми пишат последната седмица да не забравям, че РБ е надеждата на мнозина. Никога не мога да забравя тази отговорност. Но когато надеждата е твърде слаба, тя се превръща в ... утеха. Ако искаме промяна, ни е нужна победа. 

28 коментара:

Анонимен каза...

Не става въпрос за идеални. Тези не са дори приемливи.

Анонимен каза...

моля Ви, г-н Кънев, преди пламенно да защитавате каузата на РБ първо се запознайте с историите поне на онези, които са начело на листите. наистина ли не знаете нищо за кметския син в Хасково? при този кмет, ако не знаете корупцията е норма на поведение... и какво получава общността в този южен град от РБ - кметския син издигнат начело на листите. ТОВА Е ПОДИГРАВКА с цялата будна общественост в този град. Засрамете се!!!

Анонимен каза...

Да, съгласен съм - идеална листа няма. Но когато видиш, че си сбъркал, трябва да си признаеш и да излезеш с чест. Искам да знам, какъв точно експерт е Станислав Иванов, водачът на РБ в Хасково? По коя точно реформа ще работи? Наясно ли сте, че "бизнес-успеха" на този "предприемач" се дължи САМО на баща му - дългогодишния кмет на Хасково, който смени дузина партии. Искам аз да питам КОЙ предложи Станислав Иванов? Какъв резултат очаквате в Хасково с този водач? Плати ли си Станислав Иванов депутатското място? Кмета Иванов Ви обеща цигански гласове ли? Разочарова Ви ниския резултат за РБ в Хасково за евроизборите и мислите, че със сина на кмет четвърти мандат ще постигнете повече ли? Хубава статия сте написали, г-н Кънев. Вярвам, че ще работите по тези приоритети. Но с хора като Станислав Иванов ли? Ако сега не осъзнаете грешката си, ще се извините ли на избирателите като видите резултата на РБ в Хасково? И ако все пак този човек влезе в НС, ще се извините ли, след като ви напусне след 3 до 6 месеца? Струва ли си да рискувате все по-нарастващата подкрепа за единствената истински дясна формация заради парите на ренегати като този? Мислите ли Вие, че тези 3 %, тези хора, които гласуваха в Хасково ще се примирят с този човек? Или вече не разчитате на нас? На циганите на Георги Иванов ли разчитате? Ако е така, кажете, няма да гласуваме. До вчера у мен нямаше никакви въпросителни относно моя глас. Вижте ги днес, г-н Кънев! Осъзнайте се навреме, защото после може и да е късно!

Венко каза...

Мене не ме притеснаява медийната буря, а бурята сред симпатизантите г-н Кънев.
Много съжалявам, че РБ и лично Вие не пожелахте да направите необходимите усилия, за да дадете възможност на симпатизантите на РБ сами да изберат кой да ги представлява в парламента. Знаех, че това ще доведе до отлив на потенциални избиратели (няма начин и Вие да не сте го знаел), но наистина не очаквах такава буря сред обявяването на водачите на листи.
Съжалявам, че ръководството на РБ и лично Вие за пореден път пренебрегнахте волята на потенцаланите си избиратели, като по този начин отблъснахте голяма част от тях и обрекохте поредната надежда на десните избиратели.

Анонимен каза...

То е ясно, орел, рак и щука със синия паяк зад гърба не могат да създадат нищо позитивно.

M.Stanev каза...

Kogato cheta komentarite Vi ne moga da kaja nisho drugo osven "Boje ela i si priberi versiite!"Jalko che goliama chast ot sanarodnizite mi misliat taka primitivno i parvosignalno........

Анонимен каза...

От 1989 год. гласувам за СДС и после за ДСБ. Сега ще кажа-дано и този път има преференции,защото иначе пак за вас ще гласувам, но с натежало сърце.От Пловдив съм.
Радост

Анонимен каза...

Медийна буря не знам доколко са предизвикали листите, но че предизвикаха недоволството дори на заклети симпатизанти като РБ, е сигурно. Много, хм, надъхващ текст, само дето не казва кой знае какво. Например, в него няма обяснения за водачите на листите в Монтана, Силистра, Хасково, Враца, Бургас...

Анонимен каза...


Ако за пореден път българските гражданини не съумеят да направят разликите между това, което РБ иска да направи и тези партии на статуквото, които в една или друга степен са си взаимно свързани - ще загубят не само самите те, а в много голяма степен страната ни. Докога така, скъпи съграждани? Пак БСП,ДПС или ГЕРБ в някаква видима или задкулисна коалиция в името на властта, за да я използват за свои или партийни нужди, а не за да подобрят животът Ви и направят страната ни просперираща Европейска, а не руска губерния. Помислете и вземете решението си не според мускулите, които се предлагат за пипане, а по това, което е на най-горният етаж. Видяхме до какво ни доведоха нарасналите мускули от рязане на лентички. Нима Вие самите, или страната ни да е в по-добро състояние? Същите тези, гореизброените играят в един отбор и той не е българският, а на Путин. Не Ви ли просветва тази червена лампичка в сърцата и умовете Ви, защото от отношението на всяка една партия, включително и на новосформираните към Южен поток, Белене, случващото се с Украйна и по "Визия 2020" ще ги разпознаете. Бъдете мислещи, а не следващи популистите и предателите на българският и този на Европейският и НАТО съюзи, в които членуваме. Да, има някои смущаващи лица в листите, но РБ не е една, а съставена от множество партии и всяка една от тях си избира кандидатът. В таква коалиции трудно се редят листи, но нека гледаме нещата в цялост и какво се предлага и как да се изпълни. Ако и този път не дадем шанс на този обхващащ по-широк спектър от политическото пространство, а с това и интересите на по-голям брой граждани Реформаторски блок да промени нещата - друга помощ не се задава. Какво ще Ви топли, ако отново спечелят дърпащите ни назад и към Евразия, ако си посипете с пепел главите, питайки се: Пак ли сбъркахме, ако с това сте им дали властта? За пореден път. Каква Държава ще завещаете на децата и внуците си? Оценявайте обещаното и ненаправеното, анализирайте защо и кой и преди всичко мислете преди да посегнете към бюлетината. За да измъкнем от блатото и себе си и страната ни.

Анонимен каза...

Наистина оставете я медийната буря, тя не е от значение - но обърнете внимание на основателните и съвсем конкретни въпроси, които ви се задават не от медиите, нито от противниците на РБ, а от хората, които са гласували за вас на евроизборите и сега са най-малкото объркани от лицата, които виждат в листите. Моля отговорете съвсем конкретно например за Станислав Иванов, защото иначе общи приповдигнати приказки не вършат никаква и по-скоро имат обратен ефект. За мен лично (и всички мои близки около мен) и Кунева е компромис и на евроизборите добре се видя отношението на поддържниците на РБ към нея. Защо сега вместо да си вземете поука, вие доубивате надеждата на нормалните българи за една нормална европейска партия? С цялото ми уважение, но дължите обяснение на своите избиратели! Около мен масово хората се разочароват от вас и то не заради медии, не подценявайте избирателите си - разочароваме се от вашите безпринципни действия! Казвам го като човек, който през последните 20 години е гласувал само за СДС и по-късно да ДСБ и надеждата ми е във вас, защото всичко друго е пагубно за България)

Анонимен каза...

Живея във Варна. Тук няма жълти павета. Сложиха нови плочки на централния площад, но са толкова криви, че и за метафори не стават.
Болонка нямам. Обаче имам персийска котка. Понякога се налага да я водя на фризьор. Именно тази битова подробност, предполагам, ме декласира от политическия авангард на нацията и ме нарежда сред безсилните интелектуалци, които нямат право да дават акъл на Радан Кънев за листите на Реформаторски Блок.
И все пак...Ако живеех в Русе или Бургас, безсилието ми щеше да премине в бяс. Защото симпатизантите на РБ там са изправени пред отвратителен избор: или да се откажат от симпатията си, или да вкарат в парламента провалени политици, вече доказали способността си да разединяват, чийто единствен потенциал се вижда в сферата на ренегатството.
За Хасково пък изобщо не ми се говори... Пускате провинциалния тарикатлък в сърцето на РБ и се надявате да надиграете опонентите си на тяхната любима настилка? Утре провинциалните тарикати ще ви предадат, г-н Кънев. Тогава дори няма да сте в състояние да присветнете с фаровете. Тогава ще сте пътник в поредната кола, караща на дълги.
Радане, аз и мнозина други тръгнахме на този път с Вас, защото повярвахме, че има кой да кара колата, а няма за кога да се чака. Но ако всички ще трябва да караме на дълги светлини, предпочитам да спра край пътя и да чакам следващ изгрев.... Все пак държа да пристигна цял. Морално цял.
Ако все пак решите, че Ви е нужна подкрепата на хора, които предпочитат да влизат в галерията за чуждестранно изкуство вместо в парламента, дайте знак. Болонките, а и персийските котки, са добри учители по лоялност.
Павел

Анонимен каза...

Маверик

Защо все още не сте промотирали програмата на РБ ? Интерисува ме също така дали предвиждате рязко подобряване условията за бизнес на малките и средни предприятия и по конкретно, намаляване на ставката за ЕТ от 15 на 10%, премахване на данък дивидент от 5 % , НОВО ТРУДОВО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ЗА СЪЩИЯ ТОЗИ БИЗНЕС КАКТО И СЧЕТОВОДНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА НЕГО. Основното ще си остане растърсваща реформа в публичния сектор както и в правосъдната система. Според мен тези неща трябва много силно да бъдат артикулирани в бъдещи дебати.

Черноморски каза...

Киро Проданов
Очевидно бурята няма да е само медийна, Вижда се от думите на Венко и редица "анонимни" коментатори. И аз може да не съм съгласен с някои номинации, но в името на каузата за успеха на Блока няма да търся другаде надеждата за промяна в голямата политика. Все пак постигнатия компромис е успех и надежда за хората с непримирим дух и новаторско търсене. Най-важно сега е да се ограничи влиянието на ретроградните сили и демагогията на патриотарските кухи обещания.
А всичко това ще постигнем само ако дадем шанс на РБ в тези избори. Иначе ще караме не на дълги и къси, а ще мъждукаме на габарити...За това не на медийната буря, а на собствения си разум да разчитаме в тези избори.

Ж. Лобутов каза...

Листите..., вечен проблем за политическите партии. Точна социология и мярка за зрялост на ръководствата, шанс за кариеристи, отегчение и досада за доказани личности без нагон към властта...
Листите - вечно неудовлетворение за онези извън тях и повод за неприкрита гордост на онези с по предни места. Все въпроси, теми, достойни за докторантури по дисциплините изучаващи социалните и политически явления в обществото. Ще се откажа от назидателни и нравоучителни пледоарии към Радан Кънев, въпреки, че бих могъл да заема такава поза, въпреки, че ние членовете на ДСБ в Самоков имаме конкретен повод да го направим. Сега ще се задоволя с две констатации:
1.По темата за "точната социология" - щом има наплив (и то неудържим) към листите, значи РБ е на прав път! Т.е, замириса им на кариеристите на кебабчета, по скоро на депутатски кюфтета, повтарям, няма по точна прогноза!
2.По въпроса за зрелостта на ръководствата..., пълна издънка за зрелостта на РБ! Слаб (2)! Не може хора, на които всяка втора дума, излязла от устата им е "правилата", да допуснат такъв хаос при нареждането на кандидатите, че никой да не може да отговори на въпроса "КОЙ". А, нали, г-н Кънев, Вие от РБ Сте единствената, последната надежда, някой да "подреди" нещата според "правилата".
С увереност за една успешна кампания, приемете личния ми поздрав!
Ж. Лобутов

врати цени каза...

Успех реформатори, ние младите хора вярваме във вас. Не ни предавайте!!!!

Анонимен каза...

Уважаеми Коментатори,
Едва ли повечето от вас са участвали в управлението на организации с нестопанска цел в които членуват множество субекти. Ако имахте поне малък опит в подобни управления едва ли бихте написали подобни коментари. Истината е, че политиката и управлението са занаят в който трябва да загърбиш АЗА и да правиш непрекъснато компромиси. В голяма част от изказванията има позиция пречупена през собственото АЗ. Мислите ли уважаеми коментатори, че г-н Кънев е единствения който формира политиката на РБ. Естествено че не е. Тогава защо упреците са само към него. Лично аз мисля, че е важно да го има РБ макар и с известни компромиси. Не бих казал, че симпатизирам например на г-жа Кунева, но в името на това в парламента да говорят хора на нашия език и да защитават нашите възгледи казвам ДА! Пожелавам успех на РБ и лично на Радан Кънев.

Анонимен каза...

Радане,

Утре изключете Пръмова и лакея от СДС. Пръмовица я докара 10-15000 гласа, я не?

Силно надценен е нейният принос!

Изключвате и да ги видим . Сетили се да цепят преди избори.

Комунистически агенти. Спящи клетки, които бяха задействани!
Ваша е вината защото не се ръководите от солидни десни принципи, а от дребни сметки. дясно майка, дясно т.е. капитализъм!!!

метални решетки каза...

Днеска разбрах, че и Касим Дал е част от реферматорите, което е малко тъжен факт за мен!

Анонимен каза...

Това, че едва днес си го разбрал, също е тъжен факт за теб...

Анонимен каза...

И като ти трябва победа смяташ да се надиграваш с политическите търгаши в собствения им спорт със съотборници втора ръка. Че трябва и да им гласувам.

Анонимен каза...

Г-н Кънев четете ли коментарите, защото оставам с впечатлението, че не се вслушвате в иначе доста разумни предложения на голяма част от споделящите определени позиции ,иначе ваши симпатизанти. Вчера например ,въпреки дефлацията и все още продължаващата депресия в икономиката, ни в клин ни в ръкав ,за да се хареса на популистите соц.министър при това служебен реши да вдига осигурителните прагове. Какво е това глупаво и немотивирано с нищо управленско решение, то трябва незабавно да бъде разкритикувано от РБ, които казват ,че защитават малкия и среден бизнес, нали така или бъркам .

ОБЕКТИВНО каза...

КОЙТО ИСКА ДА ПРАВИ БИЗНЕС БЕЗ ДАНЪЦИ, ДА ВЪРВИ ДА ГО ПРАВИ В ДАНЪЧЕН РАЙ ИЛИ НА МАРС. НО НЕ И В БЪЛГАРИЯ. В МОЛА ПЛАЩА ЛИ СЕ ЗА ДА ТЪРГУВАШ? САМО В ПУСТИНЯТА НЕ Е ИНВЕСТИРАНО И КОЙТО НЕ ИСКА ДА ПЛАЩА ТАМ ДА ВЪРВИ. КАПИТАЛЪТ Е ОБЩЕСТВЕН ПРОДУКТ, И ЦЕНАТА МУ ЗАВИСИ ОТ ТОВА КОЕТО ГО ЗАОБИКАЛЯ. Данъка от 10% е заместник И ОТМЯНА на кейнсиянската банковa система за контрол и гаранция на депозити. Данъка 10% отменя субсидиите за каквото и да било, както и да има държавен строеж на магистрали. Данъка 10% отменя каквото и да било намаляне на ДДС за каKвото и да било. кейнсианска политика се прави с кейнсиански данъци. СУБСИДИИ КАТО В ГЪРЦИЯ, КОГАТО ЗАПЛАТИТЕ И ДАНЪЦИТЕ СА КАТО ТЯХ. ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ КАТО ГЕРМАНИЯ, КОГАТО ИМА ТОЛКОВА ИНВЕСТИЦИИ НА ЗАЕТ, И КОНТРОЛ, ДАНЪЦИ, И ЗАПЛАТИ.. БВП на зает българин е 20 000 долара, реално. На германец зает е 42 000 долара. Инвести циите капиталите в Германия, едва ли са само 2,1 път повече от тук. Масовата заплата в Германия е 2 000 евро, тук е 400 лева, БВП на зает по номинал в Германия е 63 000 евро, а на българин зает е 30 000 лева. Значи масовата заплата в германия е 40% от БВП на зает, а тук е 15%. https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gc_tax_impt_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:AUT:BEL:DEU:GRC:DNK:EST:IRL:ISL:CYP:MKD:NOR:POL:RUS:SRB:TUR:UKR:FIN:HRV:CHE:SWE:USA&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false ОТ ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ СМЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ 1 МИЛИАРД ЛЕВА МИТА, И ВНАСЯМЕ ОЩЕ ТОЛКОВА КАТО ВНОСКА. ЗНАЧИ ЧЛЕНСТВОТО НИ НИ СТРУВА 2 МИЛИАРДА НА ГОДИНА. А КОЛКО Е ТОВА КОЕТО ИДВА ОТ ЕВРОПА?

ПРИХОДИТЕ НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ОТ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК 10% - https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gc_tax_ypkg_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:BEL:DEU:DNK:IRL&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false

СПРЯМО ДРУГИТЕ ДАНЪЦИ, МАКАР ОСТАНАЛИТЕ ДАНЪЦИ ДА НАМАЛЯТ С 3-4% С ОТПАДАНЕ НА МИТАТА.

Анонимен каза...


Г-н Кънев, явно опитите да бъде смазан РБ ще продължат, не ги подценявайте ,вие пречите на статуквото и това не се прощава. Моят съвет е бъдете проактивни, търсете общи каузи с ПФ и не се оставяйте сами. Нищо не ви пречи да потърсите общи позиции с потенциално възможни партньори ,за да сте по голяма сила при контакти с ГЕРБ. Това е чисто и просто една идея, която би могла да свърши доста работа в този труден момент.

Анонимен каза...

Този съвет няма връзка с публикацията, но мисля, че е важно да го дам:
Много моля, не демонстрирайте близост с К. Йорданов, защото този човек е изключително компрометиран и е възможно да загубите симпатиите на част от подкрепящите Ви Варненци.

Анонимен каза...

Защото имате един в листите, Лукарски, който спортува гол-голеничък в квартала.
Защото нямате експерти в листите, а хищни нудисти, снахи на всички времена и партийци плюс Трайчо, който е особено особен случай.
Защото имахте хора в правителството на Олигарски, които работеха за вашите,а не за обществените интереси.
Защото, ако Борисов направи коалиция с вас, такива, каквито сте, то веднага това ще му бъде напомнено най-злостно- ето Борисов направи коалиция с тези, които имаха хора в правителството на Орешарски. И фитила за това напомняне ще бъде подпален точно от вас, защото вие нито срам, нито свнян, нито съвест имате.
И искате да се разбере "Кой"? Че то се знае и вие най-добре го знаете, а нахално и нагло питате. "Кой" сте и ВИЕ и това се вижда от листите ви.
"Кой" е гол, безсрамен, некомпетентен, нагъл слуга на олигарски и мафия, пъдкрепян от деменцирали старци в т.ч. старци-реститути. Жалка работа!

Анонимен каза...

Честито, честито, честито г-н Къунев!
Честита сгледа, честит годеж!
Не харесвате младоженеца, и той не ви харесва, насилен брак ще стане, а вие ще сте булката беглец при първа комисионерска възможност, но може и младоженецът да направи нов филм Младоженецът беглец.
Започнахте с назначението на една гювендия за шеф на агенцията за българите в чужбина... за шеф на агенцията на българи успяли и свободни, с морал и нетърпимост към некомпетентни гювендии на съпартийците ви, възкачени на Лукарски и той възкечил тях.
До къде ли ще стигнете в деформирането на демокрацията? Откриват ви се нови неподозирани хоризонти. Стигнахте далеч, дерзайте, чакаме магаре да изберете за Мис България, най-малко!
Една снаха на политбюро, един българомразец и един отбор глупаци и гювендии все ще намерят начин за още по-голямо падение.

Анонимен каза...

Маверик

Т.к. в определен смисъл се чувствам съпричастен с политиката на РБ смятам за важно да отбележа ,че подобен подход за назначаване на възлови длъжности на хора без необходимия капацитет или опит говори за продължаване на порочни практики в управлението. В случая визирам една заместничка на един популярен в последно време министър. Учителка да поеме ресор в икономическо ведомство,сякаш са свършили онези които денонощно се блъскат за да развият своя бизнес.

Анонимен каза...

Здрасти г-н Къунев,
излязох прав в последния си пост. Назначихте за министри свои хора без ценз и без морал. Това може да е непростимо, но все пак обяснимо, пред вид аморалността овладяла българската политическа котерийка, от която сте неразделна част.
Но, както казах, вие сте българомразци. Българомразци сте, защото сте си просто такива надменни нереалиинеразбиращи своята нищожност, некомпетентност, или защото Вожда и Учителя Ви, който се обиди на българския народ и върло го намрази, защото го свали от власт и повече не го допусна в нея, мрази българския народ, и ви налага и вие да го мразите. Жалко
Нарочно, нарочно, със зла и престъпна умисъл, с цел да унижавате и България и българите, вие наложихте член на партия, близка до съседна вече враждебна ни и на ЕС страна, да стане заместник министър на отбраната на България, държава-членка на ЕС. То е все едно Обама да назначи близък на Ислямска държава за заместник държавен секретар по отбраната на САЩ. И сега, платените ви журналя дрънкат, че било... заради "името му". Е, измислете нещо по-оригинално, не повтаряйте като патици Па-па-Крря-кря, името ... имената. Това беше през 1985 г....
Това, което мога ди ви кажа с горчивина е: Да, успяхте да пуснете духа от бугилката, пуснахте духа на разединението, на омразата, който създава отсреща само разединение и омраза. Но. И това ще получите, защото това целихте с патешките си мозъченцценца.
Но ще ви кажа и друго. Гледалили сте филма "Седемте самураи"? И кой излиза победителя на края? Хората. Хората винаги излизат победителите накрая. Помнете това. Ние, хората, ще излезем победителите, а не вашата омраза към хората.