понеделник, 9 февруари 2009 г.

Чиновниците - само по парфюм

Сещате ли се отвратителната мутренско-курвенска реклама на парфюм "Евтерпа"?

Накратко мутресата пита какво да си облече, а мутрата й вика - "На, облечи си този парфюм". Тя пък вика нещо като "Мяяяяяяу, парфюм!" Простотии, с една дума.


Е, ето още малко простотии:

Да защитаваш националната икономика може и да е протекционизъм, но няма нищо срамно в това. Има още много примери. Италианските чиновници например се обличат в италианска козметика.

Това е любимецът ми Мурджов от МВРО, пред Bulgarian Post.

Очевидно българските чиновници следва да се обличат в българска ... козметика. Не е чудно тогава, че в Mall of Varna протестират срещу ниските обороти (???). Все пак там продават дрехи, а не българска козметика...

За ценителите на българското и българщинАта, както ги разбира Мурджов, нагледен мат'риал:





11 коментара:

Nicodile каза...

Хубаво е че не само аз си я спомням тая реклама. Тя беше някакво дъно, толкова потресаващо и зловещо, че честно казано всеки път я гледах от край до край за да хвана всеки детайл :)

Никак не ми се иска да видя Станишев облечен само по афтър-шейв Ален Мак. Нито Румен Петков и подобните му. А кампании от сорта на "Изберете Българското" ако имаха някакъв ефект, той би бил разрушителен. Не е патриотично да купуваш българска стока, когато има вносна с по-добра цена и качество. Патриотично е като си на власт да се пребориш с корупцията и да не губиш еврофондовете.

Nicodile каза...

Чакай малко, сега се усетих. Как така молът стачкува? Това няма никакъв смисъл - става дума за малка група хора наети в частния сектор...

Анонимен каза...

Гоце само по "Корсар"

Мурджов ми е сред фаворитите за "топ 10 идиота в историята на българския парламент", заедно с христо Кирчев (СДС), Гошо Т. Петров(Бзнс никола Петков в СДС извън СДС), Весела Драганова (НДСВ) и разбира се министър Петър Димитров (БСП)

RoujkaBG каза...

Nicodile,
в Бг Конституцията ясно е написано кой има право да стачкува и кой не.
Тази "малка група от хора в частният сектор"- има право на стачка.

Във Франция например във всяко предприятие, фирма, болница, училище, университет има поставено на видно място табло, на което всеки един,

когато реши да простера или стачкува вписва името си, за да може работодателят да си направи графика за определените дни.

Включително полиция, пожарна, болници. На това му се казва- гарантирано конституционно право.

albert venn dicey каза...

РужкаБГ,
говориш неща, без да има никаква представа.
"Малката група от хора от частния сектор" или "търговците", както пише в линка НЯМАТ никакво право на стачка.
Право на стачка имат само работниците и служителите, но не и търговците, фермерите и въобще лицата, които не упражняват зависим, наемен труд за другиго.
Впрочем дори и самите работници и служители нямат право на "стачка", ако под стачка разбираш улични "прояви" и "протести".
Правото на стачка означава единствено правото да преустановиш изпълнението на трудовите си задължения. Да спреш да работиш.
Означава, че имаш право да си останеш вкъщи, да отидеш на кафе или кино, или при любовницата.
НЕ означава право да протестираш по улиците, а още по-малко да нарушаваш и по най-малък начин обществения ред.
Ако искаш да протестираш, има си ред за разрешаване на събрания на открито, минитги, манифестации и пр., който еднакво важи за всички.

albert venn dicey каза...

Купуването на "родното" не е нищо повече от обикновен расизъм и/или ксенофобия. Както и дълбоко ирационално и аморално.
И следва да се отрече като такова, не като се хвърлят някакви безсмислени алюзии (не знам дали това е правилната тропа) за реклами и парюми.

Любомир Попов каза...

Аз като един чиновник прегръщам идеята някои, подчертавам само някои, от колежките да идват задължително само по парфюм. Аз лино няма да идвам така, за да не развалям гледката все пак.

Радан Кънев каза...

@ Albert: Прав си за "алюзиите", но тази ме трясна съвсем спонтанно - не се въздържах.

Естествено, Мурджов е имал предвид КОНФЕКЦИЯ, а не козметика. И съм сигурен, че италианските чиновници с гордост носят италиански дрехи, защото са качествени и изглеждат добре. Много хора по целия свят носят италианска конфекция, да. И френска козметика също ползват.

Аз например нося български костюми единствено поради съотношението цена/качество, което 2-3 фирми успяват да осигурят :)

Призивът "Купувай българското!" (разбирай независимо дали става за нещо) е много порочен.

Отделна тема е, че всяка (или повечето) държави се опитват да насърчат "родното" производство в някакви търпими граници - чрез експортно застраховане, чрез вносни мита, преки субсидии и как ли още не. Аз съм по принцип противник на подобни мерки, защото те удрят местния потребител, т.е. мен - вместо евтино аржентинско телешко, ям скъпо ирландско телешко или практически несъществуващото българско телешко.

Отделно, нормите на ЕС са повече от ясни - допуска се ограничен протекционизъм на общностно ниво и нулев - вътре в общността.

Търновец каза...

Оооооо Миро Мурджов! Познавам го лично от ученическите си години. Имаше практика в гимназиите в Търново напролет за по месец и нещо да идват на практика студенти с филологически профил и същият този г-н Мурджов се падна да води часовете по История на моят клас в ПМГ "Васил Друмев" ... Мисля, че ако и сега питам съучениците си за най-кофти даскала дето сме имали всички единодушно ще ревнат Мурджов! Накрая се стигна до такива ситуации , редовната учителка да му дърпа дневника от ръцете да не пише поредната дузина двойки, а той да не иска да го дава :) В края на краищата- каквото посееш, това и ще жънеш - накрая му помогнахме да се представи "подобаващо" на практическият си изпит пред комисия ...

Анонимен каза...

Слагай и линк де - това е нещо което разсмива офиса редовно - http://www.vbox7.com/play:b61b4018

САНДО каза...

Абсурд 1 : Евтерпа-вертепа... това някой дислексик ли го е измислил? А феминистките организации нищо ли не казват по въпроса?

Абсурд 2: да протестираш срещу нисък оборот е все е едно да протестираш срещу търговската си некадърност :-))) В случая май изразяват недоволство най-вече клиентите, като бойкотират магазина, а търговците протестират срещу протеста. Получава се нещо като "експроприация на експроприациата" и всички много се забавляват :-))))