неделя, 14 март 2010 г.

"Противно на очакванията..."

Много хубав коментар в "Капитал" под заглавие "Рейтингът или реформите".

Прави ми впечатление следния цитат:

"Противно на очакванията нашето правителство не е реформистко. Отделни министри се борят, но при първия отпор отвън се дава назад." Думите са на представител на кабинета, пожелал анонимност. Те обаче показват липсата на вяра във волята за промяна дори на най-високо ниво.

Склонен съм да повярвам на "Капитал" при подобни цитати на хора, "пожелали анонимност". Най-малкото неведнъж информацията им се е потвърждавала.

Интересна е обаче логиката на човека, който е казал тези думи... Чии очаквания? Още от създаването си, ГЕРБ не е реформистка партия, въпреки някои приятни изключения, които са по-скоро периферни/експертни персони. От момента, в който Борисов прие съмнителната подкрепа на "Атака" и РЗС в името на еднопартиен кабинет, беше ясно, че "правителството не е реформистко"...

Това само се потвърди през последните месеци - статията припомня основните случаи на отстъпление от намеренията/обещанията за реформи.

И все пак, надежда има - изключително глупавият и груб подход на Гоце и спонсорите му, дава шанс на премиера най-сетне да се ориентира. Решението си е негово...
.

Няма коментари: