понеделник, 13 септември 2010 г.

Ще осигури ли Бойко Борисов парламентарно мнозинство на "Атака"?

Не, въпросът не е шеговит.

Или ... не съвсем.

Познавам тези позиции:

... икономиката е била "приспана" преди 10-15 години. Като илюстрация за твърдението си той посочи загубата на руския и на арабските пазари, фалита на "Кремиковци" и приватизацията на авиокомпания "Балкан". ... загърбването на руския пазар и заяви, че е крайно време България, която е доказала, че е лоялен партньор на ЕС и НАТО, да не търси идеология в икономическата си политика, а да гледа "това, което е прагматично, интересно и носи пари".

Чувал съм ги от БСП. Но дори от там е трудно да бъдат вече чути подобни глупости.

Пропуснал е ключово послание - за Филип Димитров и селското стопанство. А, и това, че Соколов е уволнил бандюгите от МВР и те затова са станали бандюги - "щото друго не знаят".

Истина е, че "Дневник" са цитирали малко грубичко. Ами да внимава какво говори.

Положението на ГЕРБ е действително тъжно. Хората с идеи и виждане за реформи в тяхната група сякаш потънаха в купищата лобистки законопроекти и популистки изцепки.

Има труден път и лесен път. Right way и Wrong way.

По пътя, който е поел последните седмици, премиерът осигурява мнозинство за програмата на "Атака" от ... 2005г.

Остава заедно с Волен Сидеров да проведат операция „Възмездие“ срещу магистралните проститутки, докато стопанството изпада в дълга и мъчителна депресия.

.

8 коментара:

Nakom каза...

Извинявай Радане, аз имам един открит въпрос, към теб, и към всички "десни".

Абе вие наистина ли се надявахте, като вземе власта бойко борисов, че ще настане там каквото си представяте - някакво митично дясно положение, лишено от комунисти.

Нека да дам един пример- идва една чалгаджийка, и пред телевизията тръсва - "аз ще стана професор"
Това е така, тя наистина ще стане.Къде права, къде клекнала с отворена уста, къде разкрачена, къде надупена.Така си може, така си става.Но да придобие знания - не може, и да се опита - няма да успее.Това е видно.Видно е за всички освен - тъпите почитатели на звездата, които имат акъл само да се възхищават на грима и, и тъпите трактористи и готвачки студена кухня, които искрено вярват че са по-умни от професоррите, или образно описано - че са гении, но живота им е бил шут отзад.Тези същества, твърдо вярват, че тя може да стане професор, защо пък да не стане, какви ли не стават професори, и аз да имам пари- и аз ще стана професор.
Разликата между вярващите "десни" и гореспоменатите фенове, е само нивото на вяра и обекта.
Аз, имайки се за крайно глупаво момче (а сериозно се имам точно за такова), бях твърдо убеден, че от това "дясно" ще излезе точно същото топло и кафяво нещо, както и от предният "център".Говоря за "центъра" преди да се оплете в "ляво" и "либерално зелено".
Излиза, че десните, сте своего рода "интелектуални трактористи и готвачи студена кухня", защото празно вярвате в нещо си, което просто няма как да настъпи.
Това което е интересно е, че всичките винаги окайвате създалото се положение, и то след като такива "мррррръсссссннннниииии комунисти" като мен, ви кажат че от това лайно -сладкиш няма как да стане.Оти винаги ги ручате жабетата?

Nakom каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
dzver каза...

Не се надявахме нищо добро да се случи от идването на ББ, но поне не е преименуван руснак. За съжаление може да се окаже и руснак, в комплект с нищото добро - отметна се и за Белене, и за Бургас-Александруполис.

Радан Кънев каза...

Nakom, на открития ти въпрос мога да отговоря само от мое име, но пък съвсем ясно:

НЕ, не вярвах.

А сега още няколко думи: Не е важно дали аз съм вЕрвал или вярвал. Важното е, че има партия ГЕРБ, която в заглавието си, в предизборната си програма и в управленската си програма от есента на '09 заявява намерение да прави реформи, да промени конкретни свинщини и да постигне известни резултати.
С това те излизат на пазара, и ако 60% от избирателите им ги подкрепят "Щото Бате Бойко ше има такова мамата" (което също не става), то 30-40% от подкрепата им е от хора, които мислят като мен и - съвсем сериозно - като теб.
И поведението на всяка управляваща партия се анализира през нейните обещания и програми. Не е нужно да съм изненадан, че няма реформи, че дори няма промени, за да го отбележа тъй писмено :)

А най-същественото е, че всичко, което са обещали, е закъсняло, но Е възможно и днес, и утре. А догодина напролет няма да е възможно, ще е безвъзвратно закъсняло, ще се чака следващ мандат ...

Анонимен каза...

коментарите под статията са по-забавни от самата статия.
цитат:
Питали Радио Ереван:
- Защо Борисов не провежда нужните за България реформи?
Отговорът:
- Заради Иван Костов!
чудя се кога ли костов ще почнат да го рисуват с рога и копита в учебниците по история...

Unknown каза...

Ако нещата можеха да се случват за 1 година, мандатите щяха да са едногодишни. Но те ненапразно са четиригодишни. Да, има известно забавяне на реформите. Нормално - ГЕРБ за първи път участва в управлението и то в такова тежко време. Кризата е в целия свят. Нямаха опит. Но когато имаш желание, се учиш бързо. Вярно е, че се прокрадват и лобистки интереси - във всяко управление ги има. Но е вярно и това, че не се допусна да минат. Няма настъпили вредни последици за държавата.
Колкото до "вярването"... Някои наистина си вярваха, че са "златното ключе" за управлението. Че ще управляват "в сянка", а ако нещата не се получат, отговорността ще я носи някой друг. Съжалявам, но сгрешиха. ГЕРБ управлява самостоятелно и Бойко Борисов си носи отговорността. Първо трябва да се сложи ред в държавата. Да се запушат дупките, през които къде - "законно", къде - незаконно изтичат публични средства. Да наливаш пари в "каца без дъно" не е реформа. Тогава и хората все по-често ще започнат да си плащат данъците и осигуровките. Още много закони трябва да се променят... А реформите ще тръгнат. Резултатът от тях ще се почувства още догодина. През 2013-а България вече ще е коренно-различна от това, което е днес.

Радан Кънев каза...

Чул Ви Господ, госпожо Станева!

Моите наблюдения обаче показват, че рядко се случват реформи в предизборна година. Твърде много законодателни промени не са започнали, за да очакваме някакъв резултат през 2011 от действия през 2010.

Но 2010 не е свършила, нали ...

Unknown каза...

Надявам се, господин Кънев! Предизборна-непредизборна, "ножът е опрял до кокала". ГЕРБ просто няма избор. Светът е в криза, а пари няма. Ако няма и реформи, нещата ще отидат на зле. Не си мислете, че в ГЕРБ не осъзнават каква огромна отговорност е легнала на плещите им. Свестните хора разбират, че реформите, макар и болезнени, са нужни. Но има и други, които ги спъват, защото досегашното статукво ги устройва. Устройва ги лично тях, а България...кучета я яли! Аз не мисля така. Вярвам, че вие - също.