петък, 21 декември 2012 г.

Краят на света се отлага. Краят на мафията в правосъдието - също.



И така, светът няма да свърши от само себе си, по лесния начин. 

Нито пък икономическото възстановяване, производството, увеличаването на заетостта ще започнат от само себе си, по лесния начин. 

И ГЕРБ няма да слязат сами от власт, в никакъв случай. А още по-малко мафията ще се оттегли от позициите си сама, та "да се оправим". 

Ще трябва да  свалим ГЕРБ, на избори. И то не как да е, а по начин, който да помогне след изборите да разбутаме мафията. Което значи в Парламента да нямат мнозинство тези, които имат мнозинство във Висшия съдебен съвет. 

И да, дори и снегът няма да се изрине сам. Иска ми се да стигна до Добрич за Коледа. Но има неща, които по пътя на индивидуалното спасение и вътрешната емиграция не се случват. Например - не мога да изрина пътя Шумен-Варна. За някои неща са нужни съвместни усилия, а не затваряне в черупката на недоволството: 

Да изринем снега, 
Да свалим ГЕРБ, 
Да изринем мафията, 
Да възстановим икономиката. 

В тази поредност, иначе не става. С мафия на власт, работни места няма.

2 коментара:

Анонимен каза...

Няма да стане нищо без действия - адекватни и бързи.
Хайде, че едни птици се представят за граждани и мотори на протестите и промените.
Благожелател

Анонимен каза...


Случайно влязох в блога, но познавам добре каузата за която се борите и я одобрявам. Стрва ми се ,че има един парадокс в идеята на десницата за честни правила и свободна конкуренция,в смисъл - утре властта идва в ръцете на десницата и тя с цялата сила на държавата налага тези правила, това добре, но има едно голямо но, тези които са натрупали огромни ресурси по нечестен път ще имат много голямо предимство пред оцелелите едвам едвам при олигархичното управление. Каква ирония се получава ,бранейки основни принципи на свободния пазар, де факто се защитават онези които са натрупали богатство по неведоми пътища. Разбирате ли какво искам да кажа, че е необходимо и ревизиране на натрупаните богатства, иначе ще играем играта по тяхната свирка.