петък, 19 юли 2013 г.

36-ти ден политика

 От 2007 в главата на този дневник стоят думите: 

 Вярвам в "политика"-та като усилие за промяна на едно много закостеняло и долно обществено status quo, а не само смяна на лица.

През май/юни 2013 започнах и аз да не вярвам... Преди 36 дни писах, че State capture е завършил. Че "политика"-та, както аз я разбирам, е приключила в България.  
Не съм бил прав. Доказахме, че не съм прав. 

С радост забелязвам, че българската политика се промени. 
Или по-точно, част от нея остана същата, дори по-гадна. Компроматната война продължава, половината медии ни заливат с мръсотия, а Сидеров разследва корупция и мокри поръчки. Даже и Бареков влиза, за всеки случай, ако Сидеров вземе та бъде изхвърлен от избирателите си...
Вече 36-ти ден обаче в България има друга политика. "Политика"-та, за която съм мечтал десет години, заради която съм започнал всякаква обществена дейност. 

Политиката "...като усилие за промяна на едно много закостеняло и долно обществено status quo, а не само смяна на лица..."

13 коментара:

Анонимен каза...

всичко това е чудесно, остават дребните подробности. примерно малко новини от реформаторския блок и малко яснота какво става в дсб варна.

Анонимен каза...

Радане, Реформаторският блок трябва да поеме отговорност и да застане начело на протестите. Имаш/имате уникален шанс, не го проспивайте!
Приятел

Пешо каза...

Реформаторският блок наистина трябва да има някаква по-активна позиция. През последния месец държавата ври и кипи, а всичко което се чу от вас беше позицията срещу актуализацията на бюджета. Сигурен съм, много хора дори не знаят за съществуването на реформаторския блок. Или са чували словосъчетанието, но не знаят кой стои зад него.

Руслан каза...

Ако осъзнаете, че протестират ПОЧТЕНИТЕ И ТРУДОЛЮБИВИТЕ. Протестират защото нямат представителство в парламента и няма кой да ги защитава от КРАДЛИВИТЕ И МЪРЗЕЛИВИТЕ (представени от БСП и Атака), от ПРЕСТЪПНИЦИТЕ и ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ (ДПС и ГЕРБ). Ако престанете с надутите фрази и клишетата, като "десни хора" и "реформаторски блокове" и просто обещаете да ги отървете от мутрите, алчните бюрократи и бандитите. Те сами ще ви припознаят за свои водачи. Това, че сте на тяхна страна не се подразбира и трябва да бъде повтаряно постоянно, както Катон повтарял за Картаген. Сигурен съм, че имате на разположение професионалисти, които да обмислят кампанията. За новия СЪЮЗ НА ПОЧТЕНИТЕ И ТРУДОЛЮБИВИТЕ

Yassen каза...

Браво Радане! За мен ти си новата надежда на България! Човечен си преди всичко..

Yassen каза...

Браво Радане! За мен ти си новата надежда на България! Човечен си преди всичко..

Yassen каза...

Браво Радане! За мен ти си новата надежда на България! Човечен си преди всичко..

Yassen каза...

Браво Радане! За мен ти си новата надежда на България! Човечен си преди всичко..

Yassen каза...

Браво Радане! За мен ти си новата надежда на България! Човечен си преди всичко..

Анонимен каза...

Здравейте, пожелавам успех на реформаторския блок. Ад съм антикомунистка от както се помня и ще ви кажа следното: Не приемам отношението ви ГЕРБ и то не защото съм от ГЕРБ, а защото не ми харесва да казвате БСП-ГЕРБ, т.е., те са ездно и също, а да подкрепяте БСП в свалянето на ГЕРБ - това е най-малкото силно озадачаващо. И второ, приемате Кунева, а отхвърляте партия от европеийската народна партия - това силно ми прилича на "орел, рак и щука" - т.е., не очаквам добър изход за антикомунистите или тези, които искат най-после БКП-БСП-ДС да слезе най-после от политическата сцена. Няма да стане така според мен, за жалост. Мисля, че проявявате ДРЕБНАВОСТ, не знам как с дребнавост се прави истинска политика. Моят съвет е - ПОИСКАЙТЕ СЪВЕТ ОТ ЕВРОПА, не е срамно, защото и без това е достатъчно срамен фактът, че сме най-бедни, най-мафиотизирани, ..., може би и най-изостанали политически. Казвам се Росица Г.

Анонимен каза...

Извините ме за грешките, те са от бързане и недоглеждане. Желая ви успех, ако наистина се борите с/у БКП мафията. Извинете ме, че на този етап ми е трудно да вярвам на думите ви. Р.Г.

Анонимен каза...

Г-н Кънев,
Предполагам, че своевременно и внимателно четете коментарите направени по повод публикациите в блога Ви. Търся начин директно да установя контакт с Вас и да Ви предам персонално едни материали. Бихте ли ми се обадили с 2-3 думи от Ваш личен е-майл адрес на dimograph@mail.bg

блиндирани врати каза...

Поздравления за поредната прекрасна статия. Успех на изборите на вашата прекрастан партия!