сряда, 3 юни 2009 г.

Защо в синьо?

Йовко Ламбрев разказва на читателите си защо винаги е гласувал в синьо.

Гласувах в синьо, въпреки че в личните ми разбирания се преплитат и много леви идеи. Гласувах в синьо, защото не исках моето поколение да пропилее съвсем целия си живот в лутане около промените, защото на България и бяха нужни поне едно-две десетилетия стабилно разумно дясно управление и лява опозиция. Защото по света лявото провокира новите авангардни идеи, а дясното е консервативно, но у нас е обратното.

И защо пак ще гласува в синьо.

Изключителен текст от един от най-влиятелните в Мрежата българи. Просто го прочетете.

10 коментара:

Peter Petrov каза...

Г-н Кънев !
Добре изписан син лозунг на един отчаян българин. Мога да ви напиша още 20 подобни. "И какво от това"- ще се изкиска другарят Вин-Е-Гин с присвитите си по ленински азиатски очички.
Снощи в дебата по БНТ се видя колко е напред с материала другарят Е-Гин.Школувана реч, спокоен и уравновесен в репликите. Другарят Вин се прояви с цялото си величие.
А Вие г-н Раданов? Много притеснен. С треперещ от вълнение глас.Бобчо ли Ви е разколебал - все пак наследство, грижи... Ами тази вратовръзка кой Ви я измисли - с цвят на детско ако - като на другаря Е-Гин. И като на царския иконом Дончев?!
Помислете над полу-сърдития ми тон. Човекът пише за "синя" идея и би потърсил нещо синьо у Вас. Разсъдете защо в САЩ едни се кичат с магаренца, други със слончета. Че янките са тъпички, го знаем , но бай Гочо и бай Дочо, а също съседът им бай Цанко не довиждат. Те искат да видят някой в синьо на екрана...Да различат "нашето момче" от другаря Вин...

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Радане, това беше така до сега. Сега трябва ново, а старото да ходи полека към учебника по история. В момента споменатите леви, десни и н'ам кви си, са спирачката, която ни държи и не можем да отлепим.

Всячески се спира каквото и да било реформиране или промяна, ако ТЕ (ВИЕ) не сте включени. Не сте незаменими. Слагам те в групата, поради партийната ти принадлежност, а не по принцип, но да знаеш, че ще дойдеш на моя акъл.

Анонимен каза...

Снощи бях приятно изненадан от представянето на Радан.
Рядко срещаме политици в България, които са възпитани и умеят да се държат.
Сигурно е бил доста притеснен,нормално е, но не му пролича.
Напротив, спокойно изложи тезите си и ги защити по най-добрият начин.
За разлика от почечето участници, не ни наду главата с емоционален патос и кифладжийски лафове
Лично на мен, ми бе много интересно да го слушам.
С представянето си показа ,че десните политици не само знаят какво , но и как да го постигнат.
Радан е млад , но вече сериозен политик. Би било добре, ако има повече като него.
Всъщност в залата имаше още един непряк участник, с подобно европейско поведение - Героги Ганев.
По някаква случайност той също е десен, умен, способен и възпитан!!!

Радане стискам палци.
Поздрави
Урко

Wynche каза...

Здравейте, г-н Кънев,
Аз открих блога Ви след дебата по БНТ - направихте ми силно впечатление и се поинтересувах в мрежата да разбера повече за Вас. Бях останала с впечатление, че Вие сте кандидат за евродепутат, но разбирам, че това не е така.
А кандидатирате ли се за народен представител в националния парламент?

Поздравления за доброто представяне на дебата и особено за смелостта да бъдете единственият от всички представители на политически сили, който изрази разумна и приемлива позиция по въпроса за еднополовите бракове.
Интересува ме също така тази позиция само Ваша лична ли е, или е на Синята коалиция като цяло?

Благодаря Ви и поздрав!
Силвия

tisho72 каза...

Г-н Кънев,
наивния оптимизъм,не е порок,но дбелоглавото(инатливо)малодушие,според мен е ГРЯХ!!!Лично аз съм гласувал на 2 парламентарни и на 2 президетски избори за "СИНЯТА ИДЕЯ" и искам да ви кажа,че по престъпен премиер едва ли е имало в годините на "ДАМОКРАЦИЯ" от Иван Костов!Едва ли е необходимо кой знае каква дълновидност(още повече вие сте зрял човек и сме горе-долу една генерация)за да се даде ясна оценка на политическите структори създадни веднага след 10.11.89г?!И ако 10 год.(1989-1999)са преминали под емоцианолната кауза "НЕ НА КОМУНИЗМА",то следващите 10 би било редно за трезва преоценка на случващото се в България.Няма да изброявам действията,а по-скоро едно от бездействията,кото ме кара да се срамувам от дъното на душата си,че съм гласувал за тази партия,а именно безхаберното(дано не е била някаква сделка)отношение спрямо сънародниците ни в Либия!!!!!Нима не връчи той л.к на Симеон Сакскуборготски?!......и това от добри и патриотични чуства и беше?

voxy каза...

да си припомним какви достойни хора даде СДС на България през годините

Муравей Радев, Александър Божков, Христо Бисеров, Йордан Цонев, Пламен Юруков, Стефан Софиянски, Анастасия Мозер, Венцислав Върбанов, Марио Тагарински, Вилхелм Краус, Алексанър Праматарски, Яне Янев, Иван Сотиров, Димитър Абаджиев

списъкът не знам кое гарантира, че няма да бъде продължен

Шебек каза...

Off topic

Г-н Кънев, спонтнно ми се прииска да похваля кампанията на Синята коалиция и понеже вие сте свързан с нея ще го направя тук.

От няколко дена засичам по RE:TV два нови клипа на Синята коалиция, един клип с водопроводчик и един клип с аптека (може да има и други които не съм засякал). От качеството на клиповете има какво да се иска, но това не е съществено. Същественото е че коалицията полага усилия да преведе управленската си програма на езика на средностатистическия незаитересова от политика гражданин и да му посочи ясно какъв ще бъве лично неговия келепир от осъществяването на тая програма. Такава рекламна стратегия определено е стъпка в правилна посока с значителен потенцял за подобряване на изборния резултат. За което е редно да кажа Браво!

Сега ако тръгнете и да говорите с хората от дълбоката провинция ... но не в тясни партийни клубове, а на широки публични места...

Анонимен каза...

G-n Kanev,
i az Vi gledah v Referendum i poneje tukatova shiroko se komentira ta i az da si kaja mennieto:
Smiatam che biahte na poriadaci nai-umniat ot sabesednicite, i prekrasno si zashtitihte mnenieto, i iztaknahte sashtestvenite neshta ot programata na Siniata koalicia. E licheshe si che se pritesniavate i che ne ste obigran v govoreneto pred miliona publika, no tui shte se promeni s vremeto.
Sega kam po-kritichnite neshta, osnovniat problem e che 80% ot horata shte zapomniat ne Vas a po-gramuglasnite i po-prostashkite izkazvania na ostanalite sabesednici. Ne kazvam che Vie i ostanalite “lica” na Siniata koalicia triabva da “izprosteiat” totalno po vreme na kampaniata, no moje bi triabva da se pomisli za elementarni poslania koito da se natiakvat postoiano na zritelite. Teia koito slushat vnimatelno I tarpelivo, teia koito misliat logichno otdavna sa specheleni. Triabva da se borim za ostanalite.
I shte se saglasia s gospodinat pisal predi men, govorite mnogo dobre i moje da ubejdavate horata, otidete da aitirate za parlamentarnite izbori. Agitiraite vav vsiaka palanka vav vseki provincialen grad. Agitiraite po ulicite i ploshtadite, a ne po zali. Agitiraite ot pozciata na oficialni predstaviteli na partiata DSB I na Siniata koalicia, nai-dobre kato izbiraem kandidatdeputat. Agitiraite Vie, Martin Dimitrov i drugite mladi, novi lica na desnicata. Govorete s prosti poslania povtariani mnogokratno.

Uspeh, moiat glas i glasat na saprugata mi gi imate otdavna.

Mladen Tzvetkov

Анонимен каза...

Ще гласувам за Синята Коалиция единствено заради хора като Вас и като Светослав Малинов. Подкрепата не е безрезервна. Костов и Надежда трябва да си отидат, за да получите истинска легитимация. Зная, че това не е така лесно.
Все пак успех, аз съм Ви огромен фен.
Деница Р

Анонимен каза...

И да добавя - вратовръзката ми хареса.
Деница Р.