четвъртък, 9 юли 2009 г.

6 (защо точно шест???) дребни неща, които ме радват

Оказа се, че въпросът на Нервната акула е труден.

Първо, май повечето неща, които ме радват, са едри, някои в пряк, друго в преносен смисъл.

Освен това изкушението да споделя само неща за ядене е огромно.

И все пак:

1) Планината. Не е дребна и рядко ми се случва да я посетя, но е със сигурност фръст


2) Билки, пресни, на балкона. Точно обратното на планината - дребни са и ме радват всяка вечер. Чакам и реколтата от чери домати и люти чушки.


Градина в жилище 40 квадрата в центъра на София се оказа една от най-добрите идеи.


Действа успокояващо, "анти-стресово" дет' се вика, пестиш пари (пресните билки в "Пикадили" са срамно скъпи) и готвиш вкусно.

3) Да пия бира сам в непознат град.


Опознаваш бирата и хората. Заведението в никакъв случай не трябва да е твърде туристическо. Понякога си говоря с бармана, понякога си мълча и зяпам. И в двата случая се напивам, един път за малко да изтърва самолета.

4) Да слушам Johnny Cash в колата. Селско :) Много ми е трудно да обясня на непосветените, че това не е чалга. Изобщо музиката за в колата е доста специфична история - няма нищо общо с любимата музика за у дома или на купон. Ако ми писне от кънтри, прибягвам до компилация от ритмични парчета от типа на Down on the corner или Sweet home Alabama.

5) Люта храна. Лютото било наркотик - стимулира отделянето на ендорфини. Като не ядеш люто, се чувстваш нещастен. Аз съм сериозно пристрастен. Изобщо всичко свързано с готвенето ме прави щастлив, но това е отделна безкрайна тема. Надявам се да имам повече време за храната и готвенето.

6) Last not least - напиване с Деничка. Много отдавна не се е случвало, очевидно... Всъщност много преди бременността, аз почти напълно спрях да пия. Така че тази приятна традиция е прекъсната около две години назад.

Естествено, всички тези неща накуп не могат да се сравнят с първите усмивки на малкия бандит, но това си е ясно :)


E, сладък е и като е сериозен:


Айде честито на Илия, Сандо, Коцето, Templar.

9 коментара:

go! каза...

Johnny Cash в колата е Ж.Е.С.Т.О.К.О! Точно така батко. Селянина в мен гордо се подпира на мотиката и обърсва потно теме. Много обичам да го слушам особено като е жега.

Търновец каза...

Радане, ей тука малко информация, ако искаш да си дообогатиш колекцията от подправки на разумни цени : Къри, Розмарин, Салвия ... има още и разни видове мащерка, които ухаят на лимон да речем :)))

Любомир Попов каза...

Аз като гледам розмаринче си е боднал. Даже май на 2 места. Ментичка не видях да си боднал? Или това е защото вече не пиеш алкохол? Едно мохитце в порхладната вечер си е прекрасно!

Радан Кънев каза...

Meнтата умря :(, както и големият розмарин, останаха няколко малки корена.

Любомир Попов каза...

Моите съболезнования за ментичката. Може би е трябвало по-редовно да й късаш листенцата.

Deni Ruk каза...

И аз сях магданоз на балкона ми на Аксаков миналата пролет (с идеята да бъде първата от много следващи саксийки с подправки), но съсипах обещаващо прекрасна салата - никога не бях вкусвала каквото и да е с такъв натрапчив вкус на бензин. Оставам си с "Пикадили"-то и до днес..

Deni Ruk каза...

И аз сях магданоз на балкона ми на Аксаков миналата пролет (с идеята да бъде първата от много следващи саксийки с подправки), но съсипах обещаващо прекрасна салата - никога не бях вкусвала каквото и да е с такъв натрапчив вкус на бензин. Оставам си с "Пикадили"-то и до днес..

САНДО каза...

Имам саксии с мушкато на прозорците, обаче ни нападнаха охлюви-стръвници... Моля за съвет!

Анонимен каза...

Радан, поздрави за избора на музика за път. Тази мелодийка най-ме разсънва:
http://www.youtube.com/watch?v=0lhf9U5Wf3Q
Санде, битката с охлювите няма да ти хареса. С фенер ги събираш към 22.00 и ги поставяш в буркан със солена вода. Което означава, че ги убиваш.
"Лигльовци", като мен, ги събират пак по същото време в градината. И пак в кофа. Но без солена вода. И ги отнасям живи, за да ги пусна в безстопанствена ливада на около 400 метра от двора ни. Имам чувство, че се връщат пак при мен. (Макар да могат да пасат на воля и там. )Защото същото количество улов следва и на другата вечер.
Поздрави,
Алеко