сряда, 10 март 2010 г.

"Врагове и съюзници"

... е заглавието, под което вестник "Седем" публикува мой текст, посветен на общото между скандала "Първанов - Дянков" и указание номер 24-00-07/25.02.2010г. за осигуряването на управителите на малки фирми (ето и връзка към пълния текст в килера).

Накратко - общото е това, че премиерът и ГЕРБ нямат нито политика, нито ясна идея кои са им съюзници (например малкият бизнес, който 90% гласува за тях, а те го довършват бавно и упорито) и кои - врагове (например агент "Гоце", на когото се слагат, извиняват и обясняват).

По всичко личи, че и по двете теми има развитие.

"По-добре късно, отколкото хич" - май това е девизът на ГЕРБ.
.




2 коментара:

indreal каза...

Накратко ГЕРБ няма идея за нищо: не само за това кои са съюзници и кои не са, но което е по-лошото, така и не успяха да осъзнаят, че тук става въпрос за две тенденции. Едната е минаващата през Гоце проруска, а другата е категорично зачекващата Гоце прозападна. Въпросът е какъв ще е резултата от политиката от тук насетне - оставане в олигархичното посткомунистическо блато или трудното, но безусловно следване на западноевропейския модел на свободния свят.

Анонимен каза...

О, Бойко Борисов още с лансирането си като главен секретар на МВР е наясно с отговора, както и бъдещият тогава проект ГЕРБ:

"оставане в олигархичното посткомунистическо блато"

Просто през псевдозападна политика се получава по-голяма капитализация и ревнаш срещу автентичната десница.