петък, 12 декември 2008 г.

Разтърсващи информации

Oт вчера очаквам "разтърсваща информация" по аферата с източването на пари от САПАРД.


Днес я получих. СуперМарио изнасял патешки дроб. Направо съм разтърсен.


Цялата Европейска комисия (ЕК) се е хванала да попречи на износа на патешки дроб. Българската месарска аристокрация - основна заплаха за европейската икономика. Имам известни основания да подозирам, че финансовата криза е предизвикана от свръхпредлагане на патешки дроб на европейския пазар.


Обърнете внимание на следното изказване:

Няма по-подготвена държава в Европейския съюз от България за посрещане на кризата, ние от 11 години се готвим за тази криза, заяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров...

11 години... аз си мислех, че преди 11 години другарите ни бяха набутали в една друга криза. Но явно бъркам.

От 11 години родните социалисти се готвят да сринат прогнилия "Западен модел" с роден патешки дроб. Проникнахме в Евросъюза под прикритие и тогава колегите на Емил Боев, Любен Гоцев, Гоце Първанов и Иван, пардон, Краси Каракачанов нанесоха своя удар... С патешки дроб в сърцето на капитализЪма.

Вече се вързаха нещата, има само една дребна подробност. Людмил Стойков не търгува с патешки дроб.


Какво ли е неговото участие?

7 коментара:

8 zh Team каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
8 zh Team каза...

Този министър наистина е голям мозъчен тръст. Като проследих линка и му прочетох изцепките, направо....Нямам думи, затова цитирам: "По думите му /на П.Д./има много сериозен интерес от страна на американски инвеститори, притежаващи водещи технологии в областта на строителството на електрически автомобили. Те искали от българската държава да помогне за осигуряването на терени за разполагането на такива производства и да се ангажира с подготовката на кадри за тях. “Не става въпрос да бръкнем в джоба на данъкоплатеца и да вземем да правим електромобилите“, обясни министърът.
Не си ли дава сметка напр., че 2/3 от българите карат коли втора употреба, също така че ел.мобилите не са на дневен ред и в най-силните европейски икономики, а и накрая, че кризата удари първо автомобилната индустрия. Само това за бъркането в джоба на данъкоплатеца ми прозвуча съвсем реалистично.

Анонимен каза...

Хубава реторика с може би малко повече театралвост, отколкото на мен ми допада.Въпрос на вкус.

Аз предпочитам да прочета какво предлага авторът, какъв е неговият контрапункт. Начел съм се на коментари на скандалните и позорящи ни информации. Липсват ми действията. Не бих си позволил така да коментирам частна инициатива каквата е този блог ако авторът не беше и с амбицията да е политик - реформист и ако не виждах в него наистина искрени и интелигентни усилия за това да изкара анемичната си политическа организация от дълбокия й зимен сън. Само да внимава да не се опие и той сладката и безмислена позиция на политически коментатор. Коментаторите не променят нищо.

Радан Кънев каза...

@ Й: напълно си прав. И аз си го помислих, като прочетох какво съм написал - "И какво от това?"

Какво всъщност произлиза от назоваването на очевидната свинщина?

Анонимен каза...

@Радан Кънев

Явно само с назоваване на очевидната свинщина няма да се стигне до гражданската реакция срещу очевидната свинщина, съседе. Ако така вървят нещата, очевидната свинщина ще стане салонно поведение.

САНДО каза...

Всички в Перник са наясно с какво се занимава Люси Стойков... Познавам двама негови "офицери", които държат бизнеса с крадени метали (собственици са на няколко заведения и дискотеки), а познавам и хора, които му работиха ангария при построяването на почивни комплекси по морето. Накрая работниците се прибираха на стоп, защото не им платиха заплатите.

Иначе Стойков е бивш барман от комунистическо време, а знаете, че всички бармани тогава бяха ченгета.

Анонимен каза...

всеки,който продължава да твърди,че стойков някога е бил барман,става смешен на запознатата аудитория,което прави коментарите му комични и несъществени.нека пише някой от перник,който го е виждал в заведение,освен като клиент.аз съм от перник,възмутен от тази помия,която се изля.пишете с факти.