понеделник, 4 май 2009 г.

A la guerre comme à la guerre

Време беше.

Не за изключването на Юруков, Радонов и вся осталная от СДС - те се самоизключиха в мига, в който плюха на всички решения на колективния орган на партията си и присвоиха (това е коректният правен термин, повтарям - присвояване, чл. 201 и сл. от НК) партийни средства, за да обезпечат собствените си цели.

(Пламен Юруков напуска партията, която не успя да загроби... снимка Dаriknews)

Време беше да осъзнаем поне две неща:

1. Няма война, разкол или разпад в партията СДС, камо ли в десницата. За първи път от доста време приличните хора вдясно са единни и следват общи политически цели. Включително и хора, които не са любими един на друг, но проявяват разум и воля.

Има война между мафията и реформистката кауза. Война, която продължава вече десет години. Радостно е, че именно лидерът на СДС публично обяви този факт:

Влязохме във война. Тази война ще продължи до изборите...

(Моето мнение е, че ще продължи и след изборите. Но тогава ще се предопредели нейният ход занапред...)

2. Няма никакъв смисъл да се крием, пазим и измъкваме от тази война. Ние не сме я започвали, ние не можем да я избегнем. Ние можем само да я водим и спечелим.

Войната не се води срещу Мартин Димитров, не се води срещу Иван Костов, не се води срещу партиите СДС и ДСБ. Не се води срещу Синята коалиция.

Тя се води срещу всеки един от нас.

Тя се води срещу децата ни.

Тя се води срещу мечтите, които не предадохме.

И именно тук другарите сбъркаха - вечната грешка на тиранина и престъпника. Те нямат мечти, нямат вяра, нямат кауза.

И не разбират защо губят...

Днес - за нула време посред празници - събрахме доста повече от 20 000 подписа.


На 7 юни ще свалим от власт Тройната коалиция.


На 5 юли ще поставим Бай Бойко и ГЕРБ пред сериозен избор - реформистка политика или политическа пенсия.


Затова е шубето. Прави са...

13 коментара:

Анонимен каза...

Адмирации за вълнуващия коментар.Рано сутрин ме разплака и едновремено окрили и успокои-ДЕЦАТА НА ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИ ПОРАСНАХА И СА АБСОЛЮТНО ГОТОВИ ДА ВОДЯТ БИТКАТА За ДЕМОКРАТИЧНА, ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!MILA

Unknown каза...

Готови ли сме за светлото бъдеще, Радане! Как се правят реформи, когато не си способен да промениш собствената си партия? Как се правят реформи в демокрация с това ниво на егоцентричност? Как се управлява след като не си се отчел за предишния си мандат? Как се реформираш като не си видял грешките си и не си се поучил от тях, защото си безгрешен и гледаш винаги напред към светлото бъдеще?
Питай ги, Радане!

frog and roll каза...

Ще се обади, когато му отговорят. :) Но първо трябва и да попита. :Р

Konstantin каза...

Абе, я "Сините в атака!" Наистина - на война, като на война. Какви отчети на предишни мандати, какви анализи на допуснати "грешки", какви пет лева - като че ли не виждаме, кого имаме за противник. Разбирам цялата грациозност на таз изтънчена поза, но когато става въпрос за неща, от които зависи бъдещето на децата ни, е време вечните кибици да помълчат.

Bla каза...

I kinda agree with Konstantin...

frog and roll каза...

Ами да, ниога не е време за неудобни въпроси - все има някакви избори. :Р Това назидаване кой кога да мълчи, ми докарва едни спомени, когато всички бяхме кибици. :Р

Liberty Bell каза...

В последните 9 (девет) години се коментират само и единствено истинските и измислените грешки на Иван Костов и ничии други! Оказва се, че всички са в бяло, а само той е виновен за всичко в БГ от раждането си до днес!? Недоумявам какво искате? Костов да отиде в манастир или да си направи харакири?
Ако мафията остане на власт още един мандат (независимо в каква конфигурация)ролята ни на "кибици" ще е "гарантирана", вЕрвайте ми!

frog and roll каза...

Либърти, в никой коментар по-горе няма Костов. :)

Анонимен каза...

И аз не казвам, кой кога да мълчи, а само за малко кибиците да помълчат, ако може. Защото време да си задаваме въпроси, а и да си отговим на тях имаше достатъчно и който не го е направил, явно си е харесал позата на питащ. И отговорите ги дава всеки от нас, главно на себе си. Сега е време вече да се заеме позиция и да се действа.

Анонимен каза...

А аз не разбирам какво е това самочувствие да се определя кой е кибик и кой не е. Надменността не е добро качество, когато ти трябват гласове. И никой не е длъжен да дава отчет какво е свършил, най-малкото от скромност, само и само да докаже, че не е кибик. :Р А "обикновените" гласоподаватели (ама че тъпо клише), от които на практика зависи всичко, какви са? :):)

Тази година има 2 избора, вероятно - и частични местни. Начи, който пита, да не пита тази година, много моля. :)

albert venn dicey каза...

Малко съм далече от нак. право, ама присвояване?
За да има присвояване, необходимо е пар. средства да са изразходвани в свой или чужд ЛИЧЕН ИНТЕРЕС. В случая парите не са изразходвани не за личните облаги на Юруков или Радонов, а в полза на СДС - титуляра на правата, като е регистрирана партията за избори от законния й (до момента на вписване нещо друго в регистъра към СГС) представител. Какво е пишел уставът няма значение, той не е правна норма.
Съмнително е дали някой нак. съд, а особено СГС, би съзрял тук присвояване.

Радан Кънев каза...

Винаги съм бил привърженик и на питането (в т.ч. и преди избори) и на отговарянето (в т.ч. и най-вече след избори).

Иначе за "светло бъдеще" тук дума не може да става. И СДС, и ДСБ има(ме) много път да извървим, докато - дай Боже - в България се оформи реформистки блок, който да е първа (а в най-лошия случай - втора) политическа сила.

Моето просто твърдение е, че такъв блок без ДСБ и СДС няма как да се получи, макар да не е достатъчно това. И някакви стъпки в тази посока се правят, сериозни и смели. И затова има такава отчаяна реакция на средите около Юруков и Радонов - т.е. лобито на Бисеров в СДС...

Анонимен каза...

Здрасти, Радане,
Аз няма да питам, а само ще кажа: Зелените събираме подписи вече 2 месеца (от 5-ти март)в 5-6 града и все още не сме събрали 20 000. Събирахме и успоредно с вас през празниците на "Орлов мост". Всеки, който е събирал подписи на улицата, ще ти каже, че на ден от щанд в София се събират около 150 (сто и петдесет) подписа.

Боян Йоцов