понеделник, 6 юли 2009 г.

Now this is not the end...

БСП е за дълго извън властта.

ДПС е поне временно извън правителството.

Чичкото от Мадрид се изнася след всички поразии, които сътвори.

Куп дежурни боклуци са извън политиката, благодарение на над 60% участие в изборите.

Ние "сините" се разделяме с илюзията, че на тези избори се хвърляме "всичко или нищо" за заветна победа след famous last stand. Няма такава драма.

Пред реформаторската политика в България има възможности и перспектива за дългогодишна тежка и неблагодарна работа. Не, това не е краят:

Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
but it is, perhaps, the end of the beginning.

(Пълен цитат от речта)



Близките десетина дни не чакайте да пиша за политика. Имам нужда от почивка, да си гледам сина и да сготвя нещо. И да изпия няколко бутилки вино.

До скоро:)
.


10 коментара:

Nakom каза...

Не го мисли Радане.След разгрома който преживяхте като коалиция, ти е нужна почивка.

Анонимен каза...

E nqkoi zlobar ne moveshe da ne se poqwi.... stawa wypros za Nakom.

Mladen

Ангел Йорданов каза...

Замяната на първия ешалон на БКП с втория ешалон на БКП или замяната на едни боклуци с други боклуци не е решение на проблема.На Синята коалиция и предстои много работа за да заеме полагащото й се място и да осигури качествено управление на страната.

Георги Антонов каза...

За да не ме квалифицират и мен като злобар, ще напомня, че в момента се дават 116 мандата на Герб и 15 на Синята коалиция.

За да съм обективен, ще напомня, че Костов на няколко места спомена, че се надява на двуцифрен резултат. Няма как да е имал пред вид мандати, така че допускам, че е ставало дума за проценти. И нека не обвиняваме избирателната активност за този провал.

Интересно ми е сега да видя разчетите на Петър Москов и да знам от какви позиции е преговарял с Цветанов за общи мажоритарни листи...?

Продължавам да се питам какво трябва да стане, за да спрат СДС и ДСБ, поотделно или заедно, да са затворени елитистки партии.

Анонимен каза...

Каквото трябваше - направихме, Радане. Стана каквото Господ реши. Няма лошо - комунягите в кучи дупки, ченгетата около Доган попарени и извън правителството, а в такъв случай смисълът от съществуването им в тази партия за тях се губи. От там нататък за нас остава работата по оправянето на завещаните бакии и неутрализирането на отрепките в Парламента. А и нали ние си имаме децата и родителите, за които да се грижим. Какво повече му трябва на човек. Приятна почивка!
Константин

Севдалина Пеева каза...

Още един цитат от речта на Чърчил: "Here we are, and here we stand, a veritable rock of salvation in this drifting world...."

Анонимен каза...

И сега ако не ви просветене, че нещо куца ! Всичките ми приятели гласуваха за ГЕРБ, а преди всички подкрепяхме СДС/ДСБ. Аз гласувах за СК с отвращение , но мажоритарно за ГЕРБ(в Бургас). НУжна е промяна на извехтелите лица от сините партии и особено от ДСБ.Като видях във Варна , че кандидат е Александър Йорданов и ми се доповръща.В Бургас пък за мажоритарен избрали една мижитурка!

Belomore каза...

По скромното ми мнение Сините надали могат да си позволят и десет дена почивка.
Още веднага трябва да се замислят колко точно голяма е "голямата" победа на СК, защото най-лесното е да си повярват, че нещо е постигнато, а както Радан правилно е отбелязал, още сме далече от каквото и да било.
Най-лесното е Сините да продължат навеки борбата с "кота 7", като в зависимост от процента активност резултатите варират в разни "калашников"-граници някъде между 5,45 и 7,65.

Особено много трябва да се замисли ДСБ, която по принцип е по-животоспособната част от коалицията. Имам сериозни опасения, че покрай разпределението на мандатите вътре в СК (10:5 за СДС, ако не се лъжа), рано или късно лакомниците от СДС ще изприпкат едни гърди по-напред от нужното, трезвото и мъдрото. В този ред управленческият ентусиазъм на Мартин Димитров от изборната нощ поне за мен рязко контрастираше на сдържания и далеч по-разумен тон на Иван Костов.

И като споменах Костов, не мога да подмина и това, че след тръгването на "чичкото от Мадрид", непристигането на "чичкото от Самоков" (за голямо щастие), отстъпването (ще видим докъде) на "чичленцето от Одесса", затварянето в избата (докато поизтрезнее и му поспадне корема от преяждането) на "чичкото от Дръндар", неминуемо следва и въпросът за "чичкото от Драгалевци".
Нямам предвид изначалния въпрос "Виновен ли е Костов за земетресенията по света", а за това, каква партия (иска да) е ДСБ, какви цели си поставя, как смята да ги реализира и, най-важното с оглед изборните резултати, как отговорите на тези въпроси да достигнат до повече хора, при това като ги убедят в нещо, в което в момента явно не вярват.
С отговори.еу явно не става, затова трябва да се мислят други решения. За да не стане "като миналия" път, най-добре е мисленето по и подготовката на тези нови отговори.бг да започне по-скоро, защото не вярвам, че в момента който и да е може да се похвали, че разполага с гарантирано време за каквото и да е.

Анонимен каза...

Няма място за песимизъм,тъга и отчаяние от изборните резултати на СК.Може само да са само 7% НО СА СИ НАШИ,БЕЗ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ,БЕЗ ЕЗКУРЗИАНТИ,БЕЗ КОРПОРАТИВЕН ВОТ И БЕЗ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ.Днес наблюдаващия прокурор обяви,че срещу Синята коалиция има НАЙ-МАЛКА,НАЙ-МАЛКО,АМА НАЙ-МАЛКО СИГНАЛИ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС.МИЛА

Belomore каза...

Съгласен съм, че няма място за песимизъм, тъга и отчаяние от изборните резултати на СК, но още по-малко има място за бодрячество и излишен оптимизъм.
Има много място, направо целият Lebensraum на света, за трезв анализ, преценка, стратегическо планиране за години напред и много работа.
Което ни връща отново към чичко Чърчил, потта и сълзите, ама айде барем с кръвта да се разминем :)