вторник, 31 май 2011 г.

Донт ду дис ет хоум, Borissov


Истината е, че темата заслужава по-сериозен коментар, който се опитахме да дадем на вчерашната пресконференция. От позицията е ясно, че ДСБ подкрепя ограничаването на бюджетния дефицит, но не и изискването данъци да се променят с квалифицирано мнозинство от 2/3. Надали е случайно, че такава мярка няма не само в “...Германия, Полша и Чили" но и в Антигуа, Тринидад и Тобаго или Сиера Леоне.

Но, да цитираме :

„Подобен пакт и подобни мерки са присъщи само на истински десни партии, а не – на ДСБ. Ако е необходимо, винаги бих могъл да възложа на Дянков - да им обясни Пакта за финансова стабилност, защото той е една крайна дясна мярка, която не е записана в учебниците по политикономия на социализма”
и

Искам да благодаря на СДС, че не се подведоха по г-н Костов вчера, защото от една страна г-н Костов няма как да разбира какво е това финансов пакт за стабилност"

Цитатите са от...

снимка - copyright wtv, през news.bg.
... Бойко Борисов, PhD.

Действително, темата си струва и разговора, и спора. Но нито разговорът, нито спорът по тази тема могат да бъдат водени с българския премиер. Изказванията му не заслужават дори коментар. Струва си обаче едно кратко предупреждение:

Не всичко, което гледаме по телевизора, е толкова лесно и безопасно, колкото изглежда. Аз гледах премиера Борисов, във вихъра на собствените му специфични умения на инструктор по карате, да прави подсечка на земеделския министър. Не бих си позволил да го опитам с колега в кантората, без нарочна подготовка. Някой може да пострада ...

Господин Борисов, в сферата на публичните финанси властта в ръцете Ви напомня бензинова резачка в ръцете на двегодишния ми син. Ако действително вярвате, че Иван Костов не знае какво е този пакт за финансова стабилност - моля Ви, не експериментирайте точно Вие. Не правете неща, които дори "Костов не разбира", нито неща, които "не ги пише в учебниците" ... (Ограничете се с маваши-гери, насочено към някой по-твърдоглав министър)

За да не чуете следващия път вместо умилителното "Конграчулешънс, Борисов", нещо което звучи горе-долу така:

"Дондудисетхоумплиз"
.
.

3 коментара:

Недялко Тенев каза...

http://ned3.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

ВГагов каза...

Ами ето на, г-н Борисов пак се изказа неподготвен. Всъщност каква подготовка можем да очакваме от нашия батман герой? И не само, че не разбира от иконимика (нито микро, нито макро), но бърка определено демокрацията с единовластието, или по-скоро самовластието. А за отговорност - просто да не говорим.
Дали да му простим....?

Спас Колев каза...

Не виждам защо изобщо трябва да коментираш глупостите на Бойко (don't feed the trolls).

Същественият въпрос в случая е дали Костов беше прав или грешеше, когато със същите аргументи се обявяваше против валутния борд в края на 1996.

Личното ми мнение е, че грешеше, и то поради наивните си книжни възгледи за начина на работа обществото, които след това доведоха и до поредица от грешки през мандата му. А повтарянето на същата грешка 15 години по-късно не говори за особен напредък в мисленето.