понеделник, 13 октомври 2008 г.

ДАНС-ing in the moonlight ?

Прилича ми на нещо.

Лаф от детството.

С извинение за политическата некоректност на израза - "Бой на негри в тунел"...

Драшков уволнен заради Дончева, Доган иска да уволнят Петров заради Драшков, Спасов оценил махането на ... като политически ход, ДПС изведнъж било против ченгетата в службите, разбирай заплашва самия (оо)Сертов. Близнашки порицал Дончева и също заплашил самия (оо)Сертов. Ако знаем who is who и по-точно who is Близнашки, няма да се учудим, че Първанов казал, че ДАНС не бил "най-работещият" вариант.

Станишев събира Съвета на коалицията, за да потулят семейния скандал в службите. Един противоконституционен орган ще решава съдбата на един полуконституционен орган.

Сумрак.

В сумрака познати сенки играят вихрен ДАНС.

Всички тези глупости, намеци, сигнали и намигвания са за НАШИТЕ ПАРИ. Затова си говорят в тъмното, неясно. Никаква сигурност няма тук, камо ли национална. Виждам само несигурност в погледите на изпечени разбойници. Дебнат се в тъмното, около плячката. Вече не успяват да прикрият факта, че всички тези "правоохранителни" институции се поддържат с една цел - кражба на публични средства.

Като ги гледам и разбирам позицията на Иван Костов ...

... е очевиден за всички, очеваден вече провалът на ДАНС. На тях тя обаче им е необходима. Те създадоха инструмент да се държат взаимно, разбирате ли, да се държат буквално за гушите, да контролират стъпките си, за да могат да се направят неспособни да си причинят един ан друг щета. Затова им беше необходима ДАНС. И вероятно ще я запазят или поне ще се консолидират да я запазят до изборите.

... макар на мен да ми се иска позицията на ДСБ да е доста по-радикална. Писах за това в една доста дълга статия (Т у к е пълният текст):
Наложително е обаче да се направи и следващата стъпка – предложения за осъществяване на политически и обществен контрол върху службите и за рязко ограничаване на възможностите им за намеса в личния живот на гражданите. Противопоставяне срещу Наредба №40 на МВР и ДАИТС и политика в рамките на Европейската народна партия за предотвратяване на включването на т.нар. “Евротроянец” (задължителен шпионски софтуер) в новия европейски телеком пакет, който в момента се обсъжда в Европейския парламент. ....
Подобни позиции, разбира се, биха затруднили общуването между ДСБ и ГЕРБ, които заемат най-ретроградна позиция по отношение на службите. Но от друга страна, това би улеснило гражданите да изберат между различните “десни” партии. Привържениците на силната ръка и на мускулесто МВР винаги имат своя Бойко Борисов и неговите съученици от Симеоново. Ценителите на индивидуалните свободи и политическата прозрачност също трябва да имат подходяща алтернатива...

Отстраняването на Доган, Станишев и вся осталная... от власт е задължително, sine qua non за постигане на някакво приличие в управлението. Но то съвсем няма да е достатъчно за да гарантира прозрачност в харченето на общите пари и индивидуална сигурност от намесата на службите.

Най-много днешните танци на тъмно да преминат, да речем, на ... лунна светлина:



8 коментара:

albert venn dicey каза...

"Ако знаем who is who и по-точно who is Близнашки"

Като завършил право в Софийския в последно време, знам кой е Близнашки. Един мазник женкар. Мазна гушка. Левичар.

"Отстраняването на Доган, Станишев и вся осталная... от власт е задължително, sine qua non за постигане на някакво приличие в управлението. Но то съвсем няма да е достатъчно за да гарантира прозрачност в харченето на общите пари и индивидуална сигурност от намесата на службите."

Радвам се, че си достигнал до това прозрение. Личностите са важни, но най-важни са институциите. Справка Костовото управление.

Комитата каза...

беше напипан чувствителен елемент в конструкцията. напипахме нерв, който не се знае накъде води и върху какво въздейства.

Анонимен каза...

Задължително е да се цитира батюшка Иван Костов. Той е като въздуха и водата за всеки "десебар". А за този най-паче - щото очаква да го включат в обречени депутатски листи, преди да го изхвърлят от Средец.

Радан Кънев каза...

Бай Анонимен,

Явно не си разбрал смисъла на цитата. Той - смисълът - представи си, е критичен. И това е съвсем ясно. Аз приветствам позицията на ДСБ по казуса ДАНС, но я намирам за доста недостатъчна.

За листите - не ми се коментират глупости. Ако са обречени - защо ми е да се включвам???

Комитата каза...

Нave you ever danced with the devil in the pale moonlight? е култов цитат от култов филм, много подходящ за ДАНС-МВР танците ;-)

Анонимен каза...

Как да се разбира в текста това "(оо)Сертов"?
Мяркам го на два пъти. Това в скобите не са нули, така че не е обозначаване на кенеф пред името на човека. Все пак, нещо за сране ли се намеква? Леки бъзици със звученето на името му ли са тези отметки? Не е ли малко долнопробно да се прави така с имената на хората, както и с прословутото "СерГей", което вече толкова масово се ползва?

Търновец каза...

И на Toploader песента е подходящ поздрав :)

ДАНСing in the moonlight
everybodys feeling warm and bright
its such a fine and natural sight
everybodys ДАНСing in the moonlight

...

Търновец каза...

everybody here is out of sight
they dont bark and they dont bite
they keep things loose they keep it tight
everybodys ДАНСing in the moonlight