сряда, 23 юни 2010 г.

"Нека кажем ясно"

Посланикът на Великобритания в София:

Изтъкват се редица причини, които да оправдаят хомофобията, например зачитането на религиозни доктрини или традиционни ценности. Нека кажем ясно: в днешния Европейски съюз не може да има извинения и оправдания за хомофобия по какъвто и да било повод.

Толкова просто и, наистина, ясно.

Източник (Позиции на посланиците на Норвегия, Холандия, Испания, САЩ - все държави, в които моралното разложение е довело до средна продължителност на живота има-нема 40 години...)
.

14 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Да, просто е, ала у нас - и в някои наши "братски" страни като Сърбия и Русия - простото, за жалост, става твърде сложно. И затова всичко е така объркано - и наопаки. Причината е, че немислещото мнозинство продължава да си страда от толкова много предразсъдъци...

Unknown каза...

Наистина е много просто и ясно, но в коментарите на предната статия по темата някои хора не разбраха това.

http://radankanev.blogspot.com/2010/06/2010.html

В Европа отдавна има политически консенсус по темата. Сега е момента и ДСБ да покаже, че е европейска а не балканско-ориенталска партия.

Unknown каза...

Радвам се, че проевропейската ориентация о разумът натделя в партия ДСБ.

http://www.sofiapride.info/bg/component/k2/item/30-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9E%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%E2%80%9C-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B4-2010

Ще е хубаво да публикувате това писмо и в сайта на партията.

Анонимен каза...

http://www.mamaitatko.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=28
нека можещите да мислят, да разгледат и препратят на приятелите си. А за г-н Костов, на които до днешния ден бях ревностен симпатизант в продължение на 20 години - СРАМ И ПОЗОР!!! Далеч по-лоши думи за г-н Кънев - инициатора на цялата тази гей-инсинуация (всички могат да се досещат защо). Тях от толерантност ще спестя. Но нека никой никога повече в тази партия не се представя за християн-демократ или консерватор, ако не се опълчи още утре срещу това безумие. СРАМ И ПОЗОР, дами и господа, това вече ви изкопа гроба и сред най-верните ви привърженици. Бог да пази България!

Анонимен каза...

Наистина съм много изненадан и много приятно, от ДСБ. Прекрасна новина. Това е голяма крачка напред.
До анонимния горе, препоръчвам да се запише в "Атака". Там Волен ще защитава ценностите му.
Макар, че идеята на Волен за парад на хетеросексуалните, защо не? Ще бъде забавно! :D

Ангел Станоев каза...

Фобията означава "страх", Радане, а не както ти и този посланик с пилешки мозък си мислите - че означава "омраза". В контекста на истинското значение на понятието "фобия" думите на този "великобритански" смешник придобиват комично измерение. Смешно е и желанието ти да представяш личното си пристрастие като позиция на ДСБ, имам предвид писмото ти, поместено в педалския сайт. Дано се намери някой да те подсети да си подадеш оставката след цялата тая простотия.

Анонимен каза...

Удивително как спокойно определяте всеки, който не е съгласен с вас за смешник, Станоев. Как, ако не като омраза можем да тълкуваме постоянното ви присъствие и дърлене тук, всеки път, когато г-н Кънев се опита да защити конституционните права на определена група хора? Вие изобщо четохте ли позицията на г-н Кънев? Той дори не подкрепя браковете на тези хора, просто подкрепя законните им права да се събират на шествия и да изразяват своите опасения?
Май е прав Слабаков, като каза, че проблемът на България не е в гейовете, а в това, че е пълно с педерасти.

Анонимен каза...

Откъде и като какъв реши да раздаваш мнения от името на ДСБ, мерзавец с мерзавеца ти??? Как си позволи да шикалкавиш с "предразсъдъци", "агресия", "изостаналост", "хомофобия" и т.н. Кой и защо ти делегира правата да излагаш всеки нормален член на ДСБ, налагайки му се да обяснява пред приятели и колеги че тези словесни фекалии http://www.sofiapride.info/bg/component/k2/item/30-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%E2%80%9E%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%E2%80%9C-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B4-2010 НЕ СА ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ НА ПАРТИЯ ДСБ, НИТО НА Г-Н КОСТОВ. Знай, подлецо, че ще получиш заслуженото си изхвърляне от всички структури на ДСБ ЗАВИНАГИ и че ще бъдеш известен оттук нататък само като "ПЕДАЛА РАДАН"

Monarchism каза...

Тази сутрин по Канал 1 Мартин Димитров се разграничи от декларацията на ДС"б". Определи гей парадите като нещо много дразнещо и каза, че СДС винаги е стоял на консервативни и християнски основи.

Така постъпват нормалните хора.

Апостол Апостолов каза...

Само че... България е единствената страна в света с апартейд. Дискриминирани са циганите, мацинствата, обратните и жените. Толкоз! Преходът свърши!

Unknown каза...

Не съм видял някои от гореизброените категории да са със законово ограничени права, да нямат право на собственост, право на работа или закрила от държавата. Мисля, че дефиницията на дискриминация се корени в точно това. Ако циганите бяха дискриминирани, нямаше престъпността да е най-висока сред тях, да грабят и изнасилват ден през ден и да ползват безплатно ток върху имоти, които не са тяхна собственост. Ако малцинствата бяха дискриминирани, нямаше да имат партия, участвала в 3 кабинета досега (общо 10 години от 20 преход). Ако обратните бяха дискриминирани, нямаше да са на всички етажи на властта и да правят "прайдове". Така че спрете се с евтината си пропаганда. България още не е чак толкова профанизирана.

Анонимен каза...

Не знаете колко е трудно, когато разбереш, че твой любим човек е избрал да бъде гей.

Всеки път, когато чета хомофобски изказвания си мисля за него. Сърцето ми се свива от болка и притеснение. Ужасявам се от мисълта колко непознати и нищо не значещи за него хора биха го наранили - физически и духовно.

А аз го обичам. И повече от всичко на света желая той да е щастлив.

И ако той така е щастлив ще направя дори невъзможното, за да ви попреча да го нараните!

Винаги съм гласувала за ДСБ. Адмирации за позицията й!

Ангел Станоев каза...

"Фобията" със сигурност е "страх", а не "омраза", драги анонимен от 25 юни 2010 09:13, и веднага ще Ви обясня за "смешника". "Смешник" употребих по адрес на г-н великия британски посланик първо защото всички го определят като велик, например в сравнение с всички останали посланици. Никой не казва "великофренски" или пък "великоиспански" посланик. Само този посланик, на тази силно комплексирана нация, всички определят като "велик", а той, уверявам Ви, не е нищо повече от една обикновена торба с лайна на държавна, в случая дипломатическа, служба. Та, на първо място, затова употребих "смешник" по адрес на този "велик" господин, дето Радан го цитира така, сякаш цитира Библията.

Има и още нещо, то е малко по-задълбочено. За да станеш посланик, се изисква много по-високо от обикновеното ниво на образованост, ерудиция и познаване на понятията. Елементарното познаване на понятията следва да означава, че абсолютно всеки един висш държавен чиновник, какъвто в случая е този невежа, трябва да знае какво означава понятието "фобия", а именно - "страх". Няма как един дори средно грамотен човек да говори за фобията като за "омраза", при положение, че става дума за "страх". В този смисъл, хомофобите са едни напълно нормални хора, които се страхуват от извратената ненормалност, която виждат у педерастите.

На Радан не адвокатствайте. Ако има какво да каже, може да го каже и сам в коментар в собствения си блог.

Анонимен каза...

Само, че, както казваше учителят Йода, страхът води до омраза.
Но сега Вие сигурно ще ми цитирате любимата си Библията и някой от многобройните й изпълнени с омраза откъси и всичко ще е наред в догматичния ви, средновековен ум. :-)