събота, 16 февруари 2008 г.

Неприятна новина ...

... за съдържателите на уютни заведения с прилични цени в централната част на града, за пивоварните фабрики в Шумен и Пловдив, за винарната "Катаржина Естейт" - Свиленград и за вносителите на Ouzo12 и Ricard.


Taзи сутрин се излюпих в 09.00 без да ми звъни алармата, станах от леглото без да се излежавам и дори известно време се чудих какво точно се предполага да правя. Очевидно петъчната вечер премина по доста необичаен начин.

Накратко - група лекари ми съобщиха, че се налага сериозна диета, която със сигурност не включва бира, a засега - и неясно докога - не включва ни вино, ни мастика.

В интерес на истината, може би съм си изпил дажбата... Не съм достатъчно нахален да кажа, че съм се лишавал последните хммм 17-18 години. За едно от последните класически изпълнения, съпроводено с научна дейност, ще ви разкажа скоро, в отдавна очаквания репортаж от прекрасния Кьолн.

"Бирената естетика" присъства дори в спалнята ми:


И не мисля че съм посрамил "спортния клуб", за който се състезавам от години:


И все пак новината е малко стряскаща в първия момент. Сетих се за VAYA CON DIOS и

What are you gonna do, when the sunny days are over?
Who will you be turning to, when the sunny days are over?

На пръв поглед не е страшно. Има си и сериозни предимства:)

Днес мислех да пиша за простотиите на Бай Бойко, но ми се стори твърде тривиално.

Всеки ден, всеки час има мат'риал...


14 коментара:

Анонимен каза...

Тъпо, но не унивай!
Барем конопът още не е свършил на тоз' проклет полуостров...
Говоря принципно ;)
Ще ми се да ти кажа, че тепърва в родината предстят мигове на опиянение от върховете на разум, труд, достойноство и справедливост, за които дробове и прочие карантии няма открити, няма открити!
Сериозен знак от дедо Боже, че е време за деца :)

Анонимен каза...

Не мога да не се възхитя на „бирената естетика“ в спалнята ти! :) Не знам дали осъзнаваш как почти си събрал мъжката философия в границите на едно табло. Няма да коментирам всеки „елемент“ по отделно. Всеки може да си разгледа сам. За исконната левскарска емблема получаваш максимален брой точки, разбира се.

Наздраве!

Анонимен каза...

Така се впечатлих, че цъкнах на „Публикувайте вашия коментар“ преди да се включа с окуражителни думи. Няма да се стряскаш. Това ще мине, а после ще преоткриеш всичко, което ти е липсвало. Не унивай!

Eemhaven каза...

Бате Радане, наистина, не унивай.
Аз, в подобни случаи ползвам популярния лаф на съветския моряк:
"Би мать, сказал солдат..........
и продолжил ебат....."

Иван Бедров каза...

Нема се плашиш! Скоро ще установиш, че няма никаква разлика дали спазваш или не спазваш лекарските забрани. И аз минах през подобни притеснения преди време.

Стойчо каза...

Оооооооо, има разлика, има - като ти свърши диетата ще разбереш всички вкусови нюанси на най-обикновената салата от ряпа без сол и оцет;-)и така ще се радваш на един варен картоф, че ще се чудиш как не си забелязвал колко много аромати има в него.

Кураж и твърдост - баси, за да пребориш Бойко и БСП-то трябва да почнеш с победа над себе си и да устискаш на диетата(не се шегувам)

А Иван Бедров не е прав - докторите трябва да се слушат:-)

Стойчо каза...

Борис, ты не прав! Емблемата е цесекарска!

Радан Кънев каза...

Хехе момчета, благодаря за окуражителните коментари:)

В интерес на истината се справям чудесно - в петък висях в бара до след полунощ на лимонада и тоник и отново бях най-досадният събеседник:)

Борисе, това е само малка част от колекцията бирени подложки, но най-ценната. Емблемата на "Левски" не е просто емблема, а подложка за бира от 70-те години.

Стойчо, това, което наричаш цесекарска емблема, е всъщност знак "Отличник на БЧК", само дето не знам мой или на жена ми, защото ние се знаем по тази линия.

Анонимен каза...

На мен пък този знак „Отличник на БЧК“ ми приличаше на армейски орден/медал.

Радане, щом е бирена подложка и то от 70-те, когато другарите вече бяха навлезли във фазата, в която се опитваха да саботират Отбора на народа, обединявайки го с милионерския Спартак (съответно идва и новата емблема), това я прави още по-ценна. Много ценен факт, че е съществувало такова нещо. Още по-горд ме прави.

Радан Кънев каза...

Хммм и аз се замислих по този въпрос. Подарък ми е от приятел, той ми каза 70-те. Всъщност тогава няма ФК "Левски", вече е "Левски-Спартак".

Може и да е реликва от преди това. Знам, че е произведена от пивоварна "Люлин" (фабриката на "Сливница").

Анонимен каза...

Мога да добавя само: голям приятел имаш! :)

Анонимен каза...

templar

Бирата е преди всичко състояние на духа... тя е ценност на гражданското общество и символ на приятелството и свободното сдружаване. Ако се замислиш, тези подложки са достойни да бъдат знаме на революциите от 20-ти и 21-ви век.

Минал съм през подобна диета. Когато трябваше не само да не пия алкохол, но и да не се натоварвам физически, и най-вече да не се подлагам на сътресения, едни приятели измислиха лозунга "Кой не скача е червен", така че прекарах карантинния 30 - дневен период в 12- часови подскоци по улиците... в следствие на което пожълтях отново и за една бройка не се върнах в болницата... ех,докле е младост!

Пази диетата и не си играй с дроба, защото той е по-важен и ключов орган от сърцето... не случайно тъкмо той отговаря за бирата.

Анонимен каза...

Каквато и да е причината, пожелавам бързо възвръщане на (спортната) форма!

Анонимен каза...

В."Либерасион": Бойко Борисов - Коджак на Карпатите http://e-vestnik.bg/3301
За тез простотии пишат и в Париж