вторник, 8 април 2008 г.

Червена светлина за червената мафия


Toва е символът на скромната инициатива, започнала в Facebook, и подкрепена от общинската организация на ДСБ-Средец.

Просто и ясно - като отговорността на вътрешния министър.

Ярко и видимо като разрухата в българското общество, в което убийството на публични фигури и на "легитимни предприемачи" отдавна не е новина.

Сложете на ревера си най-обикновена червена кръгла лепенка (има ги във всяка книжарница) , за да кажете, че не живеете в "тяхната" България.

За да дадете:

  1. Червена светлина за "оперативно интерeсния" бизнес
  2. Червена светлина за унищожаването на природата
  3. Червена светлина за привилегиите и премахването на конкуренцията
  4. Червена светлина за разрушаването на градската среда
  5. Зелена светлина за незабавна оставка на Румен Петков.

За да кажете:

Ние - участниците в тази инициатива - се противопоставяме на съюза между мутрите и властта по единствения достъпен за нас начин - като изразяваме публично несъгласие и отказ за участие в тяхната игра.
......................
С червената лепенка на ревера ние зявяваме:

- Искаме незабавна оставка на министър Румен Петков
- Искаме незабавно и независимо разследване на всички контакти между МВР и сенчестия бизнес
- Искаме информация за агентурното минало на "кръстниците" на българската мафия и техния "принос" в дейността на тайните служби.

Всеки, който носи червената лепенка на ревера или на автомобила си заявява, че не плаща рушвети на длъжностни лица, не приема подкупи и ще направи публичен всеки опит да бъде подкупен или да бъде изнуден.

...............................

Да изразим несъгласието си с разпада на обществото ни.


16 коментара:

Анонимен каза...

Идеята е добра, но въобще не съм убеден в правилността на избора на символ.
Кой нормален човек ще си сложи червена точка на ревера?! Айде, на приятелите ще обясниш за какво иде реч, ама средностатичическият минувач, който не чете блогове, ще си помисли сигур, че подкрепяш я ЦСКА, я лично Румбата...
Нещо трябва да се доизкусури във визуалната символика и оформление.

Анонимен каза...

С това червено, ще стана за смях на целия град. Те и комунягите се "срамуват" да се кичат с този цвят.

dzver каза...

японското знаме срещу ДС

Анонимен каза...

Една стилизирана запалка да бяхте сложили в средата. :)

kaladris каза...

по-скоро бих носил 50мм червена значка с остроумно надписче.

Радан Кънев каза...

Защо така бе хора... червеното е хубав цвят, само по себе си...

Въпросът е всеки да може да го направи, а не да ми звънят (като със запалките, които са и ужасно скъпи) разни познати да ме питат "Имаш ли от значките" и т.н.

Dzver, японското знаме е изгряващо слънце... не е зле всъщност. Но предполагам, че не ходиш на работа се бели костюми. Това с белите костюми е тревожно - ами ако и сутеньорите се обявят срещу Румбата???

Анонимен каза...

Shte me pomislqt za qponec!

Norman каза...

oт Norman:
Абе, пак ли аз триебва да ви правим забележки !? Ми омръзна ми вече...най-ме е яд, че десните ъв България са толко бутафорни, че дори отблъскват хората, които на клетъчно ниво ненавиждат комунизма.
И ти като си председател на ДСБ ъв нашта община триебва да ми отговориш молям, защо ъв тая сладкарница " Бор"
дето е нещо като общински клуб на десните вътре винаги висят некакви неблагонадеждни бираджии и по масите е пълно с мръсни празни бутилки. Много соц го раздавате там като интериор, а като цени сте алчни капиталисти...а аз исках да си купим 1 шоколад, амам беше много по- скъп от другите нормални и приятни заведения, и майка ми забрани да ви правим оборот.
БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

Анонимен каза...

Каузата е страхотна, както и символът:

Семпъл, лесен за намиране и поставяне върху дрехи и чанти. Страхотно!

Поздравявам автора и вече се включих в групата му във Facebook. Единствено се надявам нетът да не се окаже твърде "тясно" пространство. Идеята трябва да излезе от блоговете и да се качи поне в нет-медиите.

RoujkaBG каза...

Брей, че символ!? Червена точка.
Че кой му беше майстора?

Ама досущ комунистически символ.

Едно време ни туряха червени и черни точки на едни табла в коридорите на училищата, където всеки можеше да види ЧЕРВЕНИТЕ и ЧЕРНИТЕ ТОЧКИ на всекиго.

ЧЕРВЕНИТЕ ТОЧКИ бяха символ на добро, послушно поведение, на добрият комсомолец.

ЧЕРНИТЕ- на палавост, веселост,през погледа на даскалите-недопустима разюзданост.

Добрата инициатива няма да
процъфти, поради симвонеправилно подбраният символ.

Как си представяте хиляди българи, понесли срама с червените точки на таблата в училищните коридори да се закичат доброволно с такива и на ревера си!?

Все едно да си туря жълта шестоюгюлна звезда, че съм еврейка.
Да вземете да измислите символ за циганите, турците, арменците...

Не искам да обиждам никого, ама няма как да не кажа, че това е пълна простотия и тъжното е, че идва от към учени хора с претенции

Че то по- добре беше да си носим мартеничките през цялата година или нещо подобно,ама червена точка!? Че да не би да си нямам черната точка на Индира Ганди, че да си курдисам пък и червена...:)

Анонимен каза...

ПО ПОВОД „ЧЕРВЕНА СВЕТЛИНА ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ“



Не разбирам защо зад една такава силна кауза стои отново мафия в лицето на ДСБ-Средец. Та нали е ясно, че Стоев е убит от ченгетата и че чадър на ченгетата са правителството, президента, парламента и партийте. Тези, последните, знаят какво става и защо става и излизат винаги с евтиния номер - "Ама колко интригуващо! Да свалим другите от власт, ние ще оправим държавата!" Толкова елементарно и наивно българина захапва куката всеки път, когато нов Мойсей се появи на хоризонта, защото стадото не търпи да е без овчар. Та и сега, когато стадото отхвърля стария, ще трябва да се намери нов пастир, който да даде вярата в доброто, в светлото бъдеще и благоденствието... И разбира се, новият ще се окаже стар, само с нови ризи и костюм и ще гради светлото бъдеще в балон от благоденствие и добрина. ...Докато и той се спука. И всичко ще започне отначало... защото стадото чака своя пастир... и без пастир не може!

Сега като че ли го чака го в лицето на Европейския съюз. Там е най-голямата надежда на българина - "Ще видиш, Европейския Съюз няма да търпи такова безобразие в България!" казва и продължава да търпи.

И питам се - „Има ли смели мъже в тази държава? Има ли хора, които да вдигнат смело юмрук срещу тиранина?“

Аз знам че е имало поне един до скоро и те го убиха. Убиха го ченгетата. Убиха го най-нагло тея дето уж трябва да защитават теб и семейството ти, както най-нагло те ограбват с дребни рушвети всекидневно, както най-нагло демонстрират недосегаемостта си и както най-нагло те мачкат... А ти мълчиш... Защото чакаш своя пастир... Защото тоя, убития, бил мутра, човек от престъпния свят и историята не била точно такава - те не са го убили ченгетата, ами някой искал да разклати правителството с това деяние. Какво?!!

Че то е обществена тайна, че най-голямата мафия в държавата е Полицията и че няма престъпна мрежа, която да противоречи на Полицията. Че ченгелите се грижат за проституция, наркотици, хазард, убийства и всяка една нелегална дейност, но твърдят, че всъщност имало някакви големи кръстници, които правели всички тези лоши неща и го правели толкова добре и толкова дръзко, че нямало как да ги пипнат. Какво?!!

И че сега министърът ще извади всичкия си гении, усърдие и замисъл и с замах на Леонардо ще проектира „новата“ МВР и ще направи така, че всичко лошо да изчезне и да няма вече убийства, проституция и наркотици и света да стане по-добър. Какво?!!!!

Ти вярваш на всичко това и затова търпиш? Търпиш да те лъжат нагло, да крадат от теб, от достойнството ти, от живота ти, от децата ти? Да извършват престъпления пред очите ти, да затриват миналото ти и да градят те твоето „бъдеще“? Да бъдат недосегаеми и да те правят мижитурка и да отиваш всеки ден на работа с надеждата, че един ден това ще се промени? Ти, по дяволите, как търпиш това?

Да чакаш своя спасител вместо да излезеш и да покажеш, че ти си важния! Че ти си човека, който определя и решава и ти си този, който трябва да се чувства добре. Че комунизмът си отиде преди близо 20 години и че не може партийни синове и приближени да продължават да крадат от теб. Че ти си силният и че те са ти враг! Излез! Излез от мантията си на подчинен! Ти си важния и ти определяш. Убиха човек от твоя отбор и е редно да отвърнеш на юмрука с юмрук! Излез!

P.S. И е редно да знаеш, че не може да позволяваш партия да те подкрепя, защото партийте са твоя враг. Това са хората, който както винаги и сега ще те използват, за да се доберат до трона на крадеца и да крадат от теб.

Радан Кънев каза...

До RoujkaBG:

Безспорно мнозина не харесват червената точка :) - и аз нямам добри спомени.

НО - един знак трябва да е лесен и отличим, и да изразява ясна кауза.

Радан Кънев каза...

До Анонимен 11:

Казваш много верни неща в коментара си - чета и дългите, да знаеш :)

Но няма да се съглася с две неща:

1. ДСБ-Средец не е мафия. Нещо повече - НИТО ЕДИН мафиот не знам да има в ДСБ-Средец...

2. "Партиите" ей тъй генерално, в множествено число - няма такова животно. Демокрацията и правовата държава ИЗИСКВАТ партийно-политическа система, няма друг вариант. Партийната система може да е корумпирана, но ВСЯКА не-партийна политическа система е корумпирана И е тирания.

Накратко - промяната ще стане през партии. Дали днешните дали други - това решават избирателите. Всеки вариант без партии, без избори и т.н. ни връща в 30-те години на ХХ век или ни праща в Путнова Русь

Norman каза...

От Norman:
Аха, ето значи къде бил киуча от бараката - партиите...ми кажи ми молям, какъв % от населението членува в тия партии, които сами по себе си генерират мафия, престъпност и корупция. Щом като сме партиина представителна демокрация, би триебвало да се знае колко от гражданите ъв страната активно участват в тия формирования, по-колко пъти се дублирата едни и същи ЕГН-та при учредяването на поредната партия ; и аз като гражданин искам да знам къде можем да проверим, дали случайно не съм учредител ъв некоя партия в която са ми взели ЕГН-то и са се регистрирали съдебно, и кога това ще стане наказуемо за Представителната Демокрация ъв България.

Радан Кънев каза...

Norman,

Не знам колко % от населението членува в политически партии, но пък знам, че това е проблем, който "населението" лесно може да реши.

Ще се радвам да увеличиш процента - заповядай в ДСБ-Средец и се запиши. Така ще имаме още един член, който не генерира престъпност, мафия и корупция:)

Norman каза...

И друго ми обясни молям, защо след като Представителната Демокрация е приложима, чрез мощни по численост и ресурс партии, поне така ни се представят, повече от 70 % от хората не гласуват. Нали се предполага, че тая представителна демоктрация е израз, на добре и съзнателно организираните в партии хора ъв едно общество.
Ми ако членовете им са толкова много те ниема да се занимават с контабанда, наркотици и престъпни възможности за набиране на средства чрез кражби... нали „многобройните” им осъзнати членове, са част от същото това общество и не биха допуснали, Партиите им да превръщат техните децата ъв наркомани и криминални съучастници.
А то какво ще излезе, че основните партиини структури са гръбнака на МАФИЯТА и генезисът на същата тая мафия е партиен...и то не само на една партия БСП ъв случая, а на всички потенциално съществуващи партии.

Ъв никакъв случай, аз не можем да участвам ъв партия, първо защото никой не може да ме търпи и не искам да украсявам със съществуванието си некаква си Партокрация, която си е най-обикновено криминално формирование, казах.

БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !