четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Eй, ами арменския поп?

1) Това, че Костов е виновен за всичко, вече е досада. Знаем си го ...

Новина е, че е "виновен" и за борбата с мафията. Не за всички, но за "широката публика" е новост. Лоялният гражданин каза нещо вярно...


2) Това, че Алексей Петров ще намалява лихвите по кредитите -

„Конкретно в това несъгласие с икономическата политика посочих високото ниво на лихвите, които са със 7-8% процента по-високи от тези в Европейския съюз. Позволих си тази теза да я отстоявам последователно във времето до ареста си, включително - написах официален документ до вицепремиера Симеон Дянков, в който посочих конкретен модел за сваляне на лихвите.

- също не е новина.

Не е първият обвиняем в световната история, който се крие зад популистки политически простотии в тежки моменти. Ако бъде признат за виновен - няма да е и първият престъпник, който си е търсил подобен спасителен пояс...

3) Но това, че търси закрила от посланика на САЩ е много забавно. Що не се обади на Станишев, на Гамизов (ааа, да - тоя имаше връзки в администрацията на Обама, нали така беше???), на народния трибун Яне Янев или направо на друг известен политически мошеник - близкия му приятел Авигдор Либерман?

Eй, ами арменският поп?

(Истината-горчивата-е, че ако държавата иска да вкара бандюгите в пандиза (aма наистина - Държавата, с всички подразделения на публичната власт) и арменският поп, и "папа римский" не може да им помогне. Горчива - защото липсата на бандюги в панделата говори, че държавата не го е искала досега)...
.

5 коментара:

Иван Христов каза...

Чудесно попадение!
Трябва да се помисли дали Иван Костов няма вина и за земетресението в Хаити. Струва ми се, че дългата му ръка е стигнала и до там.
Интересно защо не го търсят за помощ, а занимават посланика на САЩ?!...

Анонимен каза...

hубаво си го написал, Радане! Само дето не си разказал като как така и твоят лидер Иван Костов се е оказал в една лодка с Трактора и сега не иска да си го признае открито. Вчера като ги гледах по телевизията как обясняваше, че "всички сме в мача и никой не може да остане по трибуните", но и че "било каквото било, сега евреме всички политици да застанат зад държавата за да се борим заедно с
мафията" не ми бе забавно никак. Чаках коментар от теб в тази посока, но няма да го дочакам май... Най-много да ме застигне някоя и друга язвителна забележка...

Радан Кънев каза...

@ Анонимен: Мисля, че отношенията между Алексей Петров и Иван Костов са много ясни с днешна дата.
Единият е фигура от подземния свят с огромно политическо влияние.

Другият е политик и държавник, който поне от 10 години последователно воюва срещу влиянието на такива като Трактора и много удари понесе заради тази война.

Остава въпросът - защо лица от подземния свят са били вербувани в службите? Ами това не е изненада, нито нещо ново, нито нещо лошо.

Лошото е, когато те идват на власт, контролират политиката. Ама това не е било през 2000г., напротив.

Анонимен каза...

благодаря за бързия отговор... Проблемът обаче остава и е написаното от теб - "...поне от 10 години", защото годините преди това май не бе така, нали? Нима трябва да се забравя Славчо Христов, топлите връзки с мутрите и митническия рекет? Или за това беше виновен Бъки, Бисеров, Бонев....но не и днешният лидер на ДСБ?

Unknown каза...

Здрасти Радане,

Костов не е виновен за Алексей Петров, все пак не му е баща, надявам се...

Обаче Костов е виновен за това, че ако го питаш и днес, пак ще подкрепи онова ченге, което е назначило Алексей Петров по време на управлението на ОДС.

Това, че Алексен Петров е продукт на БСП и/или ДС звучи добре, но остава въпроса, защо, когато СДС отряза лустрационния проектозакон на ДП, някакви хора в мандата на управление на ОДС решиха, че могат да назначават тези продукти на "репресивния апарат" в "реформираните" структури на националната сигурност.

Защо тези хора все още са на почит?

Алексей Петров е само един от тези хиляди трактори на статуквото в днешната политическа система от псевдопартии, играещи си на псевдодемокрация в една икономика, подчинена на корупцията.