сряда, 7 януари 2009 г.

Absolut Kostov - една интересна рекламна кампания

Доброволците от групата "Добороволци за силна България" във Facebook са направили и разпространили интересен видеоклип в подкрепа на ДСБ:



Kазвам интересно, защото цялата стилистика е твърде различна от традиционно използваната от партията ни. Да видим как ще се посрещне... На мен ми харесва, когато нови хора опитват нови подходи (for the avoidance of any doubt, нямам нищо общо с този проект).


Ако ви харесва - разпространявайте...

27 коментара:

MARFI каза...

Клипчето не е лошо, но Костов далеч не ме кефи!

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

На мен ми харесва - АБСОЛЮТ, но Костов не ме кефи, което значи, че ще бъда от Славия този път :)

vassilev12 каза...

добри РЕШЕНИЯ
ясни ПРАВИЛА
сигурно БЪДЕЩЕ
СИЛА при изпълнението
ДОСТОЙНСТВО за поетите ангажименти

Клипа е много добър и всеки може да се нахъси от тези силни думи. Особено ако е твърд КОСТОВИСТ. А в ДСБ са такива.
Дано станат повече до изборите...

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Свалих си го, ще мисля нататък как да го разпространявам и популяризирам.

Рога и Копита каза...

Е то няма как някой с име Балтазар Иванович да се кефи от Костов.
Но и тия дето се кефят на Ивановичите вече понамаляха, студено им стана.

Николай Павлов каза...

Това на бай Ангел Грънчаров ше му хареса абсолютно :)

Нали уж се мъчите да бягате от етикета "партията на Костов" или не?

Анонимен каза...

Хубаво клипче.Браво това е добра идея да се подкрепи някой в някаква посока в живота...Но драги сънароднико недей да ни пробутваш тоя син комунист и политически труп Костов, че ми се повръща от него. Разбери бе човеко на България им трябват грамотни, неопетнени, необвързани патриоти националисти , а не предатели и печалбари. Нека с действията си да способстваме да се налага нещо градивно , а не ретоградно и зловещо като Костов.

Калин Михайлов каза...

Решения.. добре...
Правила - виж тук съм за и то много "за", това е което според мен ни липсва, вътрешното усещане и нагласа за спазване на правилата... И от Европа май ни подссказват същото...
Радане, радвам се за блога и всичко което е станало около теб, надеждата ми е да имаш сила и решителност за да се заявиш и наложиш там, където или ще се появи и наложи едно ново, работещо и постепенно засилващо се дясно или... ще пием бира...

Анонимен каза...

Който е повярвал, че Радан Кънев е принципен човек, а не залегач, сам си е виновен, дами и господа.

Можете да попитате мазния господин откъде има време да си чеше езика по видео-блогове, но не и да изпълнява обещанията си към ДСБ-Средец.

а защо заляга с тази изключително пошла простотия, е ясно. Или поне трябва да е ясно. Чилякът иска от квартален политик )и да такъв не става) да се дореди до листа за депутат през юни. а това в партията на Абсолюта Костов става с натягане, с чупене на кръстче. Винаги е бил добър в това бачо Радан. Само че през юни сметката ще му излизе крива. Добре че ще има пари за един сладолед на пръчка.

Иван Бедров каза...

Сега очаквам СДС да започне кампанията MARTIN SMIRNOFF :)

Belomore каза...

Тц.
Детски работи за вътрешна консумация. Дори и интересно не е.
Ако така ще прави ДСБ кампания за изборите, май верно накрая ще има цуни-гуни с някого.

Анонимен каза...

Neveroyatna poshlost i glupost! Takava politicheska pornografiya dori za kostovata koteriya e prekalena. Vprochem dumata "politicheska" v tozi sluchai e napalno ne na myasto.

Радан Кънев каза...

Хъммм, доста разнообразни коментари. Поне привлича вниманието :)

Моето впечатление е, че липсва възторг в коментарите, които са най-важни за мен - на хора, които познавам и ценя.

Калине, много се радвам, че навестяваш :)

@ Дежурния анонимен - ама ти не разбра ли, че няма да ме ядосаш :)

Анонимен каза...

За мен е очевидно, че някои хора побесняват и се разпенват само при прочитането на името Костово :) Което е знаково.

Личното ми мнение - не ми харесва клипът. Каква му е целта - костовистите ли са ( сме :) ) таргет групата на ДСБ? Че те така или иначе си гласуват за вас. Така няма да привлечете нови хора, особено на моята възраст. Шансът е да се поверяват повече отговорности на нови, амбицирани и енергични лица като теб, Радане, и като Даниел Митов например.

Анонимен каза...

"Хъммм, доста разнообразни коментари. Поне привлича вниманието :)"


Vij sega Radane, chovek moje da privleche vnimanieto i s noshtno garne na glavata! Ako me razbirash!
P.P. Izvinyavam se za latinicata! Pisala sam tuk mnogo ryadko, no ot sarce. Sashto pozdravyavam Kalin!

Анонимен каза...

якоо

Анонимен каза...

Забавен клип, насочен към твърдото ядро. Базмислен, защото на твърдото ядро няма да се възторгне от рекламно шикалкавене: Сила, Достойнство...(Дал Бог живот и здраве с крилца по нова миеща формула), за него е достатъчен плакат с ABSOLUT KOSTOV.

Така или иначе клипа не работи за онези, които смятат че Костов е ciganin i kradec :)

В тази от всякъде осрана и продънена ситуация от Гоце и тройната к. , бих заложил на кампания "При Костов беше по-добре!"

И картинки с включени радиатори, съобщения във вестниците за увеличение на пенсиите с 10%, преборена инфлация,.... нещо като кратко документално филмче с емоционални и музикални въздействие върху идиотите.

Анонимен каза...

Hm, kartinkite s vklyuchenite radiatori edva li shte vi pomognat. Xorata mnogo dobre pomnyat koi vavede absolyutno parazitnata struktura toplinni schetovoditeli. Ot koito smetkite ni nababnaha yako, kakto i djobovete na vaveliya gi. A, oshte neshto! Kartinkite na topleshti radiatori biha napomnili za soca po skoro. Ne che kostov ne e tipichen soc. Yavno, tolkova si mojete. Soc propaganda, bezumen populizam, palno zagarbvane na faktite. Jalko!

Лъчезар П. Томов каза...

Аман от анонимни авторитети. Те друго освен логически заблуди нямат, за да убеждават. Какво ще кажете за следните прости и ясни аргументи:

1. Костов вдигаше заплатите и пенсиите с по 25-30% годишно, а не с тези смешни проценти както сега.

2. Костов даваше 13-и и дори 14-и (понякога) заплати и пенсии.

3. При Костов имаше ниска инфлация.

4. При Костов парното беше евтино, токът също, водата също, той им забрани да вдигат мнополно цените. Токът е скочил 3 пъти след 2001 ! Цената за България на тока е много по - висока отколкото тази, на която изнасяме!

5. При Костов не ни беше срам, че сме българи, излезем ли в Европа.

Отговорете нещо на това, смешници ;)

Лъчезар П. Томов каза...

Беломоре коментира по бойнославски като абсолютен съдник, без при това да даде каквито и да е аргументи. Имам новина за него - това си е argumentum ad populum в смекчена форма.
И аз не съм абсолютно възхитен, но мога да кажа поне защо - посланията на клипа са свежи, което го прави добър само за младата част от аудиторията, хората с повече жизнен опит може и да не се възторгнат, а тези с чувство за ирония могат да си помислят, че е шега с Костов.

Анонимен каза...

Отговорете нещо на това, смешници ;)

Безмислено е! Не ти ли се струва? Ти си имаш единствено ПРАВИЛНАТА позиция,дръж се за нея и да не ти пука!

Лъчезар П. Томов каза...

"Единствено правилна позиция" - не съм заявявал подобна претенция, просто добавих аргументи, на които очаквам контрааргументи, но нещо се не виждат, хм?

Анонимен каза...

Чудно ли ви се вижда? Може би хората тук не се разпознават като смешници, както ги наричате. Не се хабете повече, останете си със здраве и с "аргументите" си.

Анонимен каза...

Приветствам опита на авторите на клипа да излязат от сухарска стилистика в която традиционно са облечени послания на ДСБ, но с печал трабва да се присъединя към групата на неодобряващите клипа.
Като цяло, нивото на материала е като на кръжочна работа - няколко слайда с послания сменящи се по ритъма на стар техно-шлагер... визия и естетика въобще не коментирам. Ок, бюджета бил нисък, нямало е експерт наоколо това ок...

Но какво е целта на тоя клип, какво е посланието, към кого е ореантиран - това не ми стана ясно. Аз виждам един гювеч от следните компоненти:

1. Анонсира се някаква инициатива, организация или каквото и да е там под надслова "Доброволци за силна българия"

2. Анонсира се някаква инициатива, акция или каквото и да е там във Facebook

3. Призовава се Серго да си върви (не се знае защо, мотивация липсва)

4. Призовава се да се гласува за Демократи за силна българия (не се знае защо, мотивация липсва)

Всяко едно от посланията е ОК, дори и заедно биха били ОК, ако бяха обвързани от яснодоловима логическа връзка. Такава връзка можеби има, но се изисква твърде голямо усилиде да бъде открита (лично за мен - 5 пъти съсредоточено гледне, нещо на което неможе да се разчита от страна на случаен зрител)

АЗ ГЛАСУВАМ ЗА ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ - тоя лозунг наистина ли ви харесва, наистина ли го смятате за убедителен.

АBSOLUT KOSTOV - е това вече прелива чашата!!! Какво искате да кажете с това?... Че сте върли костовисти?... Че това е дна акция на върли костовисти, за върли костовисти, които казват "АЗ ГЛАСУВАМ ЗА ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ" ... и това трябва да трогне, да речем, един таксиметров шофьор и да го мотивира и той да гласува за ДСБ?! Айде стига!!!

Като заключение, смятам че тоя клип ще бъде за ДСБ това което за БСП бе "трамвая на Серго" - надъхва вярващите и предизвиква присмех или неразбиране у неангажираните.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Към КОПИТОТО:
Ей, Копито, по правилно е да се каже, че няма как някой, който съди по името да е демократ.

Анонимен каза...

Мима: ами, Радане, искаш мнения на познати. Клипът е тъп (само озвучаването е добро) - не е cool да се напива човек с Абсолют Костов (по Иво Божков някъде). Няма начин да стане. :) Предназначен е за костовистите, които нямат нужда от този клип и се опиват от Костов и без водка, а останалите избиратели седят и се чудят каква е тази алхохолна агитация. Посланията се губят и просто не се връзват с намека за алкохолната препратка, която според мен доминира. Плюс това предвиждам раздразнение от самата буквална комбинация "Абсолют-Костов", която си е само за вътрешна консумация.

Анонимен каза...

Благодаря за един интересен блог