сряда, 10 април 2013 г.

Моите политически ангажименти


На тези избори ще говорим само за икономика, работа, доходи. Време и интерес за много политически разсъждения няма да има, защото съдбата на партиите и политиците не интересува почти никого. 
Днес обаче ще поема моите политически ангажименти към хората, които през всички изминали години не са спрели да се вълнуват от политика:

1) Единство на десницата. Деленето на лагери и вътрешните борби са част от миналото ни и от политическия ни опит. Те дадоха своя лош резултат – отслабването на десницата и превземането на Варна от мафията.
Партизанщината няма да бъде лесно изкоренена, тя има 130 годишна традиция. И занапред ще има делене на партии и търговия с абревиатури. Дясната опозиция, общността на десните избиратели във Варна обаче ще бъде единна през 2013г., както и в целия период на мандата ми като народен представител. Ще бъда инструмент на единството, а не на разделението и интригите. 

2) Връщане на честността и отчетността в обществената работа. Зад гърба си имаме поколения общественици и политици, които са доказали, че това е възможно. 
Моят род във Варна е само пример за поколения общественици, които са живели и работили с мисъл за общия интерес и за бъдещето на града си. 
Ще възстановя традицията на публичния отчет на депутатите пред гражданите. 

3) Поставяне на обществения интерес в центъра на политиката. Всяко решение, всеки избор ще правя според работните места, до които ще доведе, приноса за образованието, за преодоляване на бедността, за развитието на града и областта.
Твърде дълго важни решения бяха взимани с оглед на тесни интереси на хора, които са купили политическите си позиции. Няма стратегия, няма мисъл за развитието на района. 
От първия ден на новия Парламент ще започна работа за модернизация на пристанище Варна и възстановяване на транспортния коридор Варна-Русе-Европа - пътя на богатството за Варна и Североизтока. 
.


23 коментара:

Анонимен каза...

това с трите поколения работещи за варна става досадно.
аз какво да кажа примерно - по-умният ми прадядо е бил както се казва сега - магистрален бандит.
слабоумният пък се е прибрал от канада, че да се бие в балканската и първата световна война и после решил да остава и да става фермер.

Иван Христов каза...

Е, хубаво казваш, но нека ДСБ излезе с някакъв приемлив коментар или обяснение за случилото се между ДСБ и ЕДИНСТВО. Защото в нета четем само това, което казват сините от ЕДИНСТВО. Това е нужно на много хора с дясна ориентация, които се разколебаха от случилото се и ще останат пасивни за изборите. Аз лично нямам нужда от такова обяснение, защото оценявам ролята и постигнатото от Иван Костов и винаги ще гласувам за ДСБ.

Анонимен каза...

зарежи я тая. радан го ползва тоя блог като кофа за боклук един вид.
така де - няма де да отидем и ще гласуваме така или иначе за него.

Иван Христов каза...

Е, хубаво джанам. Зная, че Радан няма да ми отговори и то е ясно като бял ден. Докато истинските демократи контактуват лично с всеки избирател и се борят за всеки глас, защото знаят, че всеки човек има познати приятели и роднини на които също може да въздейства(мултиплициращия ефект). Никога не се знае, кой човек какво влияние има в обществото(да си припомним кампанията на Обама). Кога ли нашите политици ще "пораснат"?!...

Преди няколко години във фейсбук бяхме "приятели" с М.Кунева. Когато тя реши да се кандидатира за президентските избори й зададох най-естествения въпрос:" Г-жо Кунева как бихте коментирала изнесеното тук" и посочих линк в който беше поместена изобличаваща информация за участието й в не дотам праведни сделки на остров Париба ли беше- вече не помня.
Какъв беше нейният отговор? - изтри ме от списъка с "приятели" и въобще не ми отговори. Разбира се от това, аз не се разплаках, Мигленчето ми е ясна като бял ден.

Стигнах до убеждението, че
българският манталитет, колкото и образован да е човек, трудно се преодолява, а за някои въобще е невъзможно.
Е, това е грешката на нашите политици.
Когато Костов падна от власт, една от причините беше, че се самозабрави, не даваше отчет на работодателите си, защо маха своите министри. А народа има нужда да му се дава отчет кое защо се прави. Така Костов предизвика протестен вот.

Нека първо да извадим гредата от собственото око...

Това, което пиша не е, защото искам да се заяждам, а защото ме боли. За да съм в чужбина една от причините е и тази и то мисля, че е най-важната - загубата на синята идея.
Както написах в предния си коментар, аз нямам друга алтернатива освен ДСБ, моите приятели, познати и роднини се надявам също да ме последват, защото колкото и "чудовищен" да е Костов, аз ги убедих с факти, че само той е направил нещо за тази изстрадала земя. А всеки човек греши...

Анонимен каза...

а, спор няма - алтернатива на дсб няма.
ама и както казваш - време е за малко контакт с аборигените.
тук се появяват едни патетични постове, в дсб-варна сайта общо-взето нищо не се появява, а фейсбук не ползвам и няма да заползвам за една последните избори, на които възнамерявам да гласувам.
щото ще е или Н1В виза или зелена карта. то писва в един момент от малоумщини.

Радан Кънев каза...

Отговарям, когато мога. Не успявам веднага :)

По отношение на Единство - това общуване през медиите, което наистина се случва само от страна на г-жа Нейнски, според мен е изключително неуместно. То може да представи формални поводи за прекратяване на едни иначе поверителни разговори, но не и да разкрие истинските причини за липсата на коалиция. И честно казано аз няма как да ги знам, защото решението да няма коалиция беше на г-жа Нейнски, нейна е и мотивацията.
Ще помисля дали да направя последен коментар, който да изчерпва предположенията ми за тези мотиви. Но това отново ще бъдат само предположения...

Анонимен каза...

е по-добре предположения от вас, отколкото от нас.

Анонимен каза...

радане.мислиш ли,че с и.костов на чело на д.с.б ще имаш шанс за успех в варна?

Анонимен каза...

Аз съм на 49 години. От 1989 г. гласувам за СДС, а после за ДСБ с изключение на изборите Първанов- Сидеров(тогава не гласувах). Не познавам г-н Кънев и няма как да гласувам за него , защото съм от Пловдив, но ще гласувам за ДСБ естествено. Пред отчайващата перспектива да имаме правителство пак на ГЕРБ или на БСП не дай си Боже, всички тези престрелки в дясно са равни на престъпление. Държавата се е устремила към небитието ние се дърлим кой е по- син.Призовавам : ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДСБ! Няма друга алтернатива.
Соня

Иван христов каза...

Радан Кънев каза...

"Отговарям, когато мога. Не успявам веднага :)"

Това звучи малко несериозно, за да не употребя някоя друга квалификация.
Един политик и то десен, не бива да се изказва така. Ако нямаш време за отговори на коментарите - не публикувай! Или ги спри.

Порядъчният играч играе хорото докрай, щом се е хванал.

Една от големите грешки на Иван Костов беше, че не флиртуваше с публиката и медиите, а трябва иначе си аут, както и стана.

Един добър учител освен да си знае отлично урока, трябва да умее и как да го предаде.

А ДСБ без Иван Костов няма да е Партията за която бих гласувал така безрезервно!!!

Поздрави и успех!!!

Апостол Апостолов каза...

СГАН


Меглена Кунева, известна като доносник на ДС и национален предател, отново напира да си разположи кльощавия дирник на държавната софра. Тази противна и глуповата женица събра около себе си такава сган, от която на човек направо му се повдига.

Един пример… Около Куневица упорито се върти един грозноват дангалак, известен на мнозина като графоман, парвеню, пияница и пройдоха. Сигурен съм, че мнозина се питат: кой е този дупедавец и измекяр?

Този изключително противен тип е блогерът Иван Стамболов. Когато му подметнах в facebook, че са си лика- прилика с киликанзера Кунева, той, като мъдър държавник и опитен майстор на пропагандата, веднага ме подбра. Ето с какъв порой от помия ме заля този дегенерат:


„Иван Стамболов 33 Ти първо се виж на какво приличаш на снимката, която сам си избрал да те представлява.”

Отвърнах му да не мисли за мен, защото аз съм много преуспял човек, което не може да се каже за него. Отговорът му не закъсня:

„Иван Стамболов 33 Нещастник! Животът все ще минава покрай теб... Преуспял?... Хе-хе-хе! Къде си преуспял? На циганския пазар ли?!”

Не дължа на този жалък келеш обяснения, но му разясних, че имам все пак с какво да се гордея, защото приживе книгите ми се издават в цял свят. Тъй като този простак явно не знае това, аз му дадох и линк към мои издания, които вече се продават дори и в amazon.com:

http://www.amazon.com/s?_encoding=UTF8&field-author=Apostol%20Apostoloff&ie=UTF8&search-alias=books&sort=relevancerank

Това му дойде в повече и той направо обезумя. Ето какви гадории по мой адрес избълва този долнопробен тип:

„Иван Стамболов 33 Ама ти май се поядоса, а? Хе-хе-хе-хо-хо-хо!... Голям си майтап!... А и не се прави на толкова богат. Като ти гледам снимката, всичко на нея - от жалката пура, през перденцата, та до смешния компютър, едва ли струва повече от 200 лв. общо. А ако си платил повече, значи са те преебали за пореден път”

Е, как аз, „електоралната единица”, да не се зарадвам на такъв изискан език, на такова ласкаво отношение?... Каква човечност и алтруизъм струи от неговите отговори!

Питам се само едно: колко ли балами има в тази страна, които ще гласуват за тази отвратителна сган?...


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ



Анонимен каза...

I am sure this post has touched all the internet people, its really really fastidious article on building up new webpage.


Look at my homepage ... gold coin

Анонимен каза...

Why viewers still use to read news papers when in this technological
world everything is presented on web?

Stop by my web blog :: companion pet clinic aloha

Анонимен каза...

Hello there, I discovered your web site by means of Google
whilst searching for a similar subject, your site came up, it seems to be good.
I've bookmarked it in my google bookmarks.
Hello there, simply was aware of your weblog via Google, and found that it's truly
informative. I'm going to watch out for brussels. I will be grateful in the event you proceed this in future. A lot of people will likely be benefited from your writing. Cheers!

my page buy gold coins

Анонимен каза...

Aw, this was a really good post. Finding the time and actual effort to make a really good article… but what can I say… I hesitate a lot and never seem to get nearly anything
done.

my weblog ... hot rod

Анонимен каза...

Ahaa, its fastidious dialogue about this paragraph here at this website, I have read all that, so at this time me also commenting at
this place.

My blog post; companion pet clinic salmon creek

Анонимен каза...

Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to say that I
have truly loved surfing around your weblog posts.
In any case I'll be subscribing in your feed and I am hoping you write once more very soon!

Also visit my webpage ... acquista ricambi auto

Анонимен каза...

Ahaa, its pleasant conversation regarding this post at this place at this website, I have read all
that, so at this time me also commenting here.

Look at my website: nightclub flyer

Анонимен каза...

I really like your blog.. very nice colors & theme.
Did you make this website yourself or did you hire someone
to do it for you? Plz answer back as I'm looking to design my own blog and would like to know where u got this from. thank you

my weblog - phen375 slimming supplement

Анонимен каза...

I like the valuable info you provide in your articles.
I'll bookmark your blog and check again here frequently. I'm quite sure I'll learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

Also visit my web blog :: pro style dumbbells

Анонимен каза...

Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger,
and I was curious about your situation; we have created some nice methods and we are looking to swap methods with others, please shoot me an email if interested.


Review my page hot rod

Анонимен каза...

Hey there! I know this is kinda off topic but I'd figured I'd
ask. Would you be interested in trading links or
maybe guest writing a blog post or vice-versa?
My site goes over a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit
from each other. If you might be interested feel free to
send me an e-mail. I look forward to hearing from you!
Great blog by the way!

My web blog: acquista ricambi auto

Анонимен каза...

Very rapidly this website will be famous among all blogging visitors, due
to it's pleasant articles or reviews

Look at my web site flea medication