сряда, 9 април 2008 г.

Коалицията застана зад "Запалката"

Как застана ли?

Ами ще отговоря с цитат:

"Всякак, права, седнала... Вие как искате?"

По информация на "Дневник",

БСП, НДСВ и ДПС са се обединили около идеята за необходимост от реформи в МВР и са приели изготвения за седмица доклад на Петков за дейността на министерството през последните 18 години. В документа министърът сам си възлага да направи сериозни структурни промени в системата, свиващи силно функциите на МВР.

Въпроси за кадрови промени в изпълнителната власт обаче изобщо не бил поставен, разказаха участници в срещата.

И легнала, бих добавил аз. Тройната коалиция полегна пред Петков и така пое пълна отговорност за безобразията му.

Въпросът е ЗАЩО?

А отговорът е прост като Емилия Масларова. Можете да го видите при Комитата - защото Румен Петков е изборджия и ковчежник на БСП и на президента Гоце Първанов. Защото държавният глава - покровител и бащица на коалицията - вече пое отговорност за действията на своя приближен.

C'est la vie - избори се правят с пари. Парите са в "Запалката", а изборите - догодина.

Няма значение какво пишат германските журналисти за България.

Няма значение, че темата за родната корупция стигна до президентската кампания в ... САЩ:

Има още какво да се прави. България страда от всепроникваща корупция и организирана престъпност, която подронва доверието на обществото в институциите. Балканите са нестабилни. Европейските енергийни доставки нямат достатъчно сигурност и разнообразие. И има още много неща, които САЩ и България могат да направят заедно за общите ни стратегически интереси.

Резилът е без значение.

Важното е да се запази смрадливата глава на рибата.

В петък в 17.30 има протест пред президенството (с извинение)

3 коментара:

Анонимен каза...

Колко типично по комунистически постъпват другарите — ръце ще бъдат извивани, общественото мнение потъпкано, институции ще бъдат разрушени, само и само той - Румбата, който държи парите на бате Гоце да остане на власт. Че Румбата отиде ли си, заедно с паричките, може да се окаже че не само парламентарни ами и президентски избори трябва да правиме предсрочно. Ама айде де, вече всички виждат как рибата се е вмирисала от към ГЛАВАТА (държавната)

Анонимен каза...

Има го разбира се и момента, че никой не иска Запалката да се разприказва. Явно той държи огромно количество информация в ръцете си.
Да не говорим, че оставката е морален акт, а тройната коалиция от самото си зачеване е неспособна на нещо такова. Да не забравяме как БСП излъга собствените си избиратели, че ще направи нещо по въпроса за царските имоти.
Иначе съм съгласен, че президентството трябва да се пише с извинение. Аз този президент не съм го избирал! Въпреки, че по географско-континентални причини не мога да дойда на протеста, поздравления за инициативата!

Радан Кънев каза...

A не, не искам да си приписвам инициативата:) - за нея научих от медиапул и от блога на Иван Бедров.

За държавната глава на вмирисаната риба тепърва ще научаваме все по-забавни факти, сигурен съм.

Но, боя се, никой не знае накъде води това свлачище. В страна със свръхзадлъжняло към банките население последиците са непредвидимо ужасни...