вторник, 23 септември 2008 г.

Бай Ганьо и свобода на словото - ама де-де

ДАНС е упълномощена да заяви:

Главният редактор на Frognews.bg бе зверски пребит снощи малко след 22.00 часа на излизане от ресторант в центъра на столицата. Трима души с маски, които се представили за полицаи счупиха краката и ръцете на Огнян Стефанов

Рапорт даден.

ДАНС закрива сайтове.

НСО изземва фотоапарати.

Пребиват неудобни журналисти (merci на Нервната акула за бързата реакция) - за пореден път извършителите се представили за полицаи. Те много полицаи се представят за такива.

Свобода на словото? Ама де-де.

За пореден път имаме основание да предположим, че "правоохранителните органи" в България не охраняват нашите права и свободи. Не охраняват свободното слово, свободната инициатива, правото на собственост, личната неприкосновеност, чест и достойнство.

Охраняват нещо друго. Някакъв друг "правов ред", който е за нас секретен, не е наша работа. А за тях е cosa nostra. Обществени интереси пазят в дебелите си мазни папки. Само че на някакво друго общество...


Затова пак ще кажа - майката му е прозрачност и контрол върху службите, бой по секретчиците, бой през пръстите на всеки, който иска да влезе в живота ни, за да защити някакъв обществен интерес, който - Бога ми - не е наш интерес. Съюзник ми този (и само този) политик, общественик или лукова глава, който е готов на ревизия на дейността и функциите на "съвременните" служби до дупка.

30 коментара:

Анонимен каза...

http://bogomep.eu/2009/?p=48

Анонимен каза...

Фекалоядите масово си заслужават боя и линча, а "управниците"-помияри и дупелизци и дупедавци - унищожение и гилотина!

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Много грозна случка и много срамна.
Надявам се ритачите да не са били ченгели,защото би било лошо,ако е така.
Всъщност се надявам да няма замесени и политически организации в тази свинщина.За голяма част от бизнеса се знае,че е с престъпен генениз и ще е лош знак,ако се окаже,че и партиите са така.

Анонимен каза...

Подкрепям поста!

Ангел Грънчаров каза...

Иванич, да бъде пребит до смърт човек не е свенщина, свинете не правят така! Много по-грозно е, това е зверство и злодейство. Казваш, че се надяваш да не са намесени "политически организации", аз пък ти казвам, че са намесени: държавата носи отговорност за нашата сигурност, ерго, управляващите носят отговорността за това "свинство". Държавата също е политическа организация, между впрочем. Интересна ще е реакцията на "милите хора", които ни управляват и които дадоха на ДАНС нареждане да разследва "Опасните новини" и да привиква журналистите, един от които снощи е бил пребит до смърт.

Пребиха до смърт журналист!!! В каква държава изобщо живеем?!

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Ангел,ние сме държавата.
Когато някой е бит,отговорност носи,който го е направил и поръчителя,когато има такъв.

Все едно казваш,че държавата носи отговорност и за убийството на детенцето на таксиметровия шофьор,чиято луда жена всъщност беше извършител на престъплението.

Когато има престъпление,има и престъпник.Недей да демагогстваш.

albert venn dicey каза...

За всички проблеми в държавата са виновни службите, а службите се контролират от комунистите.

Това е една идея под интелигентността ми.

Радан Кънев каза...

Албърт,

Извини ме, но твоята трактовка на текста е под твоята интелигентност.

Аз поне нищо такова не съм казал.

Казвам, че т.нар. "служби" и "правоохранителни органи" не са си мръднали трибуквието на осигурят свобода и сигурност на отделния гражданин. Случилото се е просто поредно доказателство, че свобода и сигурност у нас няма.

Същевременно, същите тези служби са рядко ефективни да събират папки с подлушан материал, да реагират при "изтичане" на информация, да привикват на спявка автори и журналисти. Страшно са ефективни, когато защитават своя си секретен свят на мръсни тайнички и мръсни търговийки.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Радане,мисля,че за казаното от Ангелът става дума.

albert venn dicey каза...

Контекст и подтекст.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Безусловното право за притежаване и носене на оръжие е гарант,както за личната свобода,така и за свободата на словото в конкретния случай.

Анонимен каза...

на 62 г. откривам интернет и съм шашардисан от това какви възможности за комуникация дава при добри намерения! Но е пълно и смного простотия! Трябва ми още малко познание, за да мога да комуникирам на нива! Ще се възползвам от този блог /въпреки че с интернет терминолотията съм пълен профан/, за да мога да обменям мисли с мислещи!

albert venn dicey каза...

@ Б. Иванович

"Безусловното право за притежаване и носене на оръжие е гарант,както за личната свобода,така и за свободата на словото в конкретния случай."

Напълнно вярно. Правото да се притежава и носи оръжие е неизменна част от правото за самозащита и защита на ообщността срещу вътрешни и външни врагове.

albert venn dicey каза...

@ А. Грънчаров

Дребно правописно заяждане.

"между впрочем"

Правилно е: междупрочем.

Анонимен каза...

Айде пак комунистите криви ;-).
Трябва да си рядко тъп за да си вкараш такъв автогол, след такива "разкрития".
Обратно на това което се смята, управляващите не са тъпи, иначе нямаше да управляват толкова време, дори и в присъствието на толкова борбена опозиция ;-).Ако някой от споменатите в новините на "опасните" е извършител, по-скоро е Трактора, а не някой от политическите червеношийки.Но излезе Радан и пак сглоби 2 и 2 = 4.

Николай Павлов каза...

Започва да си мисля, че арестът на Иван Леков е съвсем целенасочено извършен днес, за да не се фокусира цялото медийно внимание върху покушението срещу Стефанов...

Bla каза...

Само минавам да кажа: Hi there, Mr. TV Star!

:)

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Към Павлов,след емисията на БНТ в 22:30 и аз започвам да си мисля същото.Не казвам,че ритачите са от ДАНС,но може да са арестували Леков за да разсеят вниманието.

Анонимен каза...

Ало, либертетата, вие съвсем откачихте вече от безсмислие. Опасните ком какво пишеха? Неща от типа "Първанов пипна трипер от ученичка". Това им беше "словото" на Опасните ком. Т. нар. непроверена информация, с която жълтите вестници са пълни от години. И само не казвайте, че бил пребит заради това. Че сте тъпаци - тъпаци сте, но не се хващайте чак толкова лековерно на тези плувки. Другият кой беше от опасните ком - Мутафчийски? Като пребият и него, пак ли за свободата на словото ще пишете?

Хайде, и умната.



И ... Ангел Грънчаров да престане да си рекламира блога по този безобразен начин.
Ае стига толкова вече. Дразниш, батенце.

Радан Кънев каза...

@Nakom - аз не съм казал КОЙ е извършил тази гадост... откъде да знам? Ако е "Тракторът" - това е ужасен сценарий, това значи, че в ДАНС работят действащи мутри. Твърде възможно... и безнадеждно звучи.

Радан Кънев каза...

@ Пънчо:

Защо да е заради "Опасните"? И ако е заради тях - кой знае клои са авторите там?

Ами ако е заради подписаните, а не анонимните текстове???

Ангел Грънчаров каза...

Аз пък, кой знае защо, очаквах днес авторът и на този блог да призове утре да се излезе на протеста... той самият обеща, ала може би е забравил.

Гусин Иванич, обсъждаме не мен, а жестокото пребиване на един журналист на име Огнян Стефанов. Тази подробност изглежда ти е убягнала от вниманието. Не е зле да се съсредоточаваш малко когато казваш нещо...

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Антел,пак опираме до въпроса за самостоятелното мислене и дясното,както вече се случи веднъж.
Самостоятелно е,когато всеки сам си мисли разни работи,а не,когато ти САМОСТОЯТЕЛНО казваш,кой какво трябва да мисли.
Дай да се уважаваме.

Анонимен каза...

Всеки божи ден пребиват по някой, всеки ден има убити при катастрофи.Вдига се повече лакърдия за един убит сливенски незнайно какъв, защото го блъснал Стависки, вместо за 20 паднали от моста.И се вдига с пъти повече шум, за един пребит журналист, вместо за десет-двайсет убити при други обстоятелства.Защото и журналята са мафия, подобно на лекарите и разни други прослойки.Имат медии - реват от там колко са онеправдани.И пак държавата на тезгяха, и нейните органи също.Аз бих заподозрял бойко, защото само той има интерес от такова събитие, както и гравитиращите около него "десни".Защо не - ей го приказка, утре има вот на недоверие, данс отива в забвение, Станишев пада, и се възцарява дясното.И пак настъпва рай на земята.А за мутрите в ДАНС Радане, хич и не се обаждай.Навремето Венци Чамурджиев беше солташак с Костов, както и още няколко калибъра на първоспоменатия.Така че всяка власт си идва с лекетата, няма една да е пропуснала все още.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Наком,казваш,че се вдига лакардия за нещо,а за друго не се вдига.

Личното ми мнение е,че е общополезно,ако от тази лична трагедия успеем по някакъв начин да попроменим нещата така,че да има по-малко бити и ритани.

Анонимен каза...

Как точно го виждаш да стане Балтазар Иванович.Като мятаме на тълпата жертви, и я възпитаваме в гражданска отговорност докато я замерва с боклуци?.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Наком,някои неща се сомослучват.Когато броят на отделните индиви,които проявяват достатъчно нетърпимост към подобни прояви ,стане голям,тогава нещата са възможни.
Гражданското общество не може да се води под строй.

Анонимен каза...

Нищо ново не казваш Иванович, това за строя е пределно ясно.Но тълпата си е тълпа, дали ще я стреляш или просто ще подклаждаш омразата и, като и търсиш виновни, и в двата случая няма особен възпитателен ефект.А досега свестен пример не е даден, няма един да се е пръкнал да свърши някаква работа като хората, затова блатото все по-миризливо става.С мисли като "кой е виновен да му отрежем главата". доникъде няма да стигнем.Поправи ме ако бъркам.

Радан Кънев каза...

@Nakom: За посланието "всеки ден някой пребиват" съм си казал мнението в последния постинг в този блог. Прочее, фактът, че всеки ден някой пребиват се дължи именно на другите (основните...) занимания на органите за сигурност.

За ДАНС и мутрите - не не мисля да си "замълча". Ако е имало връзки по времето на Костов - нека се разкрият и те, всичко да се разкрие. Ако не се разкрие всичко, спокойно може да си ходим от тази държава, докато сме трудоспособни и можем да започнем отначало другаде, да си храним семействата на свободна територия. Не се чувствам свободен тук, напоследък.

Анонимен каза...

Да уж. По поводу коментариев - навеяла на меня где-то услышанная фраза:
Именно мы придумали занюхивать водку головой товарища.