петък, 10 октомври 2008 г.

Кампания срещу промените в режима на паркиране в "Синя зона"

Започнахме нова интернет страница "Зелена зона София".

Страницата е част от Кампанията ни срещу дискриминационните норми на Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.


На тази страница можете да разберете какви са последните изменения на нормативната уредба, какви са практиките на "Паркинги и гаражи" ЕАД, и най-вече - какви действия гражданите на Центъра извършват срещу цялото това безобразие.

Можете да споделите мнението си или да подкрепите нашите кампании.

НАБИРАМЕ ДОБРОВОЛЦИ ЗА КАМПАНИЯТА:

1. Автори за блога и за материали на кампанията;

2. Разпространители на Анкетата:

(клик за голямо)
... и други материали на кампанията;

3. "Репортери", които да сигнализират за свинщини на "Паркинги и гаражи" ЕАД или случаи на злоупотреба с режим "Служебен абонамент" и т.н.;

4. Юристи (може и начинаещи), готови да атакуват незаконосъобразни актове на "Паркинги и гаражи" ЕАД или на Столична община.

5. Журналисти, които да извършват разследване на дейността на "Паркинги и гаражи" ЕАД, на делата срещу дружеството и на монополната му позиция в София (без обществена поръчка).

Очакваме ви на моя email адрес rmkanev@gmail.com, по страниците на "Зелена зона" и на адреса на ДСБ-Средец - ул. "Иван Вазов" №15 (между "6-ти септември" и "Шишман").


12 коментара:

dzver каза...

служебният абонамент трябва да се забрани изцяло.

dzver каза...

който иска да ползва служебни паркоместа, може спокойно да си построи сграда с паркинг.

Радан Кънев каза...

Dzver, повече от съгласен съм.

На всичкото отгоре, "служебният абонамент" е НАПЪЛНО незаконен. Сега подготвям жалба с/у наредбата, в т.ч. и искане за обявяване на нормите за абонамента за нищожни.

Ангел Грънчаров каза...

Ако се интересувате от политика, ако сте небезразлични спрямо случващото се около нас - и с нас самите! - ако искате вашият глас да се чуе, ако искате да променим недоброто развитие на ситуацията у нас, нека да си обединим силите, като за начало започнем да четем и заедно да издаваме новия в-к ГРАЖДАНИНЪ: СЪОБЩЕНИЕ: излезе брой 3-ти на в-к ГРАЖДАНИНЪ, приемат се заявки

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, ае стига с тия линкове към Вашия блог.
Аман, аркадашлар!

albert venn dicey каза...

Пак ли ще уволняваме правителството...

albert venn dicey каза...

@ Радан Кънев

"На всичкото отгоре, "служебният абонамент" е НАПЪЛНО незаконен. Сега подготвям жалба с/у наредбата, в т.ч. и искане за обявяване на нормите за абонамента за нищожни."

С нетърпение очаквам да прочета жалбата.

Анонимен каза...

Трябва екип от Юристи, които да внасят постоянно искове. Останалото ще се свърши само - медиите ще са там, защото е пикантерия, народа ще се кефи, защото пъшка ката ден под мутренско-чиновническия гнет...

Аз не съм юрист, но мога да крещя по блогове и седенки, така че ще помагам. Успех!

П.С. Ако някой се завърти за половин час с един фотоапарат по бул. Патриарх Евтимий в участъка между Витошка и 5-те кьошета, ще може да събере достатъчно снимков материал за незабавното дисциоплинарно уволнение на всички катаджии в 1 км. околовръст; за осъждане на Столична община и Паркинги и гаражи по поне 7 състава, за отнемане на поне 100 шофьорски книжки (по ЗДП и ППЗДП)... мисля си дали да не пиша до ОЛАФ или ББС да направят една хубава анти-българска кампания и филм по темата.

Анонимен каза...

Браво, Радане. Ей, един човек да се сети да внесе тази идиотска наредба в съда. Като я четох направо се чудех авторите й имат ли минимална поне идея от ред и законност.
Преди 10 дни имах страхотен конфликт с две мутри дето ми сложиха скоба пред самия ми вход. Няма да разказвам подробности, още побеснявам като се сетя. Най-много ме е яд, е ми откраднаха флекса и трябваше с ножовка да се мъча да режа скобата.

А сега по същество. Идеята за повсеместна атака срещу подобна наредба е отлична. Но ми се струва (с риск да не се одобри подобно схващане), че ако се махне адресът на ДСБ ще има по-голям отклик на протеста - е, ако вече някой наистина има сила и желание да протестира срещу поредните безумия и тъпкане на хората.
Второ - има общински съветници, депутати и т.н., за които съм гласувал. Значително по-голяма тежест би имало всяко едно действие ако тези юнаци вземат та се понапрегнат малко и да свършат някоя работа по въпроса.

Анонимен каза...

Да се махне адресът на ДСБ?! Хахах
А пък ако и цялото ДСБ вземе, та се махне, отклика сигурно ще е най-големия на света.

Ей, жалки нещастници, ей.
Мо`е ли да сте толкова прости?

Анонимен каза...

На по-горния келеш мога само да кажа, че наистина милиционерският интелект е трудно достижим. Колкото обаче и да му е мъчно, няма да го огрее - такива жалки нещастници като нас винаги ще му тровят живота.

Анонимен каза...

И кой го казва това?
Ти ли, същият, дето искаш да се махне поне адреса на ДСБ? Защото може би нещо те е срам да го има тоя адрес на ДСБ там? Те са некви прокажени в ДСБ, а като им го има адреса там, и отклика ще е по-малък? Но ти искаш отклика да е най-големия на света, защото си голям умник и малки отклици тебе не ти вършат работа. Махаме адреса на ДСБ, и работата заспива, а?

И не ми тровиш нищо, келеш.
Радвам ти се даже.
На умните предложения.