вторник, 21 октомври 2008 г.

Коя ченгеджийница?

Харесвам дребните двусмислици в езика на българските социалисти.

Привикнали да се гънат успоредно на партийната линия, те винаги оставят отворени вратички в посланията си.

Медиите да дадат отпор на "тази ченгеджийница, която се опитва задкулисно да управлява държавата”, призова в понеделник премиерът Сергей Станишев по време на посещението си в Кърджали.
... според информацията от "Медиапул".

(снимка от "Уикипедиа")

Браво, Сергейчо! Добър призив.

И на мен отдавна ми се иска медиите да дадат отпор на ченгеджийницата, "която се опитва задкулисно да управлява държавата"... Иска ми се дори хммм... правителството да даде отпор, може би, някак си.

Но остава въпросът - КОЯ точно ченгеджийница има предвид Сергейчо? КОЯ от воюващите клики, с които той лично и смотаната му партия са до болка обвързани?

Дали не му се иска на Сергейчо медиите да дадат отпор само на "тази", т.е. само на една от ченгеджийниците? Иска ли медиите да дадат отпор и на Таня Дончева, на Овчаров, на Алексей Петров & Петко Сертов? Или се ползва с услугите на тази ченгеджийница срещу Румен Петков, Иван Драшков и компания?

Цинично е някак си този, който отговаря за разпада на държавата и превръщането й в ченгеджийско бойно поле, да дрънка талкива работи. Срамно е.

Много добре изобразено от гениалния Христо Комарницки в този шарж:


(картинката от страницата на Комарницки, посетете и се наслаждавайте).

6 коментара:

Анонимен каза...

Отдавна е забравил що е срам. Да не говорим за морал и уважение.

Анонимен каза...

Ами те, българските политици често се държат по този начин, вкл. упреквайки държавата, макар и да са в изпълнителната й власт, дори и начело... И сякаш на никой не прави впечатление този факт - случвало се е и във всички предишни правителства, дано не е така и в бъдещите... Те, политиците обикновено се държат като някакви почетни председатели, рекламни лица на някаква кампания или своего рода гуру. А 'работата', която трябва да се свърши, тя е за 'обикновените' хора, вкл. и тези, които са в медиите...

Анонимен каза...

И още нещо да добавя: "A former journalist educated at the London School of Economics, Mr. Stanishev was called “Mr. Clean” by President Bush last year for his efforts to fight organized crime." - цитат от статията Mob Muscles Its Way Into Politics in Bulgaria(http://www.nytimes.com/2008/10/16/world/europe/16bulgaria.html?pagewanted=2&_r=4), до която ме заведе "Антибългарска пропаганда"(http://www.gatchev.info/blog/?p=699)

Belomore каза...

Мдааа, хубаво е, когато в блатото на алигаторите цопне по-голям камък...

Голямо тракане на челюсти настава!

Анонимен каза...

Чак пък да е гениален Guess Who ...
Мисуиш уи?

Unknown каза...

Една от станалите напоследък доста изцепки на Сергей. Вече успя няколко пъти, вероятно без да иска, да разкрие че има леко "странна" представа за демокрация.