понеделник, 5 октомври 2009 г.

С две думи...

Едната дума е "Благодаря", разбира се. На всички, които ме подкрепиха и с чиито глас в събота станах член на Националното ръководство на ДСБ.

Не си правя илюзии - знам, че тази подкрепа се дължи основно на предложението, направено (по силата на устава ни) от председателя на партията. Знам и че мнозина гледат на избора ми като на компромис в името на кариерата. Дали са прави - ще се види. Хубавото на този блог е, че всичките ми позиции от последните години са публични - всеки може да сравни.

Другата дума е "идентичност" - най-често споменаваната в ДСБ през последните няколко седмици. Ако има смисъл - за мен самия - от това издигане в партийната структура, то е да помогна колкото мога разликите между ДСБ и останалите партии в "център-дясно" да станат по-видими. Именно защото познавам тези разлики и знам, че другите, които ги познават, избират ДСБ :)
.

16 коментара:

Николай Павлов каза...

А дали е случайно, че освен теб (човек с по-либерални възгледи) издигат и Пепи КонсерваторО :) Според мен Командира отново много прецизно балансира. Иначе, честито за избора :)Надявам се, да не ти поречи да продължаваш с честните и открити позиции

yovko каза...

Поздравления! :-)

Анонимен каза...

G-n Kanev,

Uspeh.

I mnogo Vi molia, ne zabraviaite za kakvo ste tam. Politikata shte Vi oblagodetelstva sas sigurnost, no vse pak mnogo hora razchitat na takiva kato vas. Vse oshte...

Стойчо каза...

Успех!

(и това ако не е добра новина за неделя вечер в Пристрастно, здраве му кажи!) :-)

Тодор Сантов каза...

Понеже, казват, политиката е “мръсна работа”, винаги е интересно, когато с нея се заеме “чист човек”. Освен това, оттук нататък, на гърба ти са и моите надежди.
Поздрави, Радан!

Aria каза...

Честито!

Валентина Иванова каза...

Честито! Каква ти е програмата :)

Иван Христов каза...

Поздравленя за успеха! Това е заслужена оценка за твоята работа, но от тук нататък те чакат по-трудни
моменти.
Дерзай!

frog and roll каза...

Поздравления, Радане, но в чисто личен план, като към приятел. Иначе нямам повод за оптимизъм, вече не, само като се сетя колко се радвах и на избора на Москов... :)

Boabab каза...

Радане, от теб бих искал ДЕЙСТВЕНОСТ и смекчаване на "елитарността". Правилните позиции са твърде недостатъчни.

dido каза...

честито.продължавай в същия дух.

Симеон-интереси каза...

Поздравления и успех!

Анонимен каза...

Честито!

Ивайло

Анонимен каза...

Поздравления и от мен! Ще стискам палци :)
И тъй като отдавна следя изявите ви (и симпатизирам на изразените идеи), естествено, не мога да отмина случая да не изсипя малко градивна критика :)
Първата ми забележка е от принципен порядък - когато днес се появи новината, че "ДСБ са против увеличаване на пенсионната възраст" (вж. "медиапул"), веднага се запитах "А те (ние) пък защо?" И не намерих смислен отговор. Току-що изгледах и предаването на Иван Бедров, където вие също не успяхте да артикулирате ясна позиция по въпроса. Надявам се в скоро време да се появи такава (ако не другаде, то поне в блога). Последователи не се печелят и мотивират с дребно шикалкаване от типа "ама те колегите от ГЕРБ обещаха да представят концепция и ние чакаме" - ок, добре, камъни в градината на ГЕРБ, няма лошо, ама вашите идеи, аджеба, какви са? В предаването вие казахте "И ние имаме някакви идеи и когато седнем на масата ще ги споделим" - ама с кого ще ги споделите? И защо като седнете на масата? Не може ли преди това да ги чуем ние, божем гласоподавателите на ДСБ, чиито представители би трябвало да сте вие? Дреболия е това, сигурно, но дразни. Ако Иван (Бедров) не беше толкова благосклонно настроен, за частица от секундата щеше да ви закопае с настояване за конкретност. И още нещо относно поведението пред камера: дори да сте готов с две ръце да се подпишете под това, което казва Иван (Нейков), не е нужно всяка реплика да започвате с "абсолютно съм съгласен с колегата", "не мога да не подкрепя" и т.н. Иван е старо куче, шапка му свалям, но на екрана изглеждахте като добър и ентусиазиран, но неопитен, още по-лошо, неподготвен и надскочил нивото си ученик, седнал до мъдър, врял и кипял лъв. (Надявам се да не се засегнете, забележките ми са уж "за добро"). Когато влизате в телевизионно студио и разполагате с между три и пет минути, за да "блеснете", трябва да ви е много ясно какво искате да запомнят хората от вас. От днешното предаване те ще ви запомнят със следното: "този човек изглежда симпатичен, ама нещо шикалкави и не говори конкретно, май не е подготвен, освен че е твърдо съгласен с Нейков (а ние помним какво направи Нейков като министър, неговата мама),и се мъчи да се заяжда с ГЕРБ на дребно". Този образ на мен не ми е симпатичен, а на вас? Налага се да поработите малко по отношение на визията си в телевизионно студио, макар че иначе не изглеждате зле на екран, има надежда :)
Но - и с това приключвам - колкото и да отработите поведението си пред камера, все пак това е само визия, а важното е съдържанието. И като досегашен и евентулно бъдещ, макар и разколебан, ваш (на ДСБ и лично ваш) гласоподавател аз искам да чувам ясни и конкретни идеи по всеки един въпрос (дори и да не съм 100% съгласен с тях); искам да покажете, че държите сметка за цялата картинка (в конкретния случай осигурителната система с всичките й елементи), а не да се криете зад мъгливи фрази като "ние като дясна европейска партия не бихме подкрепили ала-бала). Та така - конкретност, конкретност и пак конкретност. Желая ви успех!
vilervale@gmail.com

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Ч Е С Т И Т О!!!

Ангел Грънчаров каза...

Честито на новоизбрания! Желая спорна работа, постигане на широко доверие и успехи! Винаги е за предпочитане по-умни хора да се отдават на политика, но проблемът си стои, и то в най-екстремна форма: как и у нас да направим така, че мнозинството от хора, което по начало не се отличава с особена страст в мисленето, да започне да подкрепя умните, добрите политици? Защото, за жалост, у нас до момента, с нищожни изключения, в политиката бяха подкрепяни все хора алчни, безскрупулни, лъжливи, тъпи селски хитреци, напоследък пък и дори пичове с буйна растителност на гърдите и манталитет на бай ви Ганя, станали скорострелно "народни любимци" и прочие.

Та на мен ми се иска нещата някак си да се преобърнат и свестни, достойни, умни, работливи, скромни, по-честни, именно, политици като г-н Кънев, да почнат да се харесват на "народните маси". Тази задача трябва да бъде решена, тя е направо съдбовна, ако не я решим, горко ни. Затуй най-добронамерено желая на г-н Кънев да бъде един от хората, които най-после ще решат тази толкова сложна задача!