събота, 6 септември 2008 г.

Подписката започна - да ги уволняваме!


За читателите на този дневник не е тайна, че съм резервиран към сътрудничеството в т.нар. "формат ЕНП".

От друга страна, както вече писах, отстраняването на кабинета "Станишев" от власт и предотвратяването на нов мандат на БСП-ДПС е безспорен политически приоритет. По тази причина, не виждам нищо лошо в кампанията "Аз съм европеец" (на сайта може да подписвате заповедта online) и националната подписка, която започна днес.


Честно казано, днес в 11.00ч. отидох на площад "Славейков" с по-скоро скептично настроение. Оказа се обаче - за моя приятна изненада - че хората доста добре приемат "Заповедта за уволнение".


Знам, че правителството няма да падне от една подписка. Станишев не подаде оставка след гръмотевични скандали за корупция, няма да подаде и просто защото хората не го искат. И той не ни иска. Иска само парите ни - и затова ще стои докато може...

Знам, че много приятели се опасяват, че тази кампания легитимира партията на Бай Бойко и обезличава ДСБ. И правилно ...

Но обезличаването на ДСБ не зависи от подписката. Нищо отличително няма в това да се спотаяваме и да си траем. Обезличаването зависи от способността на ръководствата на партията от общинско до национално ниво да предлагат отличителни и актуални политически послания. Да представят партията като единствена (или поне основна) реформистка сила в България.

Трудна задача.

Но протестите срещу правителството не я правят по-трудна. Затова, приятели - подписвайте, уволнявайте, веселете се.

Тук е и каузата в Facebook, която започнах днес.

Всеки, който иска да помогне за събирането на подписи и "Заповеди", може да се свърже с мен на rmkanev@gmail.com или просто да дойде всеки делничен ден след 17.15 в клуба на ДСБ-Средец на улица "Иван Вазов" №15 (между "Шишман" и "6-ти септември")




4 коментара:

nik666 каза...

Имам по-добра идея

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

ВЕКО
Предлагам в комплект със Заповедта да върви и програма за ново управление - по приоритети...

Анонимен каза...

Това хубаво, аз отпразнувах вчера датата като си положих подписа, но ме занимава мисълта като обявим интервюта за набиране на нови кандидати, как ще ги намерим. Мрачна мисъл...