сряда, 17 март 2010 г.

Aнти-какво беше там-мерки

Антикризисният план на МФ бил взривил държавата. Вееерно ли?

Отговаря радио Еревaн:


"Да, взриви държавата, но:

1. Първо не е антикризисен. Повечето от тези мерки само биха задълбочили кризата, като отблъснат все повече хора в сивата икономика. По своята същност част от тези мерки са наказателни по отношение на работещите, плащащите и осигуряващите се.

2. Второ, не е план. Съвкупно всички тези наказателни мерки няма да донесат в бюджета и половината от изсипаното от Станишевия кабинет (Алоооо, комунистите - точно вие ли критикувате???) в Беленския гьол за шарани.

3. Трето, не бил на МФ. "

Е какво тогава взриви държавата?

Отговорът е прост - хора, които не знаят какво вършат. Които се захващат с управление без никаква представа какво предстои и всеки ден предлагат различен отговор, (вижте какво пише министър Дянков преди няма година...) без да знаят въпроса.

Тъжната истина е, че през 2008г., само ДСБ предупреждаваше, че кризата идва към България и ще удари нестабилната ни икономика особено силно.

Вчерашните управяващи изпукаха всички резерви на държавата в период на растеж и излишък, и дори оставиха неразплатени сметки. (а оня Гоце разбрал за кризата през семптември 2009...)

Днешните управляващи обясняваха наляво-надясно как кризата щяла да отмине през пролетта на 2010 и тогава Бойко щял да раздаде пари. И предписваха някакви мерки, явно съобразени с техните странни представи. И 7-8 месеца чакаха да мине...

Та това е, което взриви държавата. А не партенката с 28-те мерки.
.

1 коментар:

Belomore каза...

Прав си за всичко, но има един въпрос, който ме гложди и не мога да не го задам.

Безспорно е, че в много ситуации ДСБ е единственият трезвен и смислен глас в българската политика.
Защо обаче този глас остава нечут и без политическо последствие извън онази ограничена среда, в която така или иначе и шепотът ще се чуе?

Нека забравим за момент за световната конспирация срещу Иван Костов, нека дори, ако е нужно, да приемем, че е факт.
И?

Без отговор на този въпрос (и множеството свързани с него) верните констатации звучат като изречени от някаква нацупена на всички Касандра, която стои отстрани и повтаря "Аз нали ви казвах"...