четвъртък, 20 март 2008 г.

All the king's men

Това, разбира се, е заглавието на една друга книга. (Горещо я препоръчвам. Филмът от 2006г. също не е никак лош)

"Цялото кралско войнство" - това е преводът на български. И винаги за него се сещам, когато гвардията "Гоцевите интелектуалци срещу реформите" се впусне в атака. Това "Гоцевите" е доста двусмислено. Честно казано не знам дали са хора на Гоце или на Гоцев...

Този път съставът на гвардията е разширен, а патосът е особено - простете тавтологията - патетичен. Или може би pathetic, в смисъла, който американците влагат в епитета...

Към управляващите: Луди ли сте, слепи ли сте, или само купени?

Трогателно...

Гоцевите интелектуалци, пияници, ченгета, сутеньори и треньори са се развълнували за "стратегическите национални интереси на Отечеството" в "проекцията на Вечността" ... Вкарали са дори в употреба израза "националпредателската злощастна политика на днешните силни на деня", който ме връща доста назад, по времето, когато тейковците им са извършвали тъй нареченото от Правния съвет към Парламента "оправдано възмездие"...

Не бих се занимавал с тази одиозна група "писатели, учени, художници, музиканти, актьори и редови (???) патриоти", чиято "проекция на Вечността" се изчерпва с три-четири клишета за "братя по кръв и вяра" и за предателството на вероломния Западняк. (Нямаше да е зле вероломните предатели да бяха предали братска Сърбия още при кланетата на патриотите в Македония... но нека не говорим за Македония пред Коминтерновците)

Но случаят е показателен. Врявата на Гоцевите интелектуалци иде да ни нашепне какво се крие зад поредното гузно мълчание на Гоце.

И на Гоцев...






6 коментара:

Иван Бедров каза...

"Това "Гоцевите" е доста двусмислено. Честно казано не знам дали са хора на Гоце или на Гоцев..." - поздравления за попадението!

Анонимен каза...

Търпеливо изчетох целия списък от "писатели, учени, художници, музиканти, актьори и редови патриоти".
Па се питам - проф. Захари Захариев към кои попада? Към "учените"? Или към "редовите патриоти"?

Анонимен каза...

недей да църниш Коминтерна, сравнявайки го с национал-социалистите от "тоя списък". Декларацията е пълна с расистка реч: "братя по кръв и вяра". Да припомня - в България живеят граждани от най-различни вероизповедания, включително и немалко атеисти. Един на всеки десет може да мине и за "брат по кръв" на косовските албанци, бошняци или горани (които Гоцевите считат за българи). Албанците-католици пък са братя по вяра на други 2 % от нашето население. Етикети като "криминална държава" са също, меко казано, расистки. Все едно мнозинството в Косово, което дава легитимност на тая държава, е генетично увредено. Не че в Косово няма организирана престъпност, но я да се сетим какво е дереджето в Сърбия или България!

Страшно е, когато т.нар. левица говори с езика на Blut und Boden. Коминтернът поне зовеше пролетариите от всички страни (религии, етноси) да се обединяват, не само "расово сродните".

Радан Кънев каза...

Mдааа, приятелите на Румен Петков говорят за "криминална държава"...

Това е отделна тема - дали реакцията не е ТОЛКОВА истерична, защото Гоцевите протежета в правителството нагазиха в дълбоките екскременти

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Този пост ме разочарова...
Разрешено е да си съгласен с традиционни опоненти, когато са на правилната позиция.
И да не забравяме, че "Гоцевото войнство" е зад Първанов и не го критикува в подлизурския му избор да признае преждевременно една незаконна държава в задния ни двор.