четвъртък, 6 март 2008 г.

Ода на наглостта

Президентът Георги Първанов не е участвал в ловни събирания, макар че на 1 март тази година е бил в планината в района на Симитли, заявиха в четвъртък от прессекретариата на държавния глава по повод публикацията .......

Президентът не е имал прояви, които влизат в противоречие с трагичните събития, свързани с пожара във влака, посочват от "Дондуков” 2 пред Дарик радио, но без да дават повече подробности.


Това е засега отговорът от канцелариите на Гоце, цитиран от "Медиапул".

Излишно е да коментирам гнусната комсомолска уклончивост. Никой не пита какво не е правил държавният глава на първи март. Не е правил много мръсотии, убеден съм. Не може всички мръсотии едновременно.

От отговора (най-вероятно все пак лъжа, макар и витиевата) разбираме следното:

1. Гоце не е бил участник в "събирания". Очевидно е бил на лов с малка група гавази, с които не е засядал на ядене и пиене.

2. Не е "имал прояви" т.е. аристократичното му забавление не е било публично достояние. Именно, де. Крил се е като мижитурка, и ние това разбрахме. Гузен циник, отвратително.

3. Действията му не са "влизали в противоречие с трагичните събития", т.е. не са противоречали на смъртта на девет българи в горящия влак. Това вече е гнусно изявление. Какви точно действия биха влизали в противоречие???

Не, действията му изобщо не са влизали в противоречие. В пълна хармония са действията му - в хармония с държавното безхаберие, с лежерния отказ на институциите да издирват оцелели, в хармония с контролната дейност в БДЖ, с извършения ремонт на вагоните преди месец, със скритите пожарогасители, със заключените врати.

А хлъзгавото измъкване днес е в прекрасна хармония с полу-истините, които вече споделиха с нас разни началници на БДЖ, с мънкането на следователите, с версиите за "външна причина" за пожара...

Малък манипулативен детайл:

Уточнява се още, че снимката, публикувана във в. "Експрес”, на която българския държавен глава е застанал пред ловен трофей, е направена преди година и половина.

Е, аз пък уточнявам, че снимката, която обиколи мрежата, е публикувана в "Струма", а не в "Експрес".




Дребни ченгеджийцки душици некадърни...




24 коментара:

Иван Бедров каза...

Ей, очевидно сме си губили времето с една и съща идиотска тема. Имаме едно съществено разминаване - моят извод е, че все пак Първанов е имал ПРОЯВИ в гората. То и бракониерството си е груба проява, ама...

Радан Кънев каза...

Граматически си прав...

Възможно е да е имал прояви, които са били в унисон с трагичните събития.

Анонимен каза...

аз само да напомня, че преди година пича излапа цяла торта, въстановка на Шипка.
Като възпоминание.

Анонимен каза...

Помоли Бедров да ти разкаже за кака Бойка Башлиева (прес-ташето на Гоце).
Интересен герой на нашето време е тя, строга господарка...

Анонимен каза...

"Прес-ташето на Гоце",
изваяно казано..

Избрахме си един млад Тато...

Само се чудя как е възможно да се повторят същите генетични грешки като на Правешкия простак ??
Даже на фона на тоя(Гоце),
Тато ми се струва малко по-нормален

Анонимен каза...

какво е тва черногледство и оплюване на държавната глава?

вижте са, поставете нещата в преспектива -- държавата върви напред в енергиен съюз с братска русия, европа трепери пред нашата пета колона в евр. парламент.

икономиката, заедно с цените на движимата и недвижимата собственост фърчат нагоре по стръмен наклон, който е на места почти обратен.

Какво значение имат некви си вагони? Г. Седефчов да не е слънце да огрее навсякъде?

Ако си беше строшил кахъра и прекарал празника на всички и хората не си вземат ордените за трети март нещо щеше ли да се промени?

Либерали с либерали ...

Анонимен каза...

templar

до горния: ей, това е моя реплика, трябва аз да я кажа :)

ГСП*, три малки букви само, а значат нещо толкова голямо. С Г започва думичката Гоце, със С започва думичката Свинство, а с П започва думичката хомосексуалист...

Народ, който си избира за върховен вожд човек, който сере на двора, няма защо да се изненадва...

*ГСП -1. популярно казармено съкращение за "Гарнизон с преспиване"; 2 популярно жаргонно съкращение за "груба селска проява"

Анонимен каза...

През това време, Костов бе заключен в гардероба си в Драгалевци, и ведно с Елена горко плачеше.Не можеше да преживее жертвите дадени във влака, сърцето му се късаше.

Айде престанете с глупостите и вие.

Радан Кънев каза...

Nakom,

говорим за държавния глава. НЕ говорим за Костов, който е лидер на малка опозиционна партия.

Но като заговорихме за Костов, само две вметки:

а) Помниш ли един случай с едни таксиджии и една битова трагедия? Тогава премиерът на България беше пред парламента, пред протестиращата (неизвестно срещу какво) тълпа

б) Представяш ли си ако през 2000/2001 някой висш държавник беше ловувал, докато близките на жертвите ги издирват из шубрака? На коя страница щяха да са новините за този лов? 'Щот сега са на 10-12...

Анонимен каза...

Когато падна ракетата в Горна Баня нямаше държавен глава.
Същия този държавен глава излезе защото таксиджиите искаха неговата глава.ЧИста случайност че неговото управление бе лишено от много трагедии които се случват сега.
НИто Гоце в виновен за глобалното затопляне, нито някой от тройната коалиция да речем.А като президент беше на всички кризисни места през последните години.Така че дали е бил на лов или не, все тая.Това ако е повод да си подава оставката - къде точно е смисъла.
ТИ имаш близък човек от жертвите (моите съболезнования), но аз нямам.Съчувствам на всички със загуба, но това не значи че всички трябва да легнем и да ревнем.Както и да определяме ден на траур за все още неразпонати жертви - най-малкото е гавра с паметта им.^ известни и 3 ма - незнайния воин.Това Радане е глупава популистка плювка.
Още веднъж съжалявам за приятеля ти.Но да се прави политика от болката на хората е гнусно.По гнусно от това да ходиш на лов при подобно събитие

Анонимен каза...

Наком, не мисля, че Радан Кънев прави политика. Асен Агов и ДСБ може и да правят политика, но този автор - не мисля. Просто се подчертава, че е грозно в ден на смърт да причиняваш още смърт.

Анонимен каза...

"Не политизирайте случилото се с Първанов" - каза Наком, и заговори за Костов...

Анонимен каза...

Не си познал анонимка.Аз казвам - политизирайте го.Аз казвам също - продължете с тая кампания на омразата - за всичко е виновен гоце.И за пламналия влак, и за лошата реколта, и за това че не ми става, абе за всичко.Много искам точно така да проъдлжи, и да загубите тези 4 или 5 % които са ви останали подкрепа.Да се свърши с това смешно дясно, което политизира всяко лайно паднало по българските пътища, и на което все някой му е виновен.
А точно личноста Костов, някой гледа ли го от трибуната?.
Ако това е вашия лидер, много ми харесва ролята да съм ви опонент

Анонимен каза...

Наком,

Чел съм твои мнения, в които се оплакваш, че много хора те определят като комунист, без да знаят достъчно за възгледите ти. А сега ти ме набута в някакви категории, без да знаеш абсолютно нищо за мен (освен че не обичам противоречията :) ). Единственото, на което исках да обърна внимание, е че в думите ти има противоречие. Къде видя омраза в моите два реда, кои са тези "вие", за които говориш, и защо аджеба аз съм сред тях, какви лайна, какъв Костов, какво смешно дясно, какви 5 лева? Напълно безпричинно се нахвърляш върху мен, гoвориш за омраза, а цялото ти излияние сякаш е пропито с нея...

Анонимен каза...

Мръсен комунист.Тури му пепел.Скравенска порода.
Имам на предвид че Костов днес бе ужасно жалък в пенявенето си от трибуната.Има резон дори и за такава глупост че държавния глава не е симулирал мъка по жертвите (които са му никакви) да му поиска оставката.Все ще се намерят мразещи президента и лично засегнати от горящия влак да го подкрепят.Но тази драма която спретна ваньо от трибуната беше направо фарс.Нямам думи.Това исках да кажа.Жалко че не си ме разбрал.А и още нещо не си разбрал - не се оплаквам.Не и на анонимни.Но не е тук мястото да си ръся мислите, постинга е малко на заупокой.

Анонимен каза...

Напротив, много добре те разбрах. Аз мразя, политизирам, правя кампании, Костов ми е лидер, и не съм сам в това, а и "постинга е малко на заупокой". Бъди здрав, Наком...

Ангел Станоев каза...

Венсеремос, Накоме. Не на империалистическите посегателства над Седефчов!

Радан Кънев каза...

Накоме,

Ако щеш вярвай, снощи около 10 вечерта разбрах, че ДСБ са искали оставката на Първанов и Иван Костов се е изказвал в Парламента.

Моят акцент изобщо не е върху ловуването на Първанов на 1 март (крайно неуместно е изобщо президентът да се изживява като бай Тошо и да му организират спец хайки, но това е отделна тема).

Възмущението ми е от мръснишко-уклончивото измъкване, от полу-истините, от ослушването на водещите вестници.

Това е ужасна емблема на целия тертип на общуване на властта с гражданите - "прояви" на тъмно, засекретени документи (всички енергийни договори например), затулване на всеки проблем. И всичко това с услужливото съдействие на основни медии.

Николай Павлов каза...

"Бил в региона, но не стрелял", ми прилча поразително на "има папка Гоце, но нито ред от мен". Очевидно лъже и в двата случая, при тва доста плоско, нагло и бездарно. То и за да излъжеш убедително, дето се вика, се иска талант, но за простоватия народ български и толко стига!

ремонтиране на пожарогасители каза...

Това, че...." Президентът не е имал прояви, които влизат в противоречие с трагичните събития, свързани с пожара във влака, посочват от "Дондуков” 2 пред Дарик радио, но без да дават повече подробности...." не виждам какво общо изобщо има със самият случай, но както й да е все трябва да се пише нещо и да се очерня някой висше стоящ, нали трябва да има някой виновен, макар че не го харесвах този президент, не мисля че е имал общо.Блога ви е супер, дано по често добавяте нови статии.

пожарогасители- ремонт каза...

Много ми харесва вашият блог, понеже е много откровен и се пише това което се мисли без страх, особено това...."излишно е да коментирам гнусната комсомолска уклончивост. Никой не пита какво не е правил държавният глава на първи март. Не е правил много мръсотии, убеден съм. Не може всички мръсотии едновременно...." така е. Но само ние сме си виновни кои са на тези постове понеже ние гласуваме, сега е нормално едни да са доволни други не, но такова положение както сме сега показва че имаме нужда от коренна промяна. Само като се сетя както става сега в Сирия хората как искат да се върне старото управление, до там с стигнали че няма от години вече нито вода нито ток, което е жестоко.

ремонтиране на пожарогасители каза...

Нека само уточним, че вече благодарение на интернет и на програмите които има там може да се направя така, че всеки един от нас дори да бъде на място което дори не е посещавал и в сънищата си ,като се монтира неговият образ, затова не е добре да си правим прибързани заключения за това дали е бил на лов президента- бившият, или не е бил. Благодаря ви за статията, според мен е редно да се реши този проблеми самият той да излезе и да каже какво е правил тогава.

ремонт на пожарогасители каза...

Ако започнем да публикуваме всички съобщения , в които се извиняват или просто информират всички граждани, то наистина е се получи една голяма пародия и глупост.Но все пак само ние сме си виновни, само от нас самите зависи кой ще ни управлява.Би трябвало да можем да дадем шанс на всеки, но след първите месеци ако няма някакви положителни отзиви и резултати да се махат и да дойдат следващите, само така ще се научат на ред.Но пък знаейки колко крадливо племе сме българите,всеки като открадне..нищо няма да остане.

ремонтиране на пожарогасители каза...

Всеки прави каквото си поиска. Доста е тъжно да виждаш как някои живее на гърма на чужди хора. Хора, които работят и се стараят да изкарат пари, за да нахранят своите семейства и изведнъж някой, който е решил, че го мързи да плаща да лъжи взима чуждото.С тези извинения до никъде няма да сте стигне .Напълно сте прави.Нужна е една огромна промяна, но не знам дали все е готов за нея.