вторник, 27 ноември 2007 г.

Община Балчик обявила търг, открит само ... за общинари

Вече много малко абсурди могат да ме изненадат... Сблъсквам се с наглостта и арогантността на българската администрация всеки ден на работното си място и при епизодичните си обществени деятелности. Все пак тази информация от сайта на ДСБ-Балчик ме порази:


"До председателя на Общинския съвет - Балчик е постъпило предложение от Кмета на Община Балчик за продажба на имоти частна общинска собственост, чрез провеждане на конкурс, до участие в който да бъдат допускани само служители на общинската администрация..."
Sic. Край на цитата.

Общинският съвет, изненадвате ли се, взел, че одобрил това предложение и насрочил въпросния търг само за богоизбрани:

(навсякъде клик за увеличаване на снимката)




За чест на общинската организация на ДСБ в Балчик и лично на председателя й - г-н Петър Петров, е взето решение г-н Петров да обжалва решението на ОбС пред Административен съд - гр. Добрич:


Решението, дори в нашата съдебна система, може да бъде само едно:


........................................


Важното е да има кой да обжалва.
Това е то гражданското общество. Избори, резултати, коалиции...

Петър Петров загуби изборите в Балчик. Не можа дори да влезе в ОбС... Но направи за общината доста повече от всички, които си купиха местата в съвета - защити правата и достойнството на гражданите на Балчик.

1 коментар:

Анонимен каза...

epitropovСлучайно попаднах на Вашите каментарии и статии. Несъжалявам!Паздравявам Ви!Независимо ,че не споделям партийната Ви ориентираност, си признавам ,че именно в изказването на мнения и становища се ражда по ГОЛЯМАТА истина за живота СЕГА.Партийните пристрастия за мен са само за времето на предизборната кампания. В останалото време трябва да се проявява само гражданската позиция на всеки който се смята, че е БЪЛГАРИН.Аз вярвам в младите ХОРА и дерзайте ,така само ще се промени страната ни!