петък, 16 ноември 2007 г.

Пак ще местят креватите

И МВР се обяви за нов Наказателен кодекс

Вътрешният министър Румен Петков подкрепи в петък искането на прокуратурата за създаване на нов Наказателен кодекс и промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които да разграничат нарушенията на закона на престъплния и простъпки. Според него това би създало възможност за по-бърза работа на правоохранителните органи, като припомни, че в момента дознателският апарат в ръководеното от него ведомство е претоварен със задължения. Позицията бе изказана в рамките на Националната конференция по проблемите на борбата с престъпността, организирана от Съюза на юристите в България.

(Информация на Медияпул. )

Малко взе да ми омръзва. НК е толкова променян, че отдавна не само е "нов", ами и върнаха "стария".
За НПК единствено много способните адвокати-пеналисти знаят коя точно редакция е в сила. Отдавна съм се отказал да следя измененията...

Междувременно:

След назначаването на бившият прокурор Бойко Найденов за директор на Националната следствена служба (НСлС), темата за увеличаването на правомощията на структурата стана модна в средите на управляващите. В петък изненадващо и в специално обръщение до участниците в конференцията и президентът Георги Първанов взе отношение по този въпрос.
Мдаааа, темата за правомощията на следствието винаги е модна. Да припомним, че същата коалиция ги оряза наскоро. Сигурно Гоце и тогава е "взел отношение", като специалист един вид. И той е нещо малко ченгенце, нали така.

Писна ми да местят креватите. Смяна на курвите искам, отгоре до долу по курвенската йерархия.

Няма коментари: