вторник, 1 април 2008 г.

Честит ден на "Интелектуалеца"

Ние познаваме Румен Петков и високо ценим неговия принос за стабилността на Република България и институциите на държавността, за просперитета на културата и цялостното развитие на нашия град...

... последователната и активна позиция на Министър Румен Петков в политиката на Правителството за борба с организираната престъпност и корупцията има своите позитивни резултати, които се отчитат от европейските ни партньори...
(Oт тук)
Абсолютно основателно твърдим, че Плевен се гордее с Румен Петков. Не само заради усилията му в борбата с организираната престъпност и корупцията, а и заради непрекъснатият му ангажимент към Плевен и плевенчани. Високо ценим и неговата съпричастност и помощта, която винаги е оказвал за развитието на града ни и в частност на спорта...
(От тук)
Сърбите са наши братя по кръв и вяра, днес предаваме тях, утре ще бъдем предадени ние. Преди седем години правителството на Иван Костов разреши от българското въздушно пространство да се извършват варварски набези на натовските бомбардировачи, които атакуваха братския сръбски народ...
(От тук)


Пак прибягват до лъжата, също както и тогава...
Лъжеха преди без нужда, а сега им се налага.
(От Радой Ралин)

Животът в постоянна лъжа, лъжата като професия нанасят непоправими щети на личността. Тъй наречените дежурни "интелектуалци" (същите, които наричам "Гоцевите"), са доказателство за този факт. Цял живот грухали от възпяването на примитивната селска тирания на Живков, цял живот писали оди за един режим, в чиито ценности - естествено - не вярват.

Сред тях може би има талантливи творци, и може би - способни спортисти (без да коментирам "интелектуалската" същност на спортната дейност).

Но общият знаменател е Лъжата.

Днес те празнуват патронния си празник, без да са се отказали от стремежа си да го направят национален...


5 коментара:

Анонимен каза...

Да се слагат първите два цитата под общ знаменател с третия е манипулативно и според мен не подхожда на този блог.

Радан Кънев каза...

Да - манипулативно е. Но не е невярно.

Манипулативно е преди всичко една групичка "спортисти, интелектуалци и редови патриоти" да злоупотребяват с известността си - която дължат на конюнктурно поведение и слагачество, а често и на сътрудничество със службите - за да защитават разнообразни позиции само с една обща точка - защита на статуквото.

Знам позицията ти за Косово и я уважавам. Ни най-малко обаче не уважавам пасквила на т.нар. интелектуалци.

Анонимен каза...

Не съм фен на много, може би повечето от подписалите се под петицията за Косово, но това няма значение.
Абсолютно не съм съгласен, че тази петиция се опитва да запази статуквото, защото дори само заглавието й казва почти всичко за патологичните реалности на власта в България.

Другите две петициики за Петков казват съвсем друго нещо за властта, колко е хубава и чиста. Затова реагирах така остро.

Радан Кънев каза...

Писмото на интелектуалците за Косово има според мен три свръзани аспекта:

а) Да умие сурата на президента пред мнозинството от избирателите му, които са против независимо Косово. 90% от подписалите писмото са с огромен личен принос за избирането на това правителство и този президент, съответно - и за пълния хаос на външната ни политика.

б) Да даде рамо на руменпетковската (т.е. президентската) фракция в БСП, която удобно се е дистанцирала от външнополитическите решения (неизбежно непопулярни сред червения електорат) за Косово, Ирак, разширението на НАТО и пр.

в) Да направи извинителна демонстрация пред Азиатския департамент (или както сега се казва) на Руската монархия. Един вид - има добри, които подписват енергийните договори, има и лоши, които признават Косово.

Та цялата тази петиция е лице, фасада на една лъжовна политика на най-мафитоските кръгове в БСП, които се дърпат погнусено от решение, което сами са взели.

Съвсем отделен е въпросът можеше ли да има друго решение. И тук отговорът е ДА, можеше. На "западния" натиск може да се устои, ако имаш топки (с извинение) да устоиш. Защото е много удобно да напомнят ролята на Костов за "коридора", но да забравят, че той не допусна (въпреки силния натиск от САЩ) албански бежанци в БГ, нали?

Моето мнение е съвсем отделно - аз не меря лъжите на другите по моето мнение, а по фактите.

Анонимен каза...

не може една групичка хора да претендират че говорят от името на обществото
http://independentrevue.wordpress.com/2008/03/26/jee-mi-se-ot-intelektualci/