вторник, 9 юни 2009 г.

Резервите

Какво няма да бъде същото след три седмици?

Ковачки няма повече фабрики и служители, които да „помоли да му повярват“.

Ахмед Доган няма повече секции за отдаване под наем.

Сакскобурготски има само една Меглена Кунева.

Бисеров има само един Пламен Юруков.

И най-важното – всички аргументи на управляващите тежат само при ниско участие. А след близо 40% на изборите за ЕП е съвсем естествено да очакваме участие на поне 60% от българите в парламентарните. Тогава 361 гласа имат друга тежест...

Техните резерви свършиха. Нашите са два милиона.

Или, както се пее в една песничка, която вече цитирах в този блог:


We fired our guns and the British kept a'comin.
There wasn't nigh as many as there was a while ago.
We fired once more and they began to runnin' on
Down the Mississippi to the Gulf of Mexico.

.

22 коментара:

Belomore каза...

Разгеле!
Най-накрая някой от СК да каже нещо смислено, а не да се тюхка, че 361 не били гласували или че народът е прекалено прост, за да разпознае спасителите си.

Точно така - има резерв, този резерв трябва да бъде убеден и мотивиран да гласува. Ако СК не успее да "дръпне", значи просто толкова си може и тогава никой няма да й е виновен.

Kolega каза...

Радане,
Ако си говорим откровено - не мислиш ли, че Доган демонстрира сериозен потенциал? Всъщност, ако погледнем малко по-надълбоко - не мислиш ли, че ДС демонстрира много сериозен потенциал изразен в Доган, Гоце, Б. Димитров, Б.Борисов, Яне, Ковачки и тем подобни? Не че до последно няма да агитирам всичките си познати и непознати, но не виждам много поводи за оптимизъм, за съжаление.

Шебек каза...

Хубаво е че си оптимист, но не разчитай само на него. Резервите трябва да се активизират. Ходи по селските площади и се срещай с хората там, нищо че не са от твоето тесто, нали и на тях смяташ да помагаш като влезеш в управлението. Говори им, обяснявай им, остави ги и те да ти говорят ... пък туковиж пламнала любов.

Търновец каза...

Прав е Беломоре ... Радане, ако това ще те успокои след съвсем кратко и повърхностно проучване очаквайте 6 гласа повече за вас и 2 по-малко за НДСВ. Един съвет - може да е "Време за Добрите", ама "Старите Муцуни" вече не са актуалани и на ретро парти. Опичайте си акъла!

И.Е. Станков каза...

Радан е все още в предизборна кампания, така че е нормално да пише приповдигнато, но съм съгласен повече с Колега. Доган показа абсолютната си мощ и арогантност на тези избори. Колко сигурен трябва да си в себе си и в контрола си над нещата, че да подкрепиш на практика, не една а две стаелитни партии.

А относно резерва, разбира сe че го има, но вярва ли някой, че синята коалиция има и минимален шанс да го мотивира... Пък и дали ще си проличи в резултатите като гледаме как се нареждат нещата накрая в секциите.

Анонимен каза...

Според мен не бива да очакваш 60 на сто избирателбна активност... няма да е повече от 52 на сто - гледам данни които ми казват точно това. Обещавам да си посипя главата с пепел след изборите ако е резултата е различен.
Второ, защо си сигурен че онези които не гласуват са точно резерви на сините? Нали преди изборите отдясно се чуха приказки че високата избирателна активност ще накаже иправляващите - ама това не се случи... Не можешх ли просто да предложиш, че това са хора на които не им пука ни за ГЕРБ, ни за СК, ни за управляващите в момемнта... Че това са хора отвратени от политиците защото СА ЕДИН И СЪЩИ И НИЩО НЕ ПРОМЕНЯТ?
От сига съм сигурен, че СК няма да промени съществено резултата си след 20 дни... Ако не вярвате - ще повярвате тогава, когато гледате цифрите на реално подадените гласове....
Г. Младенов

Радан Кънев каза...

@ Колега & Иво Станков:

Няма спор, че Доган има потенциал. Аз казвам, че няма повече мегдан за кръводаряване. Самото ДПС може да си запази резултата и дори леко да го увеличи при леко повишаване на активността.

Иначе нещата са ясни - мине ли активността 50-55%, с всеки следващ глас ДПС се маргинализира. При една естествена европейска активност от 70%, ДПС е просто една партия със сигурно присъствие в НС и нищо повече...

Радан Кънев каза...

@ Г. Младенов: Сред негласуващите има всякакви, а мнозинството са тъкмо хора с описаната от теб съмнителна мотивация.

Все пак участието в избори е най-ниско в големите градове, сред активните обществени групи и сред младежите. Резерв там имат предимно реформистки или пишман-реформистки партии (което все е по-добре от ДПС и БСП)...

Ако Синята коалиция няма повече доверие (аз съм убеден, че има и тепърва ще има) - ОК, нека гласуват за други, нека си създадат други. Ама не. Нали "Зелените" бяха нови, различни, необременени - и какво?
"Отвратените" защо не ги подкрепиха???

templar каза...

Позволявам си известен скептицизъм. Би следвало нормалните, градски, "западни" хора да са тъкмо тези, на които им пука за Европа, т.е. биха гласували на европейски избори. Не мисля че СК има много резерв сред чалгарите, за които "ЕС е заменил СССР".

Освен това на европейските избори нямаше изборен туризъм. На парламентарните ще има няколко десетки хиляди български граждани, които ще дойдат с платени от турската държава автобуси за да упражнят конституционното си право...

Освен това, по съшото време няколко стотин хиляди други български граждани ще празнуват че е дошло лятото с подпухнали от скъпа некачествена ракия лица и таратор с много чесън на плажа в Китен, вместо в близкото до дома си училище...

Добави няколко хиляди ущипани гуспойци, дето няма да могат да принизят извисените си душевности за да гласуват за Х, У или Й в листата (все пак говорим за областни коалиционни листи с всякакви причудливи хрумки...

Прибавяме и още по-вулгарно пазаруване от дребните играчи които видяха, че:
- им се получава покупко-продажбата
- се очертава патова ситуация след изборите с голям потенциал за изнудване и пазарлъци...

И накрая - продължението на "На всеки километър" по всички медии + съдебни и процедурни хватки от
"17 мига от пролетта"...

Радан Кънев каза...

@ Templar:

Има логика, но не се съобразяваш с фактите. През 2007 на избори за ЕП десните избиратели проявиха уникален мързел, сега е само малко по-добре. Прочее, в цяла Европа на тези избори про-европейците не гласуват.

Стотици хиляди на плажа в Китен първата седмица на юли просто няма. За автобусите си прав, а за ущипаните гуспойци се надявам да не си...

Kolega каза...

Ок, значи обсъдихме резервите на останалите играчи. Да видим резервите на СК и как може да се постигне максимална мобилизация. Има ли човек към когото мога да се обърна, да му обясня какви са ми способностите и че разполагам с 1-2 часа на ден следващите 3 седмици? И той да ми обясни с какво мога да бъда максимално полезен? Например: мога да лепя плакати по улицата, мога да пиша по десетопръстната система, мога да броя до 100 и да пиша програмки и да решавам по-сложни статистически задачки. Сигурен съм, че има такива като мен доста.

Peter Petrov каза...

Подкрепям "Търновец". Той е стар хъш, иска бунт, иска смяна на агентите от ДС.
СК има потенциал не от 2, а от 4 милиона. Със старите муцуни се пропиля един удобен исторически момент, синята идея да се върне на сцената...
Г-н Кънев, погледни само за какво става дума - СК се бори с остатъците от царската шайка разбойници?!? И не може да ги бие, та отива на ръчно броене и т.н. Жалка ситуация ....

Анонимен каза...

Мноого арогантно templar, а да беше само то, с мед да го намажеш. Таратори и долнокачествена ракия, причудливи листи по вина на местните, да живей международното положение, пък не виждя общонационалните "чудеса" Н. Михайлова, Бориславов и Ив. Сотиров, и колко още. Може още да не е видяло и поканата към агент Иван. Ей заради такива като него има "ущипани гуспойци", пак добре, че не ги изкара внучки на АБПФК този път. Много здраве от една гуспойца и честита ви Нада. :-)

PS Не разбирам кое й е лошото на почивката през летния отпуск, премъдрий ми не успял кандидат-евродепутате.

Nicodile каза...

Ха дано. Само ме притеснява, че на тия избори автобусите от Турция май изобщо не дойдоха - за следващия Доган може и да събере още 150 хиляди гласа за трите си партии...

Лъчезар П. Томов каза...

Вижте какво, господа - с негативно отношение към избирателите нищо няма да добавим. Негативно отношение към престъпниците - ДА, към избирателите - НЕ. В тази връзка, коментарът на темплар колкото и да е точен е анти-реклама, тъй като читателите на г-н Кънев са по - умерени привърженици.

Време е да започнем да обичаме хората, не само да се грижим за тях ;)

Анонимен каза...

До вчера ги ругахте, че са тъпи, простаци и виновни, а сега - да ги обичате. Кой ще повярва? :-)

Хубавото на довчерашните драми е, че видяхте колко е важен всеки глас, отблъснат с подобно поведение. Видяхте, но дали го осъзнахте? Афиширането на християнските ценности не хваща дикиш, щом няма мъничко от едната - смирение.

Гуспойца

САНДО каза...

Не се безспокойте, резерви от разумни хора винаги ще има! Сигурен съм, че само емигрантите като мен, предпочели да гласуват на евро-изборите за кандидати от страните, в които живеят, са десет пъти повече от 361.

Не съм специалист по предизборни стратегии, но мога да си дам сметка, че спокойната и мъдра сила винаги надделява над динамиката на истериците и комбинаторите.

Ana каза...

Хубавото си е хубаво! Него и слепият "ще види". Страшното идва, ако нищо не се прави и се върви по инерция надолу. Разбира се , че има резерви, но има и други партии, а аз не съм уверена, че СК се доказа като можеща и работеща за просперитета на страната. Не виждам и коя може да я свърши тази работа. Цялата страна сме като една голяма фамилия с братовчеди и братовчедки до 9-то коляно. Много пазарлъци се правят, а това не говори добре за никоя партия.

Лъчезар П. Томов каза...

И между другото не очаквам никой освен анонимни алкохолици да ми отговори. Много хора просто не са порасли за тая тема ;)

Анонимен каза...

Стига с тоя Доган!На нас все някой от вън трябва да ни е виновен!Докато има общински ръководства на ДСБ,които правят кампания на принципа "...ми то който си гласува за Костов,ще си гласува и без агитация..." така ще бъде.По този начин избори не се правят,а още по-малко се печелят.А резерв има.Но не виждам някай да се е засилил да разговаря с тези хора,камо ли да ги мотивира да гласуват.

Анонимен каза...

Само костовистите са по-зле от комунистите!

САНДО каза...

Ах, забравихме само да упоменем единствената резерва на управляващите... Онази, дето ги държи на власт и осмисля битието им на некомпетентни и безскрупулни паразити... Иде реч за безличната и лоботомизирана маса на анонимните, бълващи безсмислени, злобни и напълно излишни коментари извън темата на дискусията. Благодаря ви, анонимни, че персонифицирате интелектуалното небитие и нещастието на страната ни!