петък, 12 юни 2009 г.

Петък 12-ти

Суматоха - пишат се листи и се издигат кандидати от всички партии. Бойко издига БДШНИМ.

(снимка Actualno.com - да се изплатят спешно вредни на фотографа!)

Толкова по-зле, не само за Бойко...

Утре пак започва кампанията, след седмица официална почивка. Ние сме на моста на влюбените :) , в 17.00 часа.


Страхотно интервю на Йордан Христосков в "Дневник" - дано има кой да чете.
.

10 коментара:

Анонимен каза...

Има.
10х!
ivhigh

nakom каза...

Една хубава статия, казва се "Костов с букет цветя при Бойко: ”Бъди лидер!”.Ето и линк, http://dnes.dir.bg/2009/06/13/news4607776.html.
Какво точно се случва, когато се разбере че сме паднали в капана.Много просто - вадим език, разтваряме бузи и започваме да "преговаряме".

Анонимен каза...

Г-н Кънев,сън не ме лови...Вчера узнах, че синята коалиция се е съюзила с оная паплач от НДСВ, която беше в основата на почти убийството на демократичните сили в България. Ужас! Тези Свинаровци, Шулевки и т.н. разбиха СДС, унищожиха що народ, оставиха го без работа...И сега биват приети ...в лоното на девокрацията. За какво говорим? За кого да гласдувам? За своите убийци? Отговорете ми,г-н Кънев! толкова ме е срам от тома решение на синята коалиция, та затова си позволявам да бъда анонимен - просто съм агитирал толкова хора за демокрацията,1 а сега толкова от тях ми пишат гневно...Кажете какво да им отговоря? Попитайте Костов и Мартин...
Зная,че политиката е ... работа, но чак пък дотам. А и тези наши лидери чавка ли им е изпила акъла - никой не иска и да чуе за тези отрепки,синоним на корупция,наглост,безочие, а ние се съюзяваме с тях?!?

Анонимен каза...

Положението в България е страшно, защото всеки си гледа интереса. Настъпиш ли го, тогава е много искрен. Ето и този Христосков - един голям шмекер. Способен е,но е шмекер. Нали виждате на колко места работи,кога смогва,а и беше и в изпълкома на футболния съюз - той самият много добре си затваряше очите, за да продължават босовете на футболистите да плащат осигуровки на минимални заплати, а те да вземат хирляди...и колко още други неща...А сега горко плаче. Ето това е трагедията на българите - тарикати, себеуреждане, далавера...

Анонимен каза...

Zashto trabva da vi otgovara Kanev.Vie namojete mai da se dosetite za kakvo shte posluji Svinarov.Tam kadeto nashti namat kandidat shte e toi pona da otkasne nakoi glas.

Анонимен каза...

Сигурно ще бъде страхотно откриването на кампанията - сишните ги бива да правят таквиз неща... Но въпросът виси - на моста ще бъдат ли свинаров, шулева, пламен панайотов? Сигурно трябва да са там - те са важна част от СК...
Георги Младено

Анонимен каза...

Продължавам да призовавам към разумна кампания! Все още има време. Направете нещо различно! Дотук бяхте банални и скучни! Цитирам мнението на Milen Orozoff в блога на М. Димитров:
"Сега обаче е много важно лидерите на ГЕРБ и сините да изяснят за себе си и за публиката какво точно искат - да свалят тройната коалиция или да съставят дясноцентристко правителство. Разлика има. Ако концепцията е “Да бутнем триглавата ламя, пък после ще видим”, това означава да се търси емоцията, стихийният антиелитистки гняв. Вековната злоба на роба. Така кампания се прави по-лесно, но успехът е съмнителен. Изборите в неделя показаха, че за огромен брой българи провалът на тройната коалиция не е нещо самоочевидно. Тук влизат и избирателите на БСП, ДПС и НДСВ, и голяма част от негласувалите. Стана ясно, че властта няма да падне сама като зряла круша.

Негласувалите, дори да не са възхитени от Станишев и ортаците му, не са убедени, че Бойко и Костов са по-добрата алтернатива. Тъкмо с тези скептици трябва да се работи, ако десните искат да разширят електоралната си подкрепа. Те обаче няма да бъдат привлечени с евтини лозунги и лъскави клипове. Ресурсите на чисто негативния, протестен вот са ограничени. Освен това там десните имат тежка конкуренция. Ще трябва да надминат Волен Сидеров в омразата към ДПС и да се препират с Яне Янев кой по-голяма камионетка за престъпници ще извади. А, както се знае, революционният гняв не обича умерените. За капак на всичко след изборите поради липса на други ходове десните ще трябва да съставят правителство със същите гласовити популисти, с които дотогава са се надвиквали. Едни партньори, чиято предвидимост е силно проблематична. Това е сигурният път към загатнатото от Доган временно правителство, което ще управлява с екипността на орел, рак и щука в условията на тежка икономическа криза и ще изкара година или малко повече, за да се завърне след това БСП с 45% подкрепа.

Вторият, по-труден вариант е ГЕРБ и особено “Синята коалиция” да изнесат една активна и съдържателна политическа кампания, в която да заложат параметрите на бъдещото дясноцентристко управление. Да направят всичко възможно да привлекат гласовете на здравомислещите негласуващи, вместо да се борят за електората на “Атака”. За целта трябва да бият Станишев на терена, който той си мисли, че е негов - експертния дебат. Във всяка сфера трябва да стане ясно на всеки какво десните предлагат и защо то е по-добро. Например борбата с престъпността и корупцията - вместо да повтарят лозунги, сините трябва да накарат под път и над път да се говори за идеята им за извеждане на прокуратурата от съдебната власт - което ще я превърне от тайна ложа на хотелиери и съветници на мафията в отчитаща се пред парламента и обществото институция. Програмата на “Синята коалиция” е пълна с подобни идеи - те обаче не достигат до обществото, не пораждат дебат. Ако иска да има успех, “Синята коалиция” трябва да спре с инфантилните клипчета и анимацийки и да започне да излъчва идеи, които предлагат решения на конкретни проблеми в конкретни сфери за конкретни електорални групи."

Анонимен каза...

Хайде стига превземки, какво ви пречи Свинаров! Ако донесе хиляда гласа, берекет версин! Какво, Михаил Михайлов по-стока ли е? Свинаров поне има' доблестта да се откаже от паплачта на царистите и за разлика от Борислав Великов не се лепна за разни помияри от РЗС. Има прагматичност в присъединяването му към Синята коалиция. Не че ми е симпатичен, ама тия фасони на стари госпожици - тоя не е достоен, оня има леля в Германия са силно онанистични. Всеки, който не е омърсен със сътрудничество с комунягите, може да допринесе за битката.
Константин

albert venn dicey каза...

И какво му е страхотното на интервюто на Й. Христосков?
Фактът, че подкрепяш безумствата на този бивш председател на НОИ, е още една причина да не гласувам за "дясната" Синя коалиция.

Анонимен каза...

Имам поглед върху работата на Христосков - той е от хората, които заедно с Иван Нейков изнесоха тежестта на прокарването на пенсионната реформа с понасянето на всичките й негативи, реформа, без която очевидно щяхме да сме загинали. Както се видя, на управниците след Костов на два пъти им мина през ума да посегнат на създадената по негово време система на НОИ и самите те се паникьосаха от идеята си. Въпреки всички попълзновения в НОИ остават да работят читави хора, назначени още по време на правителството на Иван Костов, за разлика от НАП, където персоналът е назначен по време на това правителство. А с това, че няма да гласувате за Синята коалиция, ще ми накривите шапката. Всеки си пати от акъла. Дето казват руснаците: "На инат на баба ще изляза да ми замръзнат ушите".
Константин