понеделник, 17 януари 2011 г.

Да пиеш топло пиво е беда ...


Толкова съм бесен, че не ми се пише. Абе, почти не ми се говори.

Историята се повтаря, и бих казал - всеки път като фарс, ако не бяхме толкова трагично вътре в нея. Все същата топла, изветряла "Леденика" в отдавна отворена пластмасова бутилка.

Хората, които държат реформите да спрат/да не започнат, имат изпитан начин да подменят дневния ред.

Хората, които не могат да се справят със стопанската криза, със скапването на здравеопазването, с наказващата труда социална система, в крайна сметка - с бедността, са винаги готови да водят ченгеджийски разговори.

С хора, които не правят разлика между "печалба" и "далавера" не може да се говори. Както писах миналата седмица,

От едната страна стоят червените ченгета около Румен Петков и техният политически слугинаж около лоялния гражданин Петров. От другата -"десните" ченгета от ГЕРБ. Между тях има нещо твърде общо - доказаната неспособност да проведат разумна стопанска политика, да осигурят заетост, да дадат въздух на дребните й средните -предприемачи. Изглежда, че провалът на БСП и ГЕРБ да дадат свобода за развитие на бизнеса не е случаен. Той се дължи на желанието за цялостен политически и административен контрол, което прозира в безпричинното подслушване.

... Тази седмица нещата изглеждат по-зле.

Според шаблонния "култов" цитат, цакат ни с топла бира.

Изборът е изобщо да се откажем от идеята за бира в пластмаса, ама за това - по-късно.
.

4 коментара:

Анонимен каза...

бе виж сега, това правителство поне не вреди като предното. а и още се чудя атаката от дс режисирана ли е или се дължи на някаква свършена работа.

Unknown каза...

Какво значи да "подменят дневния ред"? Това правителство за година и половина имаше медийна подкрепа, висок рейтинг и пълен комфорт, а реформите са на 0 всичко е на самотек. Това правителство няма дневен ред и в това е проблема.

Анонимен каза...

Povtaria se scenariat s Ivan Kostov. Oglupeliat ot beznadejnost BG narod shte bade otnovo precakan s topla bira.
Radane, izviniavai. Kak da vi pomognem. Az lichno sam simpatizant na Siniata koalicia i na Kostov nai-veche. No se chuvstvam predaden. Znam, znam. I nego go predadoha. No toi ne go obiasni. I s tova stana sauchastnik. Kajete kakvo vi lipsva, za da ste istinskata alteraniva (kakvato ste) dori i sled moshtna chalga promivka na mozaka. BG zagiva. Tribva da se napravi neshto.

Анонимен каза...

Самоцитирането, казват, било израз на скромност на характера - и на възвишеност на душата :-)