четвъртък, 3 януари 2008 г.

No Sense - 3 или още една Нова година в Пловдив

Преди година, в стария блог, споменах за традицията да празнуваме Новата година в бар No Sense в Пловдив, квартал "Капана".

Една от най-добрите страни на заведението е постоянството - съществува повече от 10 години с добър интериор, отлична музика, прилично обслужване и повече от добри цени.


Като стана дума за цени, ето го и "менюто":


Имахме удоволствието да гледаме Гоце Първанов (с извинение) на голям плазмен екран, но ... без звук. Пак е неприятно, но се търпи. Едва вчера, от блога на Иван Бедров разбрах, че г-н държавният глава е обявил баницата за символ на живота... доста показателно за ценностната му система. Е, след словото на президента се започнаха някакви хора. Аз хоро не играя, та поне го заснех:


След това, същинската веселба. Нова година е официално безсмислен празник, за разлика от Коледа, той няма никакво духовно послание. Просто повод за организирано, групово и общо взето социално-задължително напиване. Понякога е много мъчителна тази процедура, но аз не мога да се оплача от компанията си. Заедно сме от зората на 90-те, та сме се научили да се напиваме заедно по един общо-взето приличен начин.

Аз явно съм бил попрекалил (в минало-бешело време), защото съм заснел любимата в доста застрашителен етап от настъпление:


А мен са заснели в притеснено-отбранителна позиция:


На плазмата зад мен Ивана омайва публиката на площад "Александър І" в София. Имах чувството, че "участието" на любимата на Гоце и Боце певачица продължи вечно. Вече съм убеден, че кракът ми няма да стъпи на "празничния мегдан", поне докато управляващите в България имат подобен вкус...

При нас ТВ-то беше без звук, та само съчувствах на малцината нормални, сбъркали да се занесат на площада.

Гоце, Ивана, повече пиене от полезното... преживяхме и тази Нова година.

Остава да си пожелаем здраве и успехи.

3 коментара:

Анонимен каза...

"Нова година е официално безсмислен празник, за разлика от Коледа, той няма никакво духовно послание. Просто повод за организирано, групово и общо взето социално-задължително напиване."

Много ме изкефи това изречение. Точно затова сложното прилагателно "коледноновогодишен" ми звучи като "на София Бойко", оксиморон.

Анонимен каза...

Честита Нова година!
Да е здрава, спорна и добра 2008!
Поздрави, Таня Соломонова

Анонимен каза...

В качеството си на имал нещастието лично да гледа със звук няколко десетки минути от новогодишната програма на бе-не-те-то от мегдана, позволете да добавя още един мега кич, който функцията mute е спестила на г-на Кънева - а именно, как минути след края на Гоцевата сказка и преди рецитала на н.а. Ивана на мегдана не се лееше Дико Илиев, а една несмаслена српска песничка, която театралният корифей Ал. Морфов реши да нарочи за много народописхологическа в нашумялата си постановка "Къчове", пърдон - "Хъшове".
Вероятно чута от Морфов в македонската си версия по време на някой небивал балкански криейтив уъркшоп, сладникавата шумадийска мелодийка беше изпратена с патриотичен възглас "Да живеее Българийъъъ" от председателя на съюза на артистите в същата и водещ културно-масовата проява, г-н Мутафчиев, чийто неповторим образ несъмнено ще остане запечатан в паметта на българина като Ачо Ц..., пардон - Рома, от продължението на "На секи км" - "Дунав Мост".
Т'ва последното (за образа) беше чисто и съвсем излишно, но пък искрено, заяждане, ама шъ мъ прощавате - все пак, за разлика от мен не сте преживели емоцията, която споделям!