вторник, 22 юли 2008 г.

Честит юбилей!

Докато четете това, аз (по предварителни планове) тръгвам от хижа Вихрен за хижа Демяница.

А един доста по-сериозен планинар от мен навършва 80 години.

Въпреки всичките хули и подигравки, г-н Беронов пое своята отговорност и днес - на фона на енергийната криза, увеличената зависимост от Русия и оливането на Гоце Първанов - посланията му от есента на 2006г. звучат още по-вярно и актуално.


Моите блогърски занимания започнаха прочее именно по повод кандидатурата на г-н Беронов, с ето този постинг.

Две години по-късно, отново бих подкрепил същия кандидат. Писна ми това охулване на почтените хора, писна ми да забравяме заслугите и труда. Не става така.

Надявам се, че г-н Беронов е в крепко здраве и се радва на обичта на близките си, в заника на един достоен живот.


ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!


8 коментара:

Unknown каза...

Сега, от дистанцията на времето се вижда още по-добре защо г-н Беронов щеше да бъде по-добрият президент.
Честит юбилей и от мен!

Belomore каза...

Така си е. Щеше. И тука идва още веднъж отдавна вече доскучелият въпрос - беше ли възможна по-добра кампания и по-достойно поведение от страна на т.нар. десница. Вярваше ли си въобще посочената десница (умишлено използвам иначе некоректното обобщение), че може да победи Гоце или поне Болен. Въпросът е скучен, но важен, защото същата тази "десница" трябва сега да отстрани от властта "Тройной" и върне България в нормалния й европейски ход.
А иначе поздравления за юбиляра и от мен!

Unknown каза...

Трябва да си спомним и шикалкавенето на "неформалния лидера на най-голямата опозиционна партия" и да не се самозалъгваме, че сега ще се държи по друг начин.

albert venn dicey каза...

Неделчо Беронов определено щеше да бъде по-добър президент (поне назначенията му в Конституционния съд нямаше да са правните му съветници) от Георги Първанов и то не защото е юрист, не историк, а защото даваше вид на нормален, земен човек, не на ляв псевдоинтелектуалец.

Не че нямаше своите недостатъци - говоренето му за "социална справедливост" или някои от позициите му докато беше съдия в Конституционния съд, които аз смятам да доста антилиберални (примерно държавата може да застави лекарите или други професии да членуват в съсловни организации - което не е нищо друго освен корпоратизъм; държавата може да гони както си иска чужденци, при това с разни "тълкувателни" закони; изискването един магистър-фармацевт-една аптека), не ми харесваха. Въпреки това обаче меше и си остава един достоен и ерудиран човек.

За жалост обаче не можахме да го изберем. Нищо, 2011 г. да се готви съдия Р. Янков -:)

Честит юбилей и дълголетие от мен на съдия Беронов.

Анонимен каза...

Честит Рожден Ден на юбиляра! И дано се радва на крепко здраве!

Анонимен каза...

Беронов със сигурност щеше да е по-свястният президент. Да е жив и здрав.

Но никога няма да забравя гъзолизането от страна на "тъмносините" спрямо Бойко по време на кампанията. Оттогава просто не искам да чуя за тях. Това ли са принципни позиции?!

И Неделчо съвсем не се възпротиви на тези акции, което съвсем не ми направи добро впечатление.

Анонимен каза...

Пожелавам ви хубаво време в Пирин!
Каменов

Анонимен каза...

Ne sme dorasliza dostoen prezident.Kakvito sme nie takav i prezidenta ni.Ana Stankov samo shte mu kaja she ido sega se govori she Kostov napravi Zelenogorski kmet s glasovete na zhiganite no plevenshani shte sa mu veshno priznatelni.