вторник, 23 октомври 2007 г.

Stand up for your rights

“Между перото и баданарката”

“Поглед” обезглавен заради публикация за “Труд”

Безпрецедентна чистка във вестник “Поглед”, орган на Съюза на българските журналисти (СБЖ), е станала на 17 октомври. Заради статия за учителската стачка, озаглавена ““Труд” отново се изходи върху вентилатора”, са уволнени главният редактор Евгени Станчев, първият зам.-главен редактор Тодор Токин и зам.-главният редактор Румен Леонидов, съобщиха от СБЖ.

Решението за санкцията е било взето от управата на СБЖ, който е наследник на едноименния казионен комунистически орган. Уволненията са мотивирани с “неспазване на професионални критерии и етични норми и уронване престижа на СБЖ”.



Тук вече някой е преминал границата на търпимост. Доскоро поне се лъжехме, че имаме свободни медии.

Или поне, че медиите ни не са свободни благодарение на продажничеството и автоцензурата на лайна като Бареков или на миналото на агенти Алберт, Димитър и вся осталная...

1 коментар:

Анонимен каза...

da,kakto e prieto u nas, otsvirvat komentiralite deyanieto, a ne negovite izvwrshiteli. Zagrijeni za liceto na bg-journalistika, propusnaha da otbelejat lwjite na TRUP-ovete, chengetata kato Albert, slujili za rodinu i partii, da ne govorim za gsin Prezidenta, koyto ne iska da znaem, che e bil Goze, kakto i che Mandjukov mu e podaril mezonet. No Indjev da mwlchi!

Pozdravi, Radane.
Ekaterina