вторник, 13 ноември 2007 г.

Следизборно-общински

Според информация на Медиапул, СДС и ДСБ окончателно са решили да имат отделни групи в Столичния общински съвет (СОС). Или по-точно, 5-имата от СДС-София окончателно са решили да бойкотират споразумението за обща група...


Не съм изненадан, но все пак съм разочарован. Не че общата група ми е била особен мерак. Но е обидно за избирателите на ДСБ - гласът им е използван за ракета-носител на хора, които те не одобряват. Общата група и съответно - обща политика би била все пак известно оправдание за паритетното подреждане на листата и запушването на носа. А запушването беше голямо...

И тъй, лошата новина е, че най-вероятно сме избрали самостоятелна група на СДС начело с ето този субект:

Добрата новина е, че групата на ДСБ най-вероятно ще се води от Димитър Бъчваров:

- изключително почтен и компетентен политик, експерт и фин, културен човек - просто рядкост по нашите ширини и дължими:)


Междувременно, преизбраният кмет на София Бай Бойко за пореден път се оваля в собствения си боклук:


Фотограф: Юлия ЛАЗАРОВА [Дневник]

Отпадъците на София най-вероятно ще се съхраняват временно на площадката в Горни Богров, след като бъде изчерпана квотата за сметищата в Цалапица и Карлово. Това стана ясно от недомлъвките на столичния зам.-кмет Мария Бояджийска и зам.-министъра на екологията Чавдар Георгиев. След поредната работна среща между общината и Министерството на околната среда и водите (МОСВ) двамата отново не дадоха категоричен отговор как ще бъде решен проблемът с отпадъците.

Капацитетът за депонирането на балите ще се изчерпи до 7-8 дни и увеличаване на квотата няма да има, съобщи пред агенция "Фокус" кметът на Карлово Найден Найденов.

Някой може би си спомнят, че Бай Бойко обеща завод за боклук през 2007?

Аз не... Опитах да си припомня, но се оказа, че страницата с обещанията му вече я няма:
Няма вече "ГенералНА промяна", има само открито оплескване, гарантирано от ГЕРБ. На всеки трябва да му е ясно, че Бай Бойко друго, освен да си показва поувисналите мускули, не умее.




2 коментара:

Анонимен каза...

Ще ти помогна бе, нали съм добричък. Чети нататък:

Кой съм аз и защо се кандидатирам за кмет на София
Казвам се Бойко Методиев Борисов. Роден съм в един от красивите софийски квартали. Който, за разлика от много други, все още е красив. Възпитан съм да разчитам на себе си, да вярвам, че доброто трябва да побеждава, че доблестта и трудолюбието се награждават. Научен съм да бъда добър с добрите и лош с лошите. Цялото ми образование и възпитание е било в полза на хората. Учих как да помагам на бедстващите, как да спасявам живот и как да организирам хората, за да посрещат трудностите и природните стихии. Даже съм кандидат на техническите науки, колкото и нищо да не значи това в днешно време.
Четири години работих за държавата. Направих много. Можех повече. Станах главен секретар на МВР, когато в частния си бизнес постигнах достатъчно, за да не мисля за прехраната – моята и на хората, които обичам. Реших, че мога да помагам на държавата, след като съм помагал на себе си. Направих го, защото е лошо да си здрав сред болни, богат сред бедни, окат сред слепи. Защото личното щастие не струва нищо, когато си заобиколен с нещастни.

Кандидатирам се за кмет, не защото спасявам политическа кариера. Аз нямам такава. Цял живот съм учил, че обществения интерес е над личния. Кандидатирах се за кмет, не защото ме накара партийна централа или по волята на партиен лидер. Партиите по-скоро биха се радвали, ако не се бях кандидатирал.

Искам да съм кмет на София, защото мога да помогна на своите съграждани. Мога да организирам общината така, че да работи в полза на софиянци, а не в своя полза. Мога да работя по 24 часа дневно, за да решавам проблемите на града. Мога да убеждавам хората и да ги карам да работят по 24 часа за общественото добро. Не се страхувам от трудностите. Трудностите са моя занаят!

Искам да съм кмет на София, защото желая софиянци да живеем в сигурен и чист град, децата ни да ходят спокойни на училище, за бедните и болните да се полагат истински грижи, предприемачите да строят и откриват работни места, без да са рекетирани постоянно от бюрократите.

Кандидатирах се сам, подкрепен от софиянци като мен. Вярвам, че трудностите пред града и изпитанията пред нашия живот са много, а българите останахме прекалено малко, за да може, която и да е партия да извади само от своите редици достатъчно специалисти, за да посрещнат предизвикателствата.

Кандидатирах се, защото ще успея. Не за себе си, а за съгражданите си.
В надпреварата за кмет на София ще загубя лично време, лични средства и ще си създам врагове. Но ще спечеля доверието на хората и самоуважението си. За да обича и уважава другите, човек трябва да обича и уважава себе си. Аз съм пожарникар и полицай по професия и по призвание. Цял живот съм учил да спасявам и да помагам. Така съм възпитан.
За да се справя, за да успеем заедно на София и трябва генерална промяна. Знам как!

Powered by PowerNet
designed by www.madeyourweb.com

Анонимен каза...

Защо беше нужно запушването на носа е въпросът?! Нали духът беше напуснал тялото. Защо изобщо се съсздаде ДСБ?!

ДСБ имаше шанс да е представител на гражданите, но предпочете друго. И то много рано. Халал да им е.