сряда, 14 януари 2009 г.

Изпросиха си го. Пак

Шубето е голям страх.

Ако мишоците от МВР и бившия им шеф бай Бойко си бяха затраяли, щяхме да отчетем един спокоен и не особено посетен протест - симпатични хора от трите възрасти, няколко лумпена, възгласи против правителството.

Но не. Политическите самоубийци (по Komitata) мира нямат. Измислиха някаква бомба, насъскаха си провокаторчетата, разгониха хората и набиха сума ти народ. Простотия до шия.


За капак организираха блокаж на целия център, вместо ни оставят да си мръзнем на площада... Идиоти.

Ще си го получат. Пак.

ДСБ бяхме - както винаги на подобни протести - сериозни. Имаме опит и не се даваме на
елементарни провокации. Лепенките SerGo Home имаха успех.


32 коментара:

Анонимен каза...

а в същото време херсонския плъх избяга чак в Кремъл при Мрачния Владетел ПалПутин, да се чувства сигурен, докато безмозъчния му "опонент" се разправи с опозицията.
Драйфа ми се.

Анонимен каза...

Добре не разбирам нещо???
Нали тези същите полицаи "пушеха "преди седмица а сега бият народа?-какво става тука бе хора тезо дето ни управляват са"НЕГОДНИЦИ"(не стават за нищо)
Айде да ги изгониме от уредените им работи и да ги пратим на село да поработят малко

Анонимен каза...

Г-н Кънев,

Нямате си на представа колко пъти днес следобед си помислих същото нещо:

"Ако мишоците от МВР и бившия им шеф бай Бойко си бяха затраяли, щяхме да отчетем един спокоен и не особено посетен протест - симпатични хора от трите възрасти, няколко лумпена, възгласи против правителството."

Но все пак това ме радва. Комунистите сами си окачиха въжето май. Следващите дни ще покажат това!

Анонимен каза...

Не мога да разбера полицаите! Интересно какво им е на ред в полицията?! Вместо да подкрепят протеста те се обявяват против хахахаха.Е нека са им разлепени кубинките. Както винаги корумпирани.
И колегата е прав, ако бяха стояли мирно... и протестиращите щяха да са си мирни... не че се бонтуваха...

albert venn dicey каза...

Възмутително!
По телевизията показаха пред Наридното събрание как лица с маски и с палки се бият с полицаи, които им отвръщат с палки!
Това е възмутително. Само фактът, че едно лице, при нарушение на обществения ред, на минитг, е маскирано и с палки атакува полицай, трябва да е достатъчен за да може полицаят да извади огнестрелно оръжие и да стреля!
Иначе от това, което видях, е точно това, което си мислех - сбирщок от лобистки групи (студенти, песнионери, въобще групи, които очакват да бъдат храндутени)и от провалени или бъдещи некомпетентни политици.

Анонимен каза...

Вече имаме опит от 1997.Ще прецакаме всички които искат да ни взема властта.Втори път доброволно няма да я дадем!!!!

Анонимен каза...

Мислите ли, че тези които биеха днес, пушеха преди няколко седмици пред сградата на МВР???? Съмнявам се!
Тези може да получават доста повече пари и да имат топли обувки! Такава мерзост! БЪЛГАРСКИТИ ПОЛИТИЦИ - ВСИЧКИТЕ, АМА ВСИЧКИТЕ МОГАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ ОМЕРЗЕНИ! Мишоците са доста интелигентни.

albert venn dicey каза...

Анонимен,
в една демократична държава власт се взиме и дава на избори.

Анонимен каза...

През януари 1997 беше друго.Тогава 18-25 годишните бяха интелигентни, възпитани, образовани,грамотни - вообще опасно поколение! Власта разтури умишлено образованието и сегашните 18-25 годишни са прости, а прости хора се управляват лесно.Тези "пикльовци" не могат да се подпишат , а тръгнали власт да свалят!Няма страшно за властта!Прости хора са!

Анонимен каза...

SMQTAM 4E KORYPCIQTA TOYALNO E RAZQLA DARJAVATA I BSP SA ABSOLYTNI NEKADURNICI KOITO TRQBVA DA SI HODQT NA SELO ZAEDNO S DRYGITE KRADLIVI POLITICI POSTOQNO GRABQT HORATA PO VSQKAKUV NA4IN

Анонимен каза...

SMQTAM 4E KORYPCIQTA TOYALNO E RAZQLA DARJAVATA I BSP SA ABSOLYTNI NEKADURNICI KOITO TRQBVA DA SI HODQT NA SELO ZAEDNO S DRYGITE KRADLIVI POLITICI POSTOQNO GRABQT HORATA PO VSQKAKUV NA4IN

Анонимен каза...

1.Ако се чувствате българи, пишете на кирилица.
2. По повод публикацията "а в същото време херсонския плъх избяга чак в Кремъл при Мрачния Владетел ПалПутин, да се чувства сигурен, докато безмозъчния му "опонент" се разправи с опозицията.Драйфа ми се." - по добре наистина да отидеш и да се издрайфаш господине. Не го защитавам ни най-малко, но ако не беше отишъл заради газовата криза /пиша за какво е отишъл заради такива като теб които явно не знаят,че не е на екскурзия там -поне този път/ щеше същия ти да плюеш как си стои тук на топло вместо да мисли за народа.
Убедена съм,че нито той,нито някой друг е мислил че под "мирен" протест разбирате бомбички, боксове,маски,камъни и подобни атрибути.
3. Колкото до тези със скъсаните обувки - да това им е работата - да въдворяват ред - независимо от това че и на тях не им харесва това което трябва да правят /нали и техни деца и приятели са сред тези протестираци/, и независимо че са "боси" и с ниски заплати и изложени на риск - техния протест беше ЦИВИЛИЗОВАН /ако знаете значението на тази думичка/.

Анонимен каза...

4uvstvam se bulgarin, makar i da pisha na latinica. Sorry :)
Upravlyavashtite si vkaraha glupav avtogol.
Imam chuvstvoto , che dnes e prelomen den, horata usetiha che premenite zavisyat predi vsichko ot tyah.
Mislya che grajdanskite protesti tepurva shte nabirat sila.

Лъчезар П. Томов каза...

Полицаите биха наред, огромен процент бяха абсолютно невинни хора, нищо не може да оправдае това, скъпи анонимен преди мен!

Анонимен каза...

Провокации като по учебник, платените Расате и неговите клошари, изпълняващи ролята на основно оръжие в цялата схема на активното мероприятие за дискредитиране на протеста, „сигнал за бомба“. Мислят си, че са ни прекършили от първия ден. Само че утре пак сме там - на същото място и в същия час.

Радане, well done! ;)

Анонимен каза...

Истината е една - малко ви е боя.Напънали се нашите да свалят правителство,естествено че никой няма да остави афиширания като "мирен" протест безнадзорно.Дали са били платени или не,присътвието на тези "хулигани" (тийнове на по 16-19 години,избягали от час ),ефекта се постигна -заиграха палките и всички се прибраха.Проблема е в самите граждани ,драги коментатори.Мъдреците са го казали отдавна :"Прост народ -слаба държава".Когато се променят хората,тогава и държавата ще тръгне.А и утре ще е така-пак провокации,пак палки,пак линейки.Приятно Ви "протестиране".

Unknown каза...

Г-н Кънев, Вие сте юрист, моля Ви, коментирайте от позицията на Вашия авторитет скандалните изказвания на Татяна Дончева и нейната манипулативна интерпретация на Закона за Митингите и Събранията! Има ли шанс според Вас пострадалите от полицейското насилие да защитят правата си? Това, което цялото здравомислещо общество приема за полицейски произвол, в действитерност ли е точно изпълнение на законите?

Анонимен каза...

Проблемът е ясен.
Протестът излиза извън схемата. Той не е димна завеса на червените синдикати, с която да бъдат скрити поредното предупредително писмо от Брюксел или птрошените тихомълком от Тримата глупаци народни пари в края на годината.

Christo Karabadjakov каза...

Протест потушен с насилие - едно е ясно: от тук нататък е заложена истинската "бомба" на насилието. Защото на насилието отговорът е насилие. Справка 90-та, 97-ма.
Всичко това ще има смисъл ако комунистите платят за това с провал и падане от власт.
Но нали ДСБ не стои вече зад такъв тип правена на политика? Питам се тогава по какъв начин ще поемат те отговорността за възможна ескалация на насилието!?

Анонимен каза...

в. Класа: Масова приватизация на общински недвижими имоти се подготвя в София. Това става ясно от правния анализ на „Софийски имоти“ ЕАД и приложения към него проект за решение. Документът, с който „Класа“ разполага, вече се разглежда в работните комисии на Столичния общински съвет (СОС).

Подготвяната по време на икономическа и енергийна криза мащабна разпродажба ще обхване обширни общински терени с право на строеж, сгради, магазини, апартаменти и имоти, които вече са извадени от капитала на „Софийски имоти“. Общината ще продаде много свои терени в центъра, в престижните квартали и в полите на Витоша.

Няма юридически пречки в частни ръце да попаднат много парцели по протежението на бул. „Тодор Александров“, около който се предвижда изграждане на софийското сити с модерни сгради и небостъргачи. Най-много са подготвените за продажба терени със „скромни“ квадратури между 100 и 400 кв. м, но има и солиден парцел от 10 265 кв.м в столичния квартал „Зона Б-5“. Частни ще станат безценни общински имоти на булевардите „Христо Ботев“, „Александър Стамболийски“, „България“ и централните улици „Позитано“ и „Оборище“. София ще загуби съсобствеността си и в някои търговски дружества, в които „Софийски имоти“ е акционер. По-известните от тях са ПФК „Славия“, Общинска застрахователна компания и водният комплекс „Мария-Луиза“ в Борисовата градина.

Според правния анализ най-удачно е приватизацията да стане анблок, за да се постигне по-добра цена. Така обаче общината може да изпадне в имотна зависимост, предупредиха съветници.

Анонимен каза...

До поредния анонимен и темата за простотията на сегашните 18 - 25 годишни.

Понеже аз съм 25 годишен и имам бакалавърска и магистърска степен от СУ, и двете summa cum laude, а от 1 месец съм докторант във водещ университет в Великобритания, смея да имам претенцията, че нито съм прост, нито необразован. Също така, държа да отбележа че познавам доста хора между 18 и 25 години, които са нито прости нито необразовани, нито пък им липсва гражданска позиция. А ако толкова държите на сблъсък между поколенията - помислете защо именно групата, която беше между 18 и 25 преди 10 години (и към която, по гордия Ви тон съм склонен да мисля, че се числите)масово не гласува през 2001 и 2005 и какви са резултатите от това днес.

Радан Кънев каза...

Мдааа, може би е тук мястото да отбележа едно наблюдение:

Като човек, който е бил на 21 през зимата на '97 (и на Христова възраст сега), съвсем не смятам, че "днешните 18-25 годишни" с нещо са по-лоши от тогавашните. Няма такъв филм.

Ние сме различни поколения (въпреки близката възраст имаме доста различен background - голям проблем имам с превода на тази дума) но за по-прости и по-сложни, аре моля

Анонимен каза...

Младеж,
нормално е въпросната група да не е гласувала, айде- не преди 10, а преди поне 8 години. Всъщност, много е просто - не сте имали право да гласувате. :D

Радан Кънев каза...

Background:

2. произход, среда, минало, обстановка, обкръжение

3. основа, подготовка, опитност, квалификация

Да де, именно. Ама всичко това накуп, в една дума:)

Анонимен каза...

До последния анонимен

Ако прочетете малко по - внимателно коментара ми ще разберете, че имам предвид че групата , която през 1997 е била между 18 и 25 (т.е. в момента е между 30 и 37) в огромната си част не гласува през 2001 и 2005.

До господин Кънев - благодаря Ви за коментара.

Не за първи път чувам обвинения за това колко скапано е днешното поколение студенти и колко велико е предишното... или по предишното, или това дето е освиркало царя при откриването на Народния театър.

Съгласен съм с в твърдението Ви, че просто сме различни. А background е непрятна дума за превод...

Анонимен каза...

житейски опит, Радане:-)

Анонимен каза...

Този протест беше организиран основно от студентите и участваха между 50 и 100 човека.Първия ден полицайте неоснователно набиха и част от тях.На следващия ден, ако имаше истински студенти, на площада трябваше да се съберат най-малко 50 хиляди. Нищо подобно. При тия организатори, които не знаят какво искат за съжаление ще е така.

albert venn dicey каза...

"в. Класа: Масова приватизация на общински недвижими имоти се подготвя в София."

Ако това е вярно, супер. Нека се разпродаде, подари, независимо как колкото е възможно повече.
Ако е вярно, че частната собственост ежечасно ражда капитализъм (Ленин), то не по-малко вярно е, че държавната и общенската собственост ежедневно раждат социализъм, корупция и разхищение.
Незабавно раздържавяване.

albert venn dicey каза...

Поколенията просто били различни, но никое не било по-добро или по-лошо от другото?
Това е фалшив релативизъм. Всяко поколение се съди с идеите и постъпките, които споделя, одобрява и извършва. Винаги е по-добро или по-лошо спрямо предходните в едно или друго отношение.

Анонимен каза...

@ Алберт

Това което се опитах да направя е чисто и просто да отговоря на обвиненията отправени към младежта че е проста, необразована и пр.

Нещо повече, не мисля , че вашето твърдение противоречи на казаното от мен или от г-н Кънев - всяко поколение има своите силни и слаби страни като такова. НО просто не можете да кажете - тия младите сега са тъпи, необразовани, простаци, а па ние какви бяхме.
Самия Вие казавате "Винаги е по-добро или по-лошо спрямо предходните В ЕДНО ИЛИ ДРУГО ОТНОШЕНИЕ."

Вижте нещата от тази страна - ако преди 12 години благодарение на качествата си онбова поколение студенти успя да свали от власт едно правителство на БСП, корумпирано и свързано с мафията, то защо новото поколение трябва да го прави пак?

Анонимен каза...

Четоха откъс от тази ти статия в сутрешния блок на Канал 1. Накефих се.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.