четвъртък, 7 февруари 2008 г.

"Надрусаният блогър" или The Empire strikes back

Съвсем случайно днес, в деня на протеста срещу мониторинга в интернет, вестник "Дума" пуска материал, озаглавен "Надрусаният блогър":

в дигиталния свят има и зверове, изчадия, които реват, раздават юмруци, бият се... После иди и доказвай, че интернет е безопасно място. Това го твърдят не само предубедените. Уви, това място не е безопасно дори за възрастни, камо ли за деца. "Виж кой говори", тук не играе.
Особено ако отсреща стои изпечен мошеник, развратник, педофил, комарджия, фалшификатор някакъв. Анонимността дава сила и самочувствие: "Моят блог, това съм аз!".
Коя (кой) си ти?
Отсреща често мълчат, издигат лозунги в защита на свободата на словото или на правото да си я поискаш. Гот е! Но

червената лампичка не бива да гасне...

Естествено, в текста не става дума за никакви "надрусани блогъри". Дори за блогъри изобщо не става дума. Но внушението е ясно - тези, които "издигат лозунги в защита на свободата на словото", са анонимни педофили, развратници, фалшификатори "някакви"...
Каква ти тук свобода? Децата ни са в опасност!

Няма нужда от много коментар... Нещата са ясни - българските комуняги никога, при никакви условия, няма да се примирят със свободата. Те не се променят, не се реформират, не еволюират. Всеки, който е независим от тях, е "изпечен мошеник, развратник, педофил, комарджия, фалшификатор някакъв"...

Явно "червената лампичка" не трябва да гасне, а да ни напомня кой управлява България.



(по информация в блога на Нервната акула)



19 коментара:

Николай Павлов каза...

Мдаа, пък американските войници се напиват с Кока-Кола

Стойчо каза...

Какво ли ще каже Господин И?

Unknown каза...

Господин И ще каже, че "партията и нейният орган са прави, дори когато грешат". :)

Unknown каза...

Ахахахах.....влязох тук да коментирам, а то май ще трябва да се "отбранявам", а? :)

А пък ще кажа, че най-големият проблем на авторитарния социализъм е, че е създал такива объркани хора като Радан и всички вас...

Unknown каза...

Вярно си е, че "развития соц." ни разказа играта, но поне придобихме имунитет.
А Господин И щеше и тогава да е виден комсомолски деятел, а после "национално отговорен бизнесмен".
И не ми разправяй, че "третия път" е социализъм - нещо не се сещам какво социалистическо има у Тони Блеър.

Unknown каза...

...което само показва тоталната ти некомпетентност и липса на елементарни политически познания...

Стойчо каза...

Господин И, кажи моля, какво е мнението ти за статията?

Анонимен каза...

Мнението е ясно - надрусан блогър не е разбрал правилно прОграмния матрял на в-к "Дума".
Да се въдвори немедленно в изправително заведение, където да му се осигури достъп единствено до слава.ру, кобзон.мпз.ру и кнр.орг.

Анонимен каза...

Ало, ало!

И нито дума за ГЕРБ?

Хахахахаха.

Анонимен каза...

"С решение на правителството от 19 януари 2006 г. България продължи участието си в Многогодишната програма на Европейската общност за насърчаване безопасното ползване на интернет и нови оn-linе технологии (Safer Internet plus). С Решение No. 184/25.03.2003 г. на Министерския съвет бе одобрено присъединяването на Република България към Многогодишната програма на общността за по-достъпно цифрово съдържание в Европа (eSafe). Програмата е с бюджет 149 млн. евро и продължителност до 2008 г. Тя е одобрена от Европейския парламент и Европейския съвет на 9 март 2005 г. и основната й цел е стимулиране развитието и употребата на европейско цифрово съдържание по глобалните мрежи. Главните области на съдържанието, върху които програмата ще се съсредоточи и тази година, са борбата с незаконното съдържание в интернет; ограничаване на нежелано и вредно съдържание; насърчаване на сигурността на интернет; повишaване на информираността.


От така цитираната програма с бюджет 149 милиона не става ясно Българската държава какво получава или дава за участието си в програмата.

Също така не става ясно как по тази програма държавата ни работи за повишаване на информираността ни.

Единственото нещо, което се разбира,че управниците ни позовавайки се на тази програма се стремят да увеличат собствената си информираност като се сдобият с личните ни данни.И бързат да го сторят докато не е изтекъл срока на програмата 2008г.И забележете,че всички други дати по приемане на Европейската програма,и от бг правителство носят точни дати-ден,месец,година.

Единствено крайният срок на програмата е най-общо отбелязан 2008г.Ами ако крайният срок е 9 март 2008,примерно същата дата преди три години, когато е прието европейското решение за програмата?
Какво означава това? Че някой се е сетил в последният момент да се възползва "законово" по програмата с правото да ни следи, без да ни е гарантирано правото за повишаване на информираността.Дори напротив стремежа е да ни бъде отнето да се самоинформираме.И анонса на статията за "Надрусаният блогър" е доказателството за това.

Да твърдиш,че някой се е надрусал и е в блогосферата е същото като да твърдиш,че е мастурбирал или правил секс и след това седнал пред монитора и клавиатурата.!?И ка ще бъде доказано това?Първо с разбиване на частната ти собственост от НСБОБ,ГДБОБ и не знам какъв си още БОБ,а после ти разбиват и тиквата, и после докладват за свършена работа!?

Аз съм си у дома и ако искам ще ям,ще пия, ще се друсам и ще се чукам дори,ако това ми харесва.
Разбира се при изключена камера.

По съмнеже съм нормален човек и знам какво може и какво не.Имам възпитание и култура, и нямам нужда някой цербер да ми казва какво, кога ,как и къде.

Може ли някой да ми даде дефиниция за Надрусан блогър и да ми обясни как се доказва това,че е надрусан?
За алкохола знам, с тест за алкохол и то ако шофирам.Ами кой ще ми вземе проба,каква и как,
преди да седна зад компютъра???

Как мога аз да докажа,че не съм дрогирана?Ами ако съм изпитала оргазъм и у мен са нахлули ония,
весели хормони на щастието- ендорфините и ми е гот,и ми е кеф, и съм в онова приповдигнато настроение,за което хората казват, че съм щастлива, а някой скопен идиот реши,че нямам право да бъда
"дрогирана" от този хормон,
нормално произвеждан от организма ми?!

Тия "ала бала" приказки за секс,
порно и друсане са за камуфлаж,зад който прикриват истинските си цели,
а именно- ДА ОГРАНИЧАТ ПРАВОТО НИ ДА СЕ ИНФОРМИРАМЕ, ДА КОМУНИКИРАМЕ,
ДА СЕ СДРУЖАВАМЕ!!!

ХОРА БДЕТЕ!!!Нашето минало,с което не сме скъсали е Вашето бъдеще!

Радан Кънев каза...

Господин И,

Безспорно всеки от нас е поне отчасти продукт на режима, който милозливо наричаш "авторитарен социализъм".
Всички ние имаме различна лична и семейна история по време на режима, и това ни прави в различна степен подозрителни, чувствителни, "объркани".

Все пак според мен най-объркана е дамата, която лансира образа на "надрусания блогър" като плашило и оправдание за мониторинг в интернет.

Стойчо каза...

О, тя не е „объркана“ - заплата е взела за тази статия

Комитата каза...

Смятам, че не е редно да се критикува г-н И за статията в Дума.

Той не е главният редактор там, за да носи отговорност и в този смисъл няма смисъл да бъде "нападан". Интересно е "да се чуе мнението му", както казва стойчо. Г-н И може да носи отговорност само за това, което е написал. Понеже съм говорил с него за мнението му за Дума и БСП, мисля че забележката на Димитър за партията не е много коректна и не особено смешна.

От друга страна, това което е написал в своя защита също не е от най-коректните.

"Всички вас" е доста обобщаващо понятие, едва ли ви познава толкова отблизо за да прави такива изявления.

Като човек който държи на диалога, особено между твърде различни позиции, не съм доволен че разговорът стана персонален и извън темата.

Анонимен каза...

Какъв пък диалог трябва да се води с Другаря И и как точно трябва да ме вълнува мнението му за БСП и/или „Дума“? Че те и дъртите комунистически тикви имат отрицателно мнение за БСП и си гласуват я за „Атака“, я за някое от БКП–тата. И с тях ли диалог да водя? Много хора се опитват да се представят не за такива каквито са, а каквито биха изглеждали добре в очите на другите. Не знам доколко ясно се изразявам. И така - да наблъскаш куп клишета за социалдемокрацията, реформаторството, човешките права и екологията нищо не значи.

Май-май е модно да си социалдемократ, модно е и група в Facebook да имаш... Хахаха.

Извинявам се на Радан и останалите, че не съм по темата, но гледам, че и разговорът така или иначе се беше отклонил.

Комитата каза...

Дискутиращите искат да си стоят в средата на 20 век? Да вземат реванш за края на Втората световна? Защото както гледам и двете страни смятат че са загубили нещо тогава?

Интегрална част от новата култура и новото общество към което сме се запътили е духът на сътрудничеството и диалога. Имаме основни ценности, които трябва да защитим — свобода на словото, свобода на убежденията.

Ето ви ги ценностите, защитавайте ги. Или предпочитате докато се карате, някой да ви ограничава свободата?

Анонимен каза...

Комитата в ролята на котарака Леополд.
Имайки предвид ника му, трябва да познава една известна навремето фундаментална брошурка на Любчо Георгиевски със заглавието "Кой со кого ке се помирува". По същото време и у нас много се говореше за "помирение", но отговор на въпроса на Л.Г. и у нас, и там не беше даден.
Та, офертата за "сътрудничество и диалог" с некои граждани мисля да я скипна, без въобще да се чувствам в средата на ХХ в.
А и слуховете за "новата култура и новото общество, към което сме се запътили" ми се видят леко преувеличени, като имам предвид личните си впечатления от политически активните хора в западна Европа.
Но да се върнем на темата - като ще ни следят, поне правото да се караме, няма да ни отменят.

Комитата каза...

разбирам душевните ви мъки. давам ви право да се карате.

Радан Кънев каза...

Безспорно Господин И не носи отговорност за чужди статии, били те в "Дума" или NYT:)

Лъчезар П. Томов каза...

Зададох този въпрос в един форум и пак ще го задам - докога ще се допуска да има партия на психическа основа? БСП не може да е конституционн политическа партия, а доколкото знам душевно болните нямат право сами да организират движения или надправителствени организации?