понеделник, 2 март 2009 г.

Простете...

Простете и закъснението с един ден. Нямах достъп до мрежата.

Когато човек пише текстове, които се публикуват, или говори по радио или телевизия, дори и рядко, възможността да обиди или засегне някого, нараства. Нараства значи и отговорността.

Отварят се нови пътища пред арогантността, самолюбието, суетата.

Затварят се врати пред смирението.

Простете. Особено, ако не съм разбрал, че ви обиждам ...

И се помолете за мен - да ми бъде простено това, което не е във ваша власт да опрощавате.

7 коментара:

Анонимен каза...

Колко хубаво! Поздравявам Ви за тази идея за прошка. Прекрасно е и напомня на всеки, който може да почувства, че има смисъл в смирението.

Анонимен каза...

Да, стига да е наистина смирение/християнска добродетел/. Защото знае ли някой къде са границите на суетата:).

Ангел Грънчаров каза...

Наистина е прекрасна идея да се иска публично прошка! Има голям и разнообразен смисъл, но да не се разпростирам :-)

Понеже явно съм уцелил подходящото душевно настроение на домакина, та няма да пропусна да се възползвам, като напомня един свой въпрос към него: http://radankanev.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html

Г-н Кънев, надявам се, ще бъдете все така благороден и ще ми отговорите на въпроса...

Радан Кънев каза...

Без съмнение ще отговоря.

Peter Petrov каза...

Г-н Кънев, чудя от къде се е взел този ден за прошка.Дали е общохристиянски или е православн или е българско-християнско-езически. Като денят на коня, денят на кучето,денят на лозата, денят на петела или денят на агнето, които са ни внушавани като християнски събития.
Защото мюсюлманите имат дни на опрощението, а не един единствен ден. Защото опрощението би трябвало да е процес, а не еднодневно събитие, както ни се внушава.
Вашето искане за прошка приемам за сведение. Като добър българин сигурно сте опак човек, забързан, своенравен, не сте доволен от съседите си, смятате че политиците са крадци, а добрата стара църква не си върши добре светите дела и т.н. Как да Ви простя, че сте българин?

Ангел Грънчаров каза...

Ще очаквам с повишено внимание отговора Ви, г-н Кънев; същото се отнася и за читателите на моя блог: http://aig-humanus.blogspot.com/2009/02/blog-post_8174.html

albert venn dicey каза...

Бог да прощава.