събота, 14 март 2009 г.

VIP Sister

Трудно е за министър Масларова да подобри собствените си рекорди по безвскуно поведение (Дори не споменавам съмненията за корупция и конфликт на интереси).

Да си припомним:

- чепиците за хиляди левове и прочие парвенющини в облеклото;
- дискусията за автомобила "Бентли";
- пианото на Лора Каравелова;
- посланието "Много сте активни, нали бяхте гладни?" към протестиращите пенсионери

(снимка Велко Ангелов, "Дневник", благодарение на Иван Бедров)
..............
.............
.............

И все пак, госпожа Емилия е на път да постигне нов личен рекорд по безвкусица - участие в предаването VIP Brother 3.

Не се възмущавам толкова заради откровено предизборния характер на тази халтура. Честно казано, очаквам тази инвестиция да излезе през носа на "социалната партия".

Не се възмущавам и поради абсурдното участие на висш публичен служител в една комерсиална продукция - не вярвам Масларова да прикове вниманието на мъжката аудитория и да повиши рейтинга на реалити шоуто...

(снимка Dariknews)
Възмутителното е друго:

Работа на Масларова е стотиците милиони, отделяни от бюджета (i.e. наши пари) за социални дейности да са достатъчни за обезпечаване на материалните нужди на изоставените деца.

Работа на Масларова е да няма мизерия в социалните заведения.

Работа на Масларова е да няма нужда от подобни "благотворителни" шоу програми и децата от домовете да живеят достойно без съмнителната помощ на Милко Калайджиев, Златка, Устата и други части на тялото.

(Прочее, няма лошо Милко Калайджиев да помага на децата както намери за уместно. На него не му плащаме ние за това. И тук е тънката - и може би единствена - разлика между бай Милко и г-жа Емилия...)

Работата на Масларова е, в крайна сметка, да спести на сираците в България унижението, което всяка подобна публична халтура представлява...

Работа във VIP Brother Масларова просто няма.

11 коментара:

Nicodile каза...

От друга страна, Радане, бих-искал-да-кажа-госпожа-но-Другарката Масларова е типичен представител на Випа. В компанията на Митьо Пищова и други юнаци тя би се чувствала съвсем на място.

Но да, скандал е един министър да се кикерчи в комерсиални реалити-програми когато не е свърщил абсолютно нищо смислено. Ако в България се гласуваше разумно само некадърността на Масларова би била причина най-страдащите социални групи да гласуват против Партията Майка. Но те пък си гласуват за, никой не знае защо.

dzver каза...

За пръв път от основаването на ВИП брадър ще имаме истински породист олигархичен ВИП.

Митьо Пищова пасти да яде.

Николай Павлов каза...

Прочее, Клас имах една песен "Госпожа Емилия"...

"Как сте? Как сте? ...
Как сте, госпожа, в тия трудни времена?
Госпожа ... Как я карате сега ?"

Аспарух К. каза...

Жалко, че ще е само за 30 минути вътре. Да я бяха пъхнали (там или на по-топло) за няколко месеца, та народът да си отдъхне от нея... :)

Радан Кънев каза...

@Ники (Павлов) - аз съм от поколение, което не може да използва "г-жа Емилия" случайно :)

Николай Павлов каза...

Така и предположих, да не говорим, че Френската си е на Кравай :D

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Както е вярно, че госпожата е неподходяща за социален (трудов) министър по много причини, така е и вярно, че няма отърване от нея, защото върви в пакет с Петков, Овч. и други велможи - нема отърване, докадо шефа горе не реши друго. Това е положението.

Не знам дали помните изобщо, но през 90 и някоя година, когато я лансираха, тя влезе в политическата далавера, като представител на някаква женска партия. Май беше партията на Пейков и Весела Драганова - все заслужили борци за демокрация.

Извинете ме, ако съм объркал нещо във фактите.

albert venn dicey каза...

Работа на Масларова е да няма нужда от частна благотворителност, а държавата да влезе в ролята си на социална държава и да ни облага с данъци докато не задоволи всичките изоставени деца, социални заведения, сираци и пр.....

Да живей "десния" социализъм.

Лъчезар П. Томов каза...

Тази жена е като излязла от Оруелов кошмар и е диагноза на прехода у нас

Belomore каза...

Балтазар,

Малко хисторическа справка - Съюз на българските жени - оттам дойде Другарката. Това беше наследникът на бай-тошовия ОФ-женски съюз (не помня официалното име), ръководен от Станка Шопова, пак - ако не се лъжа.
Чутовният мандатоносител Партия на българските жени на Извънземното (ВесДраг) е друга, по-нова, работа.

доц. д-р Любима Йорданова каза...

Здравейте,

Признавам си, че Ви открих чрез kafene.net.

Мисля си, че ако министър Масларола действително участва във VIP.Brother, ще даде още поводи на българските граждани да заобичат човека, който трябва да провежда социалната политика в България. И аз съм жена, но Масларова действително изумява с безвкусицата си. Поне да се беше вслушала в съветите на хората, чиято професия е тази - да обличат дипломатите. ПОДХОДЯЩО.

Ако БСП направи от Масларова свое лице за изборите, катастрофалните резултати са просто гарантирани.

Любима Йорданова - ljubima@abv.bg

P.S.А ето и анализа ми от днес в "Свежо" - http://svejo.net/home/link_summary/188692-10-PRIChINI-ZA-RADIKALNA-POLITIChESKA-PROMQNA-ChREZ-IZBORITE